reklama

prosím o radu biela čokohmota

sonaja , 05. 11. 2012 - 13:42

reklama

dobrý deň dievčence
na konci mesiaca sa chystám piecť tortu na 50-ku . inšpirovali ma tu torty polka biela a polka hneda.
skúšala som doma hnedú čokohmotu...krása paráda najlepšia hmota akú som kedy držala v rukách.
ale potrebujem aj bielu a tú keď som skúšala no jedna katastrófa...ona sa ani neroztopila ta čokolada to bola jedna guča obrovská....čo mám robiť???? kto mi poradí? priznám sa že som použila tu lacnu bielu čoko z Li. asiv tom je chyba? keby som ju nahradila žetoníkmi bielymi bolo by to lepšie? či?
hnedú som robila.

45g čoko 52 % z Li
1,5 čaj lyž. škrob. múčky (gustin)
a 1 lyžica medu
toľko tu chodím a listujem o tých hmotách skúšala som aj z marsmellow. či ako sa to píše. j aj to celkom fajn ale s tou čoko sa robilo oveľa lepšie.
uvažujem aj o nej ale bojím sa no skrátka som na nervy a to mám ešte mesiac pred sebou.
ďakujem za každú radu.


reklama


reklama

sonaja, ja robím z bielej scaldis white zo zeelandie,
200 g čokolády
2 lyžice glukózy
čokoládu roztopiť a pridať glukózu dobre miešať, kým sa celá hmota nespojí, táto sa mi vždy vydarí, je aj krásne biela a aj sa s ňou dobre robí aj ruže aj poťah.
Držím palce::))

Skús dať čokoládu do mikrotenoveho vrecka a ponoriť do horúcej vody. Mne sa biela čokolada z Li.. roztopila bez hrčiek.

sonaja, Po, 05. 11. 2012 - 19:18

ďakujem -vyskúšam ešte je čas. ke´d nie zbehnem do zeelandie.
ď.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama