Kokosové ježe

Pridal/a Frommykitchendotcom

Koláč, ktorý pozná takmer každá gazdinka

Kokosové ježe - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

200gramovpráškový cukor
2decilitremlieko
300gramovpolohrubá múka
1kusvajce
1polievková lyžicaolej
1polievková lyžicamed
1kusprášok do pečiva
1kusvanilkový cukor
Poleva:
1kusHera
200gramovpráškový cukor
5polievkové lyžicekakao
1 1⁄2decilitermlieko
Na obalenie:
  kokos

Inštrukcie

Všetky suroviny v miske vymiešame a vylejeme na veľký plech vystlaný papierom. Pečieme na 200 C kým nechytí farbu. 
Hneď po upečení piškótu oddelíme od papiera a necháme ju vychladnúť. 

Heru dáme do hrnca na platňu roztopiť, pridáme kakao a cukor a miešame, aby sme dostali hladkú hmotu bez hrudiek. Nakoniec ešte pridáme mlieko a všetko spolu zamiešame a odstavíme.

Upečenú a vychladnutú piškótu narežeme na obdĺžniky, zľahka ich namáčame vo vychladnutej poleve a obalíme v kokose. Necháme stuhnúť. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.75
Priemer: 3.8 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.