Prečo sa mi nedá stiahnuť "kôrka" z plátu? :(
Pozrite si aj
Moonika.Tak si to odrež, ja si to orežem pilkovým nožom a piskot použijem na punčovinu alebo do krému pod poťah. Prajem krásny večer
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
občas ano, ale všetky pláty nie sú dobré na punčové ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Puncovina nieje puncovy plat je to podrveny piskot a krem, kava alebo ovocna stava, lekvar apod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja keď upečiem plat tak hneď s trúby si ho otočím tou vrchnou časťou na tácku a keď už mám vyberať druhý, tak si to odlepím a ten vrch my tam ostane pekne nalepený a nemám s tým žiadny problém a piškóta je pekne rovná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a preco to chces davat dole?? nerozumiem....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
odjakživa si pamätám, že sme to sťahovali dolu a vždy mi to šlo na dva ťahy...
asi z praktického hladiska, ja mám napr. pocit, že ak mám dva pláty spojené plnkou a toto nestiahnem dolu, tak sa mi to oddeluje..
ale tá verzia od sasa281 sa mi pozdáva :) :) :) dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som to nikdy nerobila (ani som o tom nepocula ) upeceny korpus vyklopim z formy a necham vychladnut takto prevrateny na utierke, potom ho odlozim do mikrotenoveho sacka a na druhy den plnim.. nikdy sa mi vrchna strana neodlupila.. ani pri plneni, ani pri krajani naplnenej torty..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nikdy som to nápočne nesťahovala a nemala som ani problém s delením. Keď dávam viac plátov na seba hneď po upečení, ostane to nalepené na papieri pod ďalším plátom, ale inak to neriešim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ako píše mirkamoha, teplé pláty ukladať na seba a ostane to vždy zospodu na papieri prilepené, alebo ja si to tiež nariezam nožom do mriežky a potom sa nič nedelí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď ti už na korpuse veľmi vyschla, tak to nejde dole, skús položiť korpusy na seba, daj do sáčku a na druhý deň to zlúpeš pomaly dole - moje deti to milujú jesť - nemôžu sa dočkať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked pečiete viac plátov tak každý plát posypte múkou a potom sa to nezlepia a ked sa nebudú plniť hned ja pláty dám do igelitového vreca aby neoschli alebo do chladničky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj mne sa to niekedy stáva, raz sa mi pekne zlúpi a niekedy nie a to používam vždy tú istú značku múky. Ja na to používam podobný fígeľ ako sasa, len ja si korpusy/ pláty ešte tepl zabalím do potravinárskej fólie a nechám odstáť do druhého dňa, lepšie sa s nimy pracuje a tá koža sa dá pekne zoškriabať nožom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
DAKUJEM ZA RADY, ZIENKY
snád sa to zlepší vdaka Vám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, ženičky,

chcem Vás poprosiť o radu. Netuším, čo sa stalo, ale z piškotového cesta mi vôbec nejde stiahnuť tú kôrku, čo sa vždy tak krásne nafúkne. Kedysi som mala problém len s tmavými plátmi a myslela som, že pes je zakopaný v poľskom kakau.
No nejde mi to ani zo svetlých plátov teraz.
Môže to spôsobovať nejaká menej kvalitná surovina?
DAKUJEM