Prečo je piškótové cesto suché?
Pozrite si aj
a to nepolievas nijakym sirupom ? ja peciem 3 vajcia 200 g cukru 1 dl oleja 1 1/2 dl mineralky 350g poloh.muky 1 pdp piskot je vlacny a aj tak ho este polievam (pre istotu )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja nepolievam korpus ničím a nemám súchy, a používam ten istý recept lenže na vajíčko dávam 1PL oleja, a prekrojím aj na viac častí aj 5 a dám do jednej len džem alebo lekvár a tenko krému. Myslím si však že problém bude skôr v kréme, že si ho zrobila moc tukový ak si dala 1:1 čiže jeden Palmarín a 250ml pudingu tak je to jasné, a palmarín je tiež nie práve vhodný do krému, radšej Heru a naj je maslo, do litra pudingu dávam max. 1 a 1/2 masla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skôr si myslím, že to bude tým, že si tam dala orechy naviac.. ja, keď robím orechový korpus, tak si odvážim orechy a zbytok doplním múkou (do váhy, koľko malo byť múky pri klasickej piškóte)... ja robievam 5 vajec, 200g kr.cukru,200g hl.múky(na orechový:80g orechov, 120g hl.múky), 1/2pr.d.peč., 5PL vriacej vody... Vždy ho mám krásne vláčny... veľa zdaru pri pečení
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež to vidím v tých orechoch, ja korpus nepolievam a je stavnaty, ked ide olej ale orechy su suche dala si tam toho proste vela orechy +muka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
orechy sú masné nie suché, práveže pri nich olej netreba
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to viem aj ja ze orechy su mastne ale ja olej davam do kazdej piskoty, asi som sa zle vyjadrila, islo o to ze dala vela suchych ingrediencii cize rovnake mnozstvo muky ci by robila orechovy alebo obycajny korpus...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemôže to byť rúrou alebo teplotou?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam ten isty recept, ale peciem na nizsej teplote.. asi si ju mala vysusenu..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím počet vajec = počet lyžíc cukru = počet lyžíc múky, pričom kakao nahrádza múku, orechy nahrádzajú múku. V teplovzdušnej rúre 170° cca 15 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...urcite ,dlho peceny korpus, z 5 vajec...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja suhlasim s ivcou a sonou. na 5 vajec je tam vela muky a orechov. ked sa davaju orechy tak sa ubera muky. cas moze byt, ja peciem na teplovzduchu pri 160-170 stupnoch v zavislosti od velkosti torty max 45 min, ale ked si tam mala tolko orechov a muky, tak sa ti cesto vysusilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si tiež myslím, že si dala do cesta veľa múky + orechy / ja ak dávam orechy, tak vždy dám o toľko múky menej/ a podľa mňa sa aj dlho pieklo, keďže bolo len z 5 vajec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj múka aj cukor si dala o hodne veľa a k vysúšaniu dôjde aj vtedy keď je piškótové cesto je prešľahané. Po upečení je vláčny ale po vychladnutí na druhý deň sa mrvý a sa odlepuje od náplne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem vam baby za rady. Na dalsi tyzden peciem znova a skusim si odvazit orechy a len doplnit muku do 250g. A uvidime. Co sa tyka dlzky pecenia. Musela som ju tak dlho piect, pretoze bola to mala forma, vela cesta a ked som si myslela ze uz by mohla byt, tak este v strede nebola upecena.Tak preto az 45 min. A vedeli by ste mi poslat nejaky dobry recept na plnku, ale nechcem slahat nad parou. Pri mojom 2 roc.synovi si to nemozem dovolit, stat dlho pri sporaku. Dovtedy by mi rozobral cely byt .Za kazdu radu a recept DAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem vam baby za rady. Na dalsi tyzden peciem znova a skusim si odvazit orechy a len doplnit muku do 250g. A uvidime. Co sa tyka dlzky pecenia. Musela som ju tak dlho piect, pretoze bola to mala forma, vela cesta a ked som si myslela ze uz by mohla byt, tak este v strede nebola upecena.Tak preto az 45 min. A vedeli by ste mi poslat nejaky dobry recept na plnku, ale nechcem slahat nad parou. Pri mojom 2 roc.synovi si to nemozem dovolit, stat dlho pri sporaku. Dovtedy by mi rozobral cely byt .Za kazdu radu a recept DAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zober si zlaty klas a vzadu je pudingova čokoládová plnka, je výborná robím iba tú:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
@fejam Dakujem pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, vie mi niekto poradit preco je piskotove cesto suche? Min.tyzden som piekla tortu z 5 vajec, 250g kr.cukru, 250g pol.muky, 1/2 pr.do peciva, 1PL oleja, 10PL vlaznej vody a pridala som aj orechy(tie som nevazila). Pouzila som okruhlu formu cca prie. 22cm.Cesto som po vychladnuti rozdelila na 3 casti. Piekla som pri 170C asi 45min.Plnku som robila z : uvarila som puding aj so zlatym klasom a potom som pridala palmarin. Ked sme na druhy den jedli, korpus bol suchy a plnka odchadzala od korpusu aj ked som korpus natrela najprv dzemom.Viete cim to je? Predtym sa mi stale vydarili korpusy, boli vlacne. Moze to byt rurou. Peciem len horny a dolny ohrev bez ventilatora.