reklama

Rozkvitnutá focaccia

Pridal/a sedita321321 dňa 09. 01. 2021 - 02:10 - Recepty sedita321321
Rozkvitnutá focaccia, Iné recepty, sedita321321

reklama

Taliansky chlebový posúch s celozrnnou špaldovou múkou.

Ingrediencie
150 gramov špaldová múka celozrnná
250 gramov hladká múka špeciál
42 gramov droždie
400 millilitrov voda
50 millilitrov olivový olej
1⁄2 čajová lyžička morská soľ
Obloha:
  červená cibuľa
  jarná cibuľka
  zelená paprika
  cherry paradajky žlté
  olivy zelené
  šampiňóny
  petržlenová vňať
  sezam
  slnečnicové semienka
Postup

1. Múku preosejeme a zmiešame.

2. Droždie rozmrvíme do vlažnej vody a vidličkou rozmiešame. Pridáme trochu múky, znovu premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Postupne pridávame ostatnú múku, kým vznikne elastické cesto.

3. V miske cesto vypracujeme, zakryjeme kuchynskou utierkou a odložíme na teplé miesto. Necháme kysnúť asi 2 hodiny.

4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a upravíme do tvaru bochníka. Rukami ho roztlačíme na placku a roztiahneme približne na veľkosť plechu. 

5. Povrch bohato natrieme olivovým olejom a až teraz osolíme. Soľ s olejom dôkladne rukami rovnomerne rozotrieme, pričom do cesta prstami robíme nahusto jamky. Takto pripravené prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. 

6. Posúch môžeme obložiť zeleninou podľa svojej chuti a vkusu či posypať bylinkami alebo semienkami. Fantázii sa medze nekladú.

7. Focacciu pečieme pri teplote 250 °C cca 10-12 minút. Upečenú necháme vychladnúť  a potom pokrájame. 

8. Podávame na raňajky, k polievke či k vínu. Dobrú chuť!

 

Celkový čas
2 hod, 12 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
12 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama