Kamila
S Martinkou sme sa na nich dobreže nepobili, jedna bezlepková, druhá na antihistamínovej diéte, vo veľkom experimentujeme. S klasickou múkou musia byť ešte lepšie. Naše boli kus krehké, ale aké dobré.
200 | gramov | maslo |
1 | kus | žĺtok |
1⁄2 | hrnček | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | hrnček | mleté mandle |
1 | hrnček | bezlepkové ovsené vločky |
1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková múka |
štipka | soľ |
Zmäknuté maslo rozmixujeme spolu s cukrom a žĺtkom, ideálne izbovej teploty do peny. S metličkami na miesenie cesta k tomu primiešame sypké ingrediencie (mandle aj ovsené vločky som mixovala namiesto mletia).
Hmotu preložíme na tanier a dáme na dve hodinky do chladničky. Lyžičkou kladieme malé kôpky na papier na pečenie, prípadne na silikónovú podložku na makrónky a posypeme mandľovými lupienkami.
Pečieme cca 12 minút pri teplote cca 180°C, alebo podľa skúsenosti so vlastnou rúrou. Hotové sú vtedy, keď zľahka začnú tmavnúť okraje sušienok.
Po upečení sú krehké, naše ani veľmi vychladnúť nestihli, ale voľačo som zachránila aj na fotenie.
Mandle môžete smelo nahradiť orechmi, ovsené vločky múkou ...
, dobrý nápad na niečo nové