Prečo ganache praska
Pozrite si aj
Ahoj, možno si nedobre vychladila a zaťažila tortu, alebo je vrstva ganache malá ??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem v čom je chyba.robila som uz 3x a 3x sa vsetko popraskalo. treba to natierat viakrat?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Majka, nedávaš viac čokolády ako je treba?
Napíš recept ako robíš ganache.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
napíš presne ako to robíš suroviny, postup a nájde sa chyba, ja dávam ganache tenkú vrstvu a nepraská ak dám hrubšiu tiež nepraská
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na jednu šľahačku 33% 250ml dávam 50g 52% čokolády. ohrejem šľahačku do bodu varu a potom ňou zalajem nalámanú čokoládu a nechala som to stáť 3-4 hoďky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
asi to malo byt 500 g cokolady, 50 g by bolo veeelmi malo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano ano to bol preklep 500g
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ganache som robila veľa krát, vždy z presne tých istých surovín, tým istým spôsobom, no popraskala mi len raz. Tiež som nad tým dlho premýšlala, ale prišla som len na to, či to nemôže robiť chladnička, že vysušuje a tým ganache popraská. Tú tortu som totiž robila pre kolegyne v práci, keď som ju priniesla (od večera do rána bola v mojej chladničke) a potom čakala 24 hodín v chladničke v práci. Možno je to hlúposť, skúsenejšie poradia lepšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, ja dávam toľko čokolády, kolko smotany, 1:1, teda týka sa to tmavej čokolády, s bielou je to inak..., takze pravdepodobne je to tým ako už bolo spomínané, vela čokolády a preto je to krehké...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím ganache 2:1 čoko-smotana a keď z bielej čoko tak 3:1, čiže čokolády viac a nikdy mi nepopraskala...smotanu dám zohrievať a hneď do nej nalámem čokoládu a zohrejem to len tak, aby sa čokoláda rozpustila, nesmie vrieť. Nechám ju len vychladnúť a hneď natieram, žiadne dlhé státie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ty ale robíš tuhú ganache, ktorá sa na tortu roztiera a dáva sa aj pod poťah, mne popraskala poleva, ktorou sa torta polieva, pomer 1:1
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem vam velmi krasne za rady zenicky..budem skusat dalej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj mne praskala,,,teraz pridávam do nej lyžicu masla ,, skus..,, a už nepraská,,, a zaleži aj na podnose , ak je na ohybnom kartonovom tak aj manipulaciou .....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam lyžicu masla vždy, zabudla som to napísať, no raz popraskala aj tak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte, dobrý deň,
chcem vás poprosiť o radu. prečo mi praská ganache?