praví parižsky krém
Pozrite si aj
250ml 33% šľahačky-100g varovej čokolády-nechať zovreť vypnúť-dobre vychladiť 24h ,v chladničke a potom vyšľahať ako šľahačku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim presne taky isty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja akurat,ze netreba nechat chladit tak dlho,ak sa ponahlam necham vonku kym trosku nevychladne a strcim do mrazaku na nejaku pol h tak aby nezmrzol,ale poriadne vychladol a cuduj sa svete,funguje to
ale ak mam cas nechavam aj ja cez noc v chladnicke
nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne ako Sausen píše!!!!!! a kedže je u nás ooobrovská zima stačí šupnúť aj von
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam na 250 ml šľahačky trošku viac čokolády - 150 g. Teraz keď je vonku mráz využívam to, a nechávam na mraze 2-3 hodinky dobre stuhnúť a potom sa krásne vyšľahá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
krásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím tiež tak isto, na každých 250 ml šľahačky ide 100 g čokolády. Keď robím na veľkú tortu z 2 l šľahačiek, tak si všetku čokoládu 800g rozvarím v 1 l živočíšnej 33% šľahačky a keď to vychladne, alebo pred šľahaním na druhý deň do toho pridám ten druhý liter ale rastlinnej šľahačky, aby bol krém pevnejší. Rastlinná sa už prevárať nemusí, už je prevarená, tak preto len prilievam na koniec do uvarenej. Ja väčšinou všetky torty robím parížske, lebo kto ochutná, inú nechce. Už to človeka ani nebaví. Ale je fakt suprová, taká ľahučká plnka. Výborná je v kombinácii s jahodovým džemom, do ktorého môžeš ešte pridať jahodový roztľačený kompót, aby tam boli aj kúsky. Je to mňamka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, a potom do vyšľahaného krému už nejde maslo s cukrom ? Je to dosť tuhé a netečie? Práve robím jednu čokoládovú tortu a mám predstavu plnky na tento spôsob. Poradíš mi Janais ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
janis,to je zaujimave s tou rastlinnou teda,ale to vlejes do toho nevyslahaneho parizaku a zacnes slahat normalne?dobre som to pochopila?az sa mi nechce verit,ze sa to vyslaha a nezdrcne,alebo co,to je super napad,ja zivocisnu slahacku nemam rada vobec je umela,ale takto pokombinovat by to veru nemuselo byt zle,urcite vyskusam,ak bude prilezitost urobit tolko kremu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prepáčte, že odpisujem neskoro, ale možno si to ešte pozriete. Pred plnením torty si každú časť dopredu natriem lekvárom, aby som sa potom nezdržiavala. Vyberiem z chladničky tú zmes - býva dosť tuhá,lebo je tam málo šľahačky. Vykydnem to do väčšej misy, dolejem rastlinnou šľahačkou a šľahám, kým to nie je dosť tuhé. Treba to ale rýchlo ponatierať, lebo sa na teple rýchlejšie topí. Potom to dám poriadne stuhnúť do chladničky a potom potiem maslovým krémom a poťahujem. Ešte sa mi nestalo, že by sa to zgrclo. A maslo tam vôbec nejde. U nás ja táto plnka najrozšírenejšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ženičky pomôžte mi prosím ,celý večer hladám recept na pravý parížák našla som tu asi 3 recepty ale každý iný prosím napíšte mi naň niektorá z vás dobrý recept ďakujem