reklama

Prečo je piškótové cesto suché?


reklama

Ahojte, vie mi niekto poradit preco je piskotove cesto suche? Min.tyzden som piekla tortu z 5 vajec, 250g kr.cukru, 250g pol.muky, 1/2 pr.do peciva, 1PL oleja, 10PL vlaznej vody a pridala som aj orechy(tie som nevazila). Pouzila som okruhlu formu cca prie. 22cm.Cesto som po vychladnuti rozdelila na 3 casti. Piekla som pri 170C asi 45min.Plnku som robila z : uvarila som puding aj so zlatym klasom a potom som pridala palmarin. Ked sme na druhy den jedli, korpus bol suchy a plnka odchadzala od korpusu aj ked som korpus natrela najprv dzemom.Viete cim to je? Predtym sa mi stale vydarili korpusy, boli vlacne. Moze to byt rurou. Peciem len horny a dolny ohrev bez ventilatora.

Pozrite si aj


reklama


reklama

lili 25, Po, 24. 10. 2011 - 19:05

a to nepolievas nijakym sirupom ? ja peciem 3 vajcia 200 g cukru 1 dl oleja 1 1/2 dl mineralky 350g poloh.muky 1 pdp piskot je vlacny a aj tak ho este polievam (pre istotu )

JANAAB, Po, 24. 10. 2011 - 19:56

ja nepolievam korpus ničím a nemám súchy, a používam ten istý recept lenže na vajíčko dávam 1PL oleja, a prekrojím aj na viac častí aj 5 a dám do jednej len džem alebo lekvár a tenko krému. Myslím si však že problém bude skôr v kréme, že si ho zrobila moc tukový ak si dala 1:1 čiže jeden Palmarín a 250ml pudingu tak je to jasné, a palmarín je tiež nie práve vhodný do krému, radšej Heru a naj je maslo, do litra pudingu dávam max. 1 a 1/2 masla

Ivca47, Po, 24. 10. 2011 - 20:21

skôr si myslím, že to bude tým, že si tam dala orechy naviac.. ja, keď robím orechový korpus, tak si odvážim orechy a zbytok doplním múkou (do váhy, koľko malo byť múky pri klasickej piškóte)... ja robievam 5 vajec, 200g kr.cukru,200g hl.múky(na orechový:80g orechov, 120g hl.múky), 1/2pr.d.peč., 5PL vriacej vody... Vždy ho mám krásne vláčny... veľa zdaru pri pečení Mrkám Torta

Áno tiež to vidím v tých orechoch, ja korpus nepolievam a je stavnaty, ked ide olej ale orechy su suche dala si tam toho proste vela orechy +muka

JANAAB, Ut, 25. 10. 2011 - 20:07

orechy sú masné nie suché, práveže pri nich olej netreba Úsmev

to viem aj ja ze orechy su mastne ale ja olej davam do kazdej piskoty, asi som sa zle vyjadrila, islo o to ze dala vela suchych ingrediencii cize rovnake mnozstvo muky ci by robila orechovy alebo obycajny korpus...

ja mam ten isty recept, ale peciem na nizsej teplote.. asi si ju mala vysusenu..

evi.111, Po, 24. 10. 2011 - 20:55

ja robím počet vajec = počet lyžíc cukru = počet lyžíc múky, pričom kakao nahrádza múku, orechy nahrádzajú múku. V teplovzdušnej rúre 170° cca 15 minút.

duranlb, Po, 24. 10. 2011 - 22:36

ja suhlasim s ivcou a sonou. na 5 vajec je tam vela muky a orechov. ked sa davaju orechy tak sa ubera muky. cas moze byt, ja peciem na teplovzduchu pri 160-170 stupnoch v zavislosti od velkosti torty max 45 min, ale ked si tam mala tolko orechov a muky, tak sa ti cesto vysusilo.

ja si tiež myslím, že si dala do cesta veľa múky + orechy / ja ak dávam orechy, tak vždy dám o toľko múky menej/ a podľa mňa sa aj dlho pieklo, keďže bolo len z 5 vajec

aj múka aj cukor si dala o hodne veľa a k vysúšaniu dôjde aj vtedy keď je piškótové cesto je prešľahané. Po upečení je vláčny ale po vychladnutí na druhý deň sa mrvý a sa odlepuje od náplne. Slnko

kkacena, Pi, 28. 10. 2011 - 14:09

Dakujem vam baby za rady. Na dalsi tyzden peciem znova a skusim si odvazit orechy a len doplnit muku do 250g. A uvidime. Co sa tyka dlzky pecenia. Musela som ju tak dlho piect, pretoze bola to mala forma, vela cesta a ked som si myslela ze uz by mohla byt, tak este v strede nebola upecena.Tak preto az 45 min. A vedeli by ste mi poslat nejaky dobry recept na plnku, ale nechcem slahat nad parou. Pri mojom 2 roc.synovi si to nemozem dovolit, stat dlho pri sporaku. Dovtedy by mi rozobral cely byt Veľký úsmev.Za kazdu radu a recept DAKUJEM Úsmev

kkacena, Pi, 28. 10. 2011 - 14:09

Dakujem vam baby za rady. Na dalsi tyzden peciem znova a skusim si odvazit orechy a len doplnit muku do 250g. A uvidime. Co sa tyka dlzky pecenia. Musela som ju tak dlho piect, pretoze bola to mala forma, vela cesta a ked som si myslela ze uz by mohla byt, tak este v strede nebola upecena.Tak preto az 45 min. A vedeli by ste mi poslat nejaky dobry recept na plnku, ale nechcem slahat nad parou. Pri mojom 2 roc.synovi si to nemozem dovolit, stat dlho pri sporaku. Dovtedy by mi rozobral cely byt Veľký úsmev.Za kazdu radu a recept DAKUJEM Úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama