
Čokoládové vajcia plnené tvarohovou plnkou pre milovníkov čokolády a prekvapení. Aktuálne na blížiace sa veľkonočné sviatky.
Ingrediencie
200 | gramov | čokoláda horká |
200 | gramov | čokoláda biela |
trocha | Cera | |
Plnka: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | kyslá smotana 18% |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | želatína v prášku Dr.Oetker |
marhule | ||
cukrárske zdobenie |
Postup
Čokoládu polámanú na menšie kúsky dáme do misy pridáme podľa potreby Ceru alebo maslo. Misu dáme na vodný kúpeľ varechou miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
Pripravíme formičky, ktoré štetcom vymastíme čokoládou mliečnou bielou viď foto nižšie. Ja som použila silikónové formičky námet, "Veľká noc". Odložíme do chladničky stuhnúť.
Pripravíme plnku, kyslú smotanu ovocie pokrájané na menšie kúsky, tvaroh, vanilínový cukor varechou zmiešame pridáme želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu. Všetko premiešame hneď naplníme plnkou uhladíme vrch.
Dáme do chladničky stuhnúť po stuhnutí potrieme čokoládovou polevou vrch. Opäť vložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním opatrne vyberieme z formičiek. Dobrú chuť.





- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.