reklama

Prečo sa mi nedá stiahnuť "kôrka" z plátu? :(


reklama

Ahojte, ženičky,
chcem Vás poprosiť o radu. Netuším, čo sa stalo, ale z piškotového cesta mi vôbec nejde stiahnuť tú kôrku, čo sa vždy tak krásne nafúkne. Kedysi som mala problém len s tmavými plátmi a myslela som, že pes je zakopaný v poľskom kakau.
No nejde mi to ani zo svetlých plátov teraz.
Môže to spôsobovať nejaká menej kvalitná surovina?
DAKUJEM Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

Moonika.Tak si to odrež, ja si to orežem pilkovým nožom a piskot použijem na punčovinu alebo do krému pod poťah. Prajem krásny večer Slnko Slnko Slnko Slnko

lili 25, Pi, 17. 02. 2012 - 19:19

Puncovina nieje puncovy plat je to podrveny piskot a krem, kava alebo ovocna stava, lekvar apod.

sasa281, Pi, 17. 02. 2012 - 20:30

ja keď upečiem plat tak hneď s trúby si ho otočím tou vrchnou časťou na tácku a keď už mám vyberať druhý, tak si to odlepím a ten vrch my tam ostane pekne nalepený a nemám s tým žiadny problém a piškóta je pekne rovná.

odjakživa si pamätám, že sme to sťahovali dolu a vždy mi to šlo na dva ťahy...
asi z praktického hladiska, ja mám napr. pocit, že ak mám dva pláty spojené plnkou a toto nestiahnem dolu, tak sa mi to oddeluje..
ale tá verzia od sasa281 sa mi pozdáva :) :) :) dakujem

ja som to nikdy nerobila (ani som o tom nepocula Chichocem sa ) upeceny korpus vyklopim z formy a necham vychladnut takto prevrateny na utierke, potom ho odlozim do mikrotenoveho sacka a na druhy den plnim.. nikdy sa mi vrchna strana neodlupila.. ani pri plneni, ani pri krajani naplnenej torty.. Hambím sa

nikdy som to nápočne nesťahovala a nemala som ani problém s delením. Keď dávam viac plátov na seba hneď po upečení, ostane to nalepené na papieri pod ďalším plátom, ale inak to neriešim Úsmev

ako píše mirkamoha, teplé pláty ukladať na seba a ostane to vždy zospodu na papieri prilepené, alebo ja si to tiež nariezam nožom do mriežky a potom sa nič nedelí... Slnko Slnko Slnko

anibas, Pi, 17. 02. 2012 - 23:17

keď ti už na korpuse veľmi vyschla, tak to nejde dole, skús položiť korpusy na seba, daj do sáčku a na druhý deň to zlúpeš pomaly dole - moje deti to milujú jesť - nemôžu sa dočkať Veľký úsmev Veľký úsmev

timika, So, 18. 02. 2012 - 07:15

ked pečiete viac plátov tak každý plát posypte múkou a potom sa to nezlepia a ked sa nebudú plniť hned ja pláty dám do igelitového vreca aby neoschli alebo do chladničky Slnko Slnko

Vesna, So, 18. 02. 2012 - 10:46

aj mne sa to niekedy stáva, raz sa mi pekne zlúpi a niekedy nie a to používam vždy tú istú značku múky. Ja na to používam podobný fígeľ ako sasa, len ja si korpusy/ pláty ešte tepl zabalím do potravinárskej fólie a nechám odstáť do druhého dňa, lepšie sa s nimy pracuje a tá koža sa dá pekne zoškriabať nožom.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama