Poraďte mi falošný parížský krém
Pozrite si aj
Falošný parížsky krém-podľa mňa naj naj naj....
Postup: Uvaríme 350g kryš.cukru s 250g smotany na šľ.33%, a 2 žltkami, keď zovrie odstavíme a vmiešame 100g kakaa, pridáme 150g cery, (Ja si Ceru rozpustím v mikrovlnke a by sa to lepšie spojilo) a miešame aby sa to všetko dobre spojilo. Necháme do ďalšieho dňa vychladnúť (najlepšie 24 hodín), a vmiešame (vyšľaháme)dve kocky masla (500g) a trochu rumu. Krém je úžasne čokoládový!
Ak by sa ti stalo, že sa ti zrazí, stačí trochu zohriať v mikrovlnke a dobre premiešať. Veľa šťastia pri pečení!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,ja robim parizsky krem takto:250ml.smotany na slahanie zohriat,pridat 100-150g.cokolady na varenie a miesat kym sa vsetko nespoji,ja to aj prevarim a potom dam vychladit a uz len vyslahat,ked potrebujem narychlo tak ho nedavam do chladnicky na 24hodin ,dnes som ho robila a plnila som nim muffiny,a vyslahal sa mi super,pridala som pri slahani jeden stuzovac pre istotu,nech sa ti vydari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
janka ak sem ešte raz urobíš kuk, prosím ťa zmeň názov prosby napr. parížsky krém - prosba, alebo tak....aby sme inokedy aj mi našli rýchlo tento receptík.....dakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jasne,skusim to napraviť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
stava sa mi dost casto, ze ked nieco hladam a zadam co chcem, tak mi to nenajde... aj ked to tu niekde je... neviem kde je problem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano uz som si to aj ja vsimla!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky, ja robím falošný parížsky: 1 šľahačkovú smotanu a 250g kryš. cukru dám do hrnca, nechám zovrieť a slabo varím 5 min, odstavím a keď trochu vychladne, pridám 200g čokolády na varenie. Nechám úplne vychladnúť a dám do chladničky (najlepšie cez noc). Ráno vyberiem a vyšľahám s 1 Herou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento krem som vcera urobila, no skoro som odpadla, je UZASNY!!! Dakujem, perfektny je fakt!! Neskutocne chutny, ani sladky, taky... no cokoladovy, ja som dala jednu varovu a druhu mliecnu cokoladu, tak bol taky mliecny, uzasny bol.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A na aku veľku tortu mi bude stačiť? Robim priemer 30 cm a chcem 3x plniť + raz potrieť... asi dve dávky, čo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podľa mňa stačí 1
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ĎAKUJEM.... tak to risknem s jednou... .... No už je hotovy a torta naplnena... a krém... no fantastický... a to ja veľmi čokoládové krémy nemusím... ĎAKUJEM za receptík...
Dúfam,že to do utorka vydrží...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chcem sa opytat IVANAB, ze to maslo, ktore na druhy den vmiesam je ciste maslo, bez cukru (myslim, nevymiesane s cukrom?)Akurat som dorobila tu prvu cast plnky a su tam neaky hrudky malicke, to bude asi to kakao, mam to dalej miesat a miesat???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj veve, to maslo je čisté, bez cukru. Maslo si najprv vymiešam osobitne a pomyly tam primiešavám -po lyžiciach ten krém (mixérom). A čo sa týka tých hrudiek, už aj mne sa to raz stalo a neviem kde je chyba, myslím si že je to kakaom, alebo ak si tam kakao vsypla naraz, že sa to dobre nevymiešalo, biohužial s týmto neviem čo...možno poradia skúsenejšie.....držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Inak, ked sa mi stalo, že ten krém bol s hrudkami, kámošky hovorili, že mali pocit, že to boli kúsky čokolády....takže si myslím, že žiadna tragédia, tie hrudky....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím parížsky bez šľahačky 3 M vajcia, 150g k.cukru, 1 vanil.cukor, asi 30g kakaa, vyšľahám všetko do penista vo varnom kúpeli, nechám vychladnúť /v tejto zime aj za hodinu/ a pridám 300g vymiešaného masla a tiež je super, zákaznici pýtajú len ten, každý podľa chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veve,ak tam máš hrudky od kakaa tak prepasíruj cez sitko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Baby ja mesto kakava dam 10 dkg čokoladu na varenie a je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...no to pasírovanie ma nenapadlo!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá, všetko preosievajte múku, práš.cukor, kakao a nebudete mať problém s hrudkami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj mne sa to stava pri vmiesavani kakaa, je to predsa prach, ktory sa tazko zmiesava s ostatnou masou, treba ho tam postupne pridavat, a ja vzdy to prejdem sitkom a je pokoj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja zasa celú prevarenú hmotu nechám trošinku ochladnú, aby nebola moc horúca a nalejem ju do mixéra a asi dve minúty mixujem. Také napenené vylejem do misky, nechám vychladnúť a dám do chladničky, na druhý deň klasicky vymiešam a žiadne hrudky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dnes by som chcela vyskúšať ten úžasný falošný, alebo nefalošný parížsky krém, o ktorom tu stále čítam, ale nikde nemôžem nájsť recept
. Skúšala som to aj cez vyhľadávač, ale tam som to nenašla. Prosím, prosím a ešte raz prosím napíšte, poraďte.Tortu potrebujem na zajtra. Je to súrne. Ďakujeeeeeem 