
Kamila
S Martinkou sme sa na nich dobreže nepobili, jedna bezlepková, druhá na antihistamínovej diéte, vo veľkom experimentujeme. S klasickou múkou musia byť ešte lepšie. Naše boli kus krehké, ale aké dobré.
Ingrediencie
200 | gramov | maslo |
1 | kus | žĺtok |
1⁄2 | hrnček | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | hrnček | mleté mandle |
1 | hrnček | bezlepkové ovsené vločky |
1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková múka |
štipka | soľ |
Postup
Zmäknuté maslo rozmixujeme spolu s cukrom a žĺtkom, ideálne izbovej teploty do peny. S metličkami na miesenie cesta k tomu primiešame sypké ingrediencie (mandle aj ovsené vločky som mixovala namiesto mletia).
Hmotu preložíme na tanier a dáme na dve hodinky do chladničky. Lyžičkou kladieme malé kôpky na papier na pečenie, prípadne na silikónovú podložku na makrónky a posypeme mandľovými lupienkami.
Pečieme cca 12 minút pri teplote cca 180°C, alebo podľa skúsenosti so vlastnou rúrou. Hotové sú vtedy, keď zľahka začnú tmavnúť okraje sušienok.
Po upečení sú krehké, naše ani veľmi vychladnúť nestihli, ale voľačo som zachránila aj na fotenie.
Mandle môžete smelo nahradiť orechmi, ovsené vločky múkou ...
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.