
Slubeny postup na prevratenu tortu, mozno niekoho inspiruje:
1. potrebujeme 5 platov piskotoveho cesta - 3 tmave a 2 svetle, najlepsie rovnakej hrubky, cca 1,5 cm. (Ja som piekla 2 olejove korpusy v 26 cm forme, tmavy zo 6 vajec, svetly zo 4 a prerezala ich).
2. 4 platy naplnime, zacneme svetlym. Pouzila som karamelovu plnku (ako obmenu parizskeho..). Plnku netreba davat nahrubo. Nechame chvilu zachladit. (ja som asi hodinu).
3. 4. 5. Ideme rezat
Korpusy polozime na lubovolnu podlozku, ktora je v priemere o cca 4 cm mensia ako priemer korpusov. Mne na to posluzil hrniec.
Na vrch korpusov som si presne do stredu dala dalsiu pomocku - maly plastovy kruzok, cca 3cm priemeru.
A teraz to najdolezitejsie - do korpusov treba zarezat kuzel - na spodnej strane sa mi noz opieral o hrniec, hore som sla podla plastoveho kruzka a orezala som to dookola.
6. 7. 8. Posledny piaty tmavy korpus potrieme plnkou a opatrne nan prelozime vrchne orezane korpusy (bez kuzela, ktory nam ostal na hrnci).
9. 10. Rukami pomaly zatlacame prelozene korpusy dovnutra a k okraju, aby sme vyplnili dutinu a "vymodelovali" krater.
11. Vzniknuty krater omazeme kremom.
12. 13. Zvysny kuzel dole hlavou zatlacime do kratera.
14. 15. 16. Odtial to uz vsetky poznate. Tortu omazeme kremom, nechame zachladit, potiahneme alebo inak ozdobime.
Neviem, ci je to dost zrozumitelne, v pripade nejasnosti rada odpoviem .

















Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy
Komentáre
Wau, perfektný postup a výsledok je úžasný. Ďakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(brokenheart) (brokenheart) (brokenheart)
(brokenheart) (brokenheart) (brokenheart)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no aj moja reakci,ze woooow,super to je,uzasne to ukaze v reze
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je užasné super postup a ešte lepšia torta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vyzerá to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka,perfektny napad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no kto toto vymyslel, naozaj fantastický nápad a efekt!!!!!
a fotopostup takisto úžasný. srdečná vďaka
. si poklad, že si si našla čas deni a podelila si sa s nami o tento recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
waw, tak to je naozaj perfektné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak toto je uzasne....ak budem mat odvahu,snad to vyskusam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...to je uuuuuzasne, postup perfektny,dakujem,urcite budem robit tento postup pri plneni,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no akoze super napad wau
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no toto je bomba, to by ma v živote nenapadlo, vďaka
deni, chcela by som sa však opýtať, ako by sa to robilo, keby tam bolo viac krému, alebo s vytuhnutou jogurtovou plnkou, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Popravde, neskusala som, ja som sa skor zamerala na to, aby boli platy rovnako hrube a tym vznikol pekny graficky efekt, plnka tam bola skor ako spojivo, aj preto som dala karamelovu, aby farebne moc nerusila.
Ale zase kreativite sa medze nekladu treba skusit, mozno to ukaze este lepsie.. Ked vyskusas, pridaj obrazok, prosim
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vďaka za odpoveď, ono to tak pekne ukáže asi vždy, keď sú dvojfarebné cestá, mne sa jedná skôr o to, že ja dávam do toriet viac plnky, aby neboli suché, a aj my to máme radšej, tak asi keď sa to pred vytvorením toho kužeľa nechá dobre zatuhnúť, tak by to malo ísť. No vyskúšam, a dám vedieť. ďakujem je to super postup a nápad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to úžasne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Deni,to je naprosto úžasný efekt. Moc děkuju,že jsi se s námi podělila o pefektní postup.
Babička má dneska svátek a v pátek budeme slavit,tak to vyzkouším.Děkuji.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Uzasny napad
urcite vyskusam, super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fantastickááááááááááááááá
perfektný,zrozumiteľný popis,ďakujeeeeeeeeeeeeeem,určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
perfektné,
ešte keby sa dalo z toho tanierika zobnúť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uzasne -.... asi to coskoro vyskusam, dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Deni vďaka za zaujímavú tortičku.Určite vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hehe ja som blondina dumala som nad tym ako to tam ten kuzel a potom mi svitlo...blondiiina ach jo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja nie som blondina,ale tiez nad tym dumam,ja som z tychto komplikovanych veci stratena,hned panikarim ked nerozumiem... som rada,ze neisom jedina...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vinikajuci postup
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Niet za co dakovat, som rada, ze som mohla aj ja niecim prispiet, to je len male odskodne za vsetky rady, napady a inspiracie, ktore som si odniesla ja z tejto stranky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jéj to je perfektné,super nafotene a popísané ĎAKUJEME!!!!!!!!!!!Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zdenca jeeeej to je paradicka
,tak toto by ma urcite nenapadlo
fantasticke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
si zlatúšik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
výborný postup,nápad,vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ĎAKUJEME
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No postup som ešte nečítala ale som pochopila postup z obázkov.Parááááááda fakt super
Som aj zvažovala,že by som taký korpus urobila na stredné poschodie svadobnej torty čo budem mať v septembri len sa bojím kedže som to neskúšala ešte.
A jak je ten tmavý korpus posledný čo potom sa dáva do neho to vyrezané nepraskol?Som si myslela či nepraskne
Ale výsledok je famooooooooooooooooooooooozny fakt
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vinka, viem, co myslis, nepraskol...tiez som sa toho bala, preto som dala do cesta aj olej, dufala som, ze to bude poddajnejsie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je to super nápad určite to vyskúšam,vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To som este nevidela. Vyzera to perfektne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
P E
R
F
E
K
T
N
É!
Díki!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
EXCELENTNÉ !!!
nikdy by ma takéto niečo nenapadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...super... dopteraz som robila na hranatú tortu šachovnicu a na okrúhlu je toto úžasný nápad...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uuuzasny postup
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
deni, perfektny postup!!! fakt by ma to nenapadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
perfektné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jeeeeeeeeej to je parada...vdakaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
