reklama

Poraďte mi falošný parížský krém


reklama

Dnes by som chcela vyskúšať ten úžasný falošný, alebo nefalošný parížsky krém, o ktorom tu stále čítam, ale nikde nemôžem nájsť recept Smútok Plačem . Skúšala som to aj cez vyhľadávač, ale tam som to nenašla. Prosím, prosím a ešte raz prosím napíšte, poraďte.Tortu potrebujem na zajtra. Je to súrne. Ďakujeeeeeem Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

ivanab, Št, 09. 12. 2010 - 18:07

Falošný parížsky krém-podľa mňa naj naj naj.... Áno
Postup: Uvaríme 350g kryš.cukru s 250g smotany na šľ.33%, a 2 žltkami, keď zovrie odstavíme a vmiešame 100g kakaa, pridáme 150g cery, (Ja si Ceru rozpustím v mikrovlnke a by sa to lepšie spojilo) a miešame aby sa to všetko dobre spojilo. Necháme do ďalšieho dňa vychladnúť (najlepšie 24 hodín), a vmiešame (vyšľaháme)dve kocky masla (500g) a trochu rumu. Krém je úžasne čokoládový!
Ak by sa ti stalo, že sa ti zrazí, stačí trochu zohriať v mikrovlnke a dobre premiešať. Veľa šťastia pri pečení! Torta Slnko

niki, Št, 09. 12. 2010 - 18:10

Ahoj,ja robim parizsky krem takto:250ml.smotany na slahanie zohriat,pridat 100-150g.cokolady na varenie a miesat kym sa vsetko nespoji,ja to aj prevarim a potom dam vychladit a uz len vyslahat,ked potrebujem narychlo tak ho nedavam do chladnicky na 24hodin ,dnes som ho robila a plnila som nim muffiny,a vyslahal sa mi super,pridala som pri slahani jeden stuzovac pre istotu,nech sa ti vydari Slnko

janka ak sem ešte raz urobíš kuk, prosím ťa zmeň názov prosby napr. parížsky krém - prosba, alebo tak....aby sme inokedy aj mi našli rýchlo tento receptík.....dakujem... Kvietok Kvietok Kvietok

kovka, Št, 09. 12. 2010 - 18:31

stava sa mi dost casto, ze ked nieco hladam a zadam co chcem, tak mi to nenajde... aj ked to tu niekde je... neviem kde je problem Smútok Smútok Smútok

stankad, Št, 09. 12. 2010 - 20:25

Ahojky, ja robím falošný parížsky: 1 šľahačkovú smotanu a 250g kryš. cukru dám do hrnca, nechám zovrieť a slabo varím 5 min, odstavím a keď trochu vychladne, pridám 200g čokolády na varenie. Nechám úplne vychladnúť a dám do chladničky (najlepšie cez noc). Ráno vyberiem a vyšľahám s 1 Herou. Slnko

Jenn44, St, 12. 01. 2011 - 20:11

Tento krem som vcera urobila, no skoro som odpadla, je UZASNY!!! Dakujem, perfektny je fakt!! Neskutocne chutny, ani sladky, taky... no cokoladovy, ja som dala jednu varovu a druhu mliecnu cokoladu, tak bol taky mliecny, uzasny bol. Úsmev Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno

A na aku veľku tortu mi bude stačiť? Robim priemer 30 cm a chcem 3x plniť + raz potrieť... asi dve dávky, čo? Úsmev

ĎAKUJEM.... tak to risknem s jednou... Úsmev.... No už je hotovy a torta naplnena... a krém... no fantastický... a to ja veľmi čokoládové krémy nemusím... ĎAKUJEM za receptík... Úsmev Dúfam,že to do utorka vydrží... Úsmev

veve04, Št, 09. 12. 2010 - 20:43

chcem sa opytat IVANAB, ze to maslo, ktore na druhy den vmiesam je ciste maslo, bez cukru (myslim, nevymiesane s cukrom?)Akurat som dorobila tu prvu cast plnky Slnko a su tam neaky hrudky malicke, to bude asi to kakao, mam to dalej miesat a miesat??? Hambím sa

ivanab, Št, 09. 12. 2010 - 21:30

Ahoj veve, to maslo je čisté, bez cukru. Maslo si najprv vymiešam osobitne a pomyly tam primiešavám -po lyžiciach ten krém (mixérom). A čo sa týka tých hrudiek, už aj mne sa to raz stalo a neviem kde je chyba, myslím si že je to kakaom, alebo ak si tam kakao vsypla naraz, že sa to dobre nevymiešalo, biohužial s týmto neviem čo...možno poradia skúsenejšie.....držím palce Kvietok

ivanab, Št, 09. 12. 2010 - 21:31

Inak, ked sa mi stalo, že ten krém bol s hrudkami, kámošky hovorili, že mali pocit, že to boli kúsky čokolády....takže si myslím, že žiadna tragédia, tie hrudky....

JANAAB, Št, 09. 12. 2010 - 21:34

ja robím parížsky bez šľahačky 3 M vajcia, 150g k.cukru, 1 vanil.cukor, asi 30g kakaa, vyšľahám všetko do penista vo varnom kúpeli, nechám vychladnúť /v tejto zime aj za hodinu/ a pridám 300g vymiešaného masla a tiež je super, zákaznici pýtajú len ten, každý podľa chuti Chichocem sa

xxmzlxx, Št, 09. 12. 2010 - 22:15

veve,ak tam máš hrudky od kakaa tak prepasíruj cez sitko Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Palmi, Pi, 10. 12. 2010 - 11:13

dievčatá, všetko preosievajte múku, práš.cukor, kakao a nebudete mať problém s hrudkami

Sonia76, Št, 21. 04. 2011 - 08:52

aj mne sa to stava pri vmiesavani kakaa, je to predsa prach, ktory sa tazko zmiesava s ostatnou masou, treba ho tam postupne pridavat, a ja vzdy to prejdem sitkom a je pokoj.

Alena R, Pi, 22. 04. 2011 - 10:26

ja zasa celú prevarenú hmotu nechám trošinku ochladnú, aby nebola moc horúca a nalejem ju do mixéra a asi dve minúty mixujem. Také napenené vylejem do misky, nechám vychladnúť a dám do chladničky, na druhý deň klasicky vymiešam a žiadne hrudky. Kvietok Slnko Kvietok

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama