Rozkvitnutá focaccia

Popis

Taliansky chlebový posúch s celozrnnou špaldovou múkou.

Rozkvitnutá focaccia - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
12 minút
Celkový čas
2 hod, 12 minút

Ingrediencie

150gramovmúka špaldová celozrnná
250gramovmúka pšeničná hladká Špeciál 00 Extra
42gramovdroždie čerstvé
400millilitrovvoda vlažná
50millilitrovolivový olej Extra Virgin
1⁄2čajová lyžičkasoľ morská
Obloha:
cibuľa červená, cibuľka mladá - vňať
paprika zelená a žltá cherry paradajky
olivy zelené, šampiňóny
petržlenová vňať
semienka sezamové, slnečnicové

Inštrukcie

1. Múku preosejeme a zmiešame.

2. Droždie rozmrvíme do vlažnej vody a vidličkou rozmiešame. Pridáme trochu múky, znovu premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Postupne pridávame ostatnú múku, kým vznikne elastické cesto.

3. V miske cesto vypracujeme, zakryjeme kuchynskou utierkou a odložíme na teplé miesto. Necháme kysnúť asi 2 hodiny.

4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a upravíme do tvaru bochníka. Rukami ho roztlačíme na placku a roztiahneme približne na veľkosť plechu. 

5. Povrch bohato natrieme olivovým olejom a až teraz osolíme. Soľ s olejom dôkladne rukami rovnomerne rozotrieme, pričom do cesta prstami robíme nahusto jamky. Takto pripravené prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. 

6. Posúch môžeme obložiť zeleninou podľa svojej chuti a vkusu či posypať bylinkami alebo semienkami. Fantázii sa medze nekladú.

7. Focacciu pečieme pri teplote 250 °C cca 10-12 minút. Upečenú necháme vychladnúť  a potom pokrájame. 

8. Podávame na raňajky, k polievke či k vínu. Dobrú chuť!

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.