reklama

Prevratena torta

Pridal/a deni_v22 dňa 14. 08. 2010 - 23:20
Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22

reklama

Slubeny postup na prevratenu tortu, mozno niekoho inspiruje:
1. potrebujeme 5 platov piskotoveho cesta - 3 tmave a 2 svetle, najlepsie rovnakej hrubky, cca 1,5 cm. (Ja som piekla 2 olejove korpusy v 26 cm forme, tmavy zo 6 vajec, svetly zo 4 a prerezala ich).
2. 4 platy naplnime, zacneme svetlym. Pouzila som karamelovu plnku (ako obmenu parizskeho..). Plnku netreba davat nahrubo. Nechame chvilu zachladit. (ja som asi hodinu).
3. 4. 5. Ideme rezat Úsmev
Korpusy polozime na lubovolnu podlozku, ktora je v priemere o cca 4 cm mensia ako priemer korpusov. Mne na to posluzil hrniec.
Na vrch korpusov som si presne do stredu dala dalsiu pomocku - maly plastovy kruzok, cca 3cm priemeru.
A teraz to najdolezitejsie - do korpusov treba zarezat kuzel - na spodnej strane sa mi noz opieral o hrniec, hore som sla podla plastoveho kruzka a orezala som to dookola.
6. 7. 8. Posledny piaty tmavy korpus potrieme plnkou a opatrne nan prelozime vrchne orezane korpusy (bez kuzela, ktory nam ostal na hrnci).
9. 10. Rukami pomaly zatlacame prelozene korpusy dovnutra a k okraju, aby sme vyplnili dutinu a "vymodelovali" krater.
11. Vzniknuty krater omazeme kremom.
12. 13. Zvysny kuzel dole hlavou zatlacime do kratera.
14. 15. 16. Odtial to uz vsetky poznate. Úsmev Tortu omazeme kremom, nechame zachladit, potiahneme alebo inak ozdobime.

Neviem, ci je to dost zrozumitelne, v pripade nejasnosti rada odpoviem Úsmev.


Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 1

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 2

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 3

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 4

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 5

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 6

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 7

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 8

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 9

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 10

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 11

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 12

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 13

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 14

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 15

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22, 16

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy, deni_v22

Prevratena torta, návod, Netradičné korpusy


reklama


reklama

Komentáre

stanula, So, 14. 08. 2010 - 23:42

Wau, perfektný postup a výsledok je úžasný. ĎakujemeTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

chachna, So, 14. 08. 2010 - 23:44

TlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁno (brokenheart) (brokenheart) (brokenheart) ObjímamKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnkoTortaSlnkoSlnkoKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnkoObjímamObjímam (brokenheart) (brokenheart) (brokenheart) ÁnoTlieskamTortaKvietok

Sausen, Ne, 15. 08. 2010 - 00:26

no aj moja reakci,ze woooow,super to je,uzasne to ukaze v rezeÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

jaja19, Ne, 15. 08. 2010 - 07:02

no kto toto vymyslel, naozaj fantastický nápad a efekt!!!!!TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁno a fotopostup takisto úžasný. srdečná vďakaObjímamKvietok . si poklad, že si si našla čas deni a podelila si sa s nami o tento recept. Zlomené srdce

sona7, Ne, 15. 08. 2010 - 07:49

...to je uuuuuzasne, postup perfektny,dakujem,urcite budem robit tento postup pri plneni,ÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietok

PrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie no toto je bomba, to by ma v živote nenapadlo, vďakaTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSlnko deni, chcela by som sa však opýtať, ako by sa to robilo, keby tam bolo viac krému, alebo s vytuhnutou jogurtovou plnkou, ďakujemZlomené srdce

Popravde, neskusala som, ja som sa skor zamerala na to, aby boli platy rovnako hrube a tym vznikol pekny graficky efekt, plnka tam bola skor ako spojivo, aj preto som dala karamelovu, aby farebne moc nerusila.
Ale zase kreativite sa medze nekladu Mrkám treba skusit, mozno to ukaze este lepsie.. Ked vyskusas, pridaj obrazok, prosim Úsmev.

Vďaka za odpoveď, ono to tak pekne ukáže asi vždy, keď sú dvojfarebné cestá, mne sa jedná skôr o to, že ja dávam do toriet viac plnky, aby neboli suché, a aj my to máme radšej, tak asi keď sa to pred vytvorením toho kužeľa nechá dobre zatuhnúť, tak by to malo ísť. No vyskúšam, a dám vedieť. ďakujem je to super postup a nápadÁnoÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Oliv, Ne, 15. 08. 2010 - 10:52

Deni,to je naprosto úžasný efekt. Moc děkuju,že jsi se s námi podělila o pefektní postup.TlieskamTlieskam Babička má dneska svátek a v pátek budeme slavit,tak to vyzkouším.Děkuji.Zlomené srdceKvietok

fantastickáááááááááááááááÁnoÁnoÁnoÁno perfektný,zrozumiteľný popis,ďakujeeeeeeeeeeeeeem,určite vyskúšamÁnoZlomené srdceÁnoZlomené srdceÁnoZlomené srdceÁnoZlomené srdceÁnoZlomené srdceÁnoZlomené srdceÁnoZlomené srdce

Tamik, Ne, 15. 08. 2010 - 11:16

TlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁno perfektné,Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk ešte keby sa dalo z toho tanierika zobnúť

AnaP, Ne, 15. 08. 2010 - 12:15

Deni vďaka za zaujímavú tortičku.Určite vyskúšam.KvietokKvietokKvietokTlieskamTlieskamTlieskamTortaTortaTortaZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

hehe ja som blondina dumala som nad tym ako to tam ten kuzel a potom mi svitlo...blondiiina ach joHambím sa

Faolan, Pi, 20. 08. 2010 - 14:27

ja nie som blondina,ale tiez nad tym dumam,ja som z tychto komplikovanych veci stratena,hned panikarim ked nerozumiem... som rada,ze neisom jedina...Chichocem sa

Niet za co dakovat, som rada, ze som mohla aj ja niecim prispiet, to je len male odskodne za vsetky rady, napady a inspiracie, ktore som si odniesla ja z tejto stranky. Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

jéj to je perfektné,super nafotene a popísané ĎAKUJEME!!!!!!!!!!!Monika M.Slnko

zdencaÚsmev jeeeej to je paradickaTorta ,tak toto by ma urcite nenapadloVeľký úsmev fantastickeÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietok

vinnka, Ne, 15. 08. 2010 - 15:33

No postup som ešte nečítala ale som pochopila postup z obázkov.Parááááááda fakt superÁnoÁnoÁnoÁnoÁno Som aj zvažovala,že by som taký korpus urobila na stredné poschodie svadobnej torty čo budem mať v septembri len sa bojím kedže som to neskúšala ešte.Úsmev A jak je ten tmavý korpus posledný čo potom sa dáva do neho to vyrezané nepraskol?Som si myslela či neprasknePrekvapenie Ale výsledok je famooooooooooooooooooooooozny faktTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

vinka, viem, co myslis, nepraskol...tiez som sa toho bala, preto som dala do cesta aj olej, dufala som, ze to bude poddajnejsie.

MonikaT, Ne, 15. 08. 2010 - 18:20

...super... dopteraz som robila na hranatú tortu šachovnicu a na okrúhlu je toto úžasný nápad... ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama