Pomer ganache prosíííííííím
Pozrite si aj
Dobry den, takze skusim pomoct, ako to robim ja...
Stekance z horkej cokolady - pomer 1:1, cize napr. 100ml slahacky a 100g 52% čokolady, nenechavam chladnut, davam hned na zachladenu tortu a stekance hned aj tuhnu....
Stekance z bielej cokolady -inac moja smrt citala som, ze pomer ma byt 1:3, napr. 50ml slahacky a 150g bielej cokolady, ale mne to proste nefunguje..nechavala som cokoladu vychladnut, aby pomaly stekala z lyzicky, hore na torte som ju ledva rozotrela, co hned tuhla na vychladnutej torte a boky mi aj tak v chladnicke cele stiekli, tak som ich dala dolu a len som roztopila bielu cokoladu, dala do vrecka a robila stekance a tie mi krasne ostali...takze snad sa niekto najde, kto ohladom bielych stekancov viac poradi..
stekance z mliecnej cokolady - pomer 1:2, napr. 100ml slahacky a 200g cokolady, ja ale uberiem trosku zo slahacky a necham trosku vychladnut a tieto mi krasne drzia
a co sa tyka ganache na potieranie tort, nie stekanie, ale potieranie, tak davam pomery:
tmava - 1:2 (100ml slahacky, 200g 52% cokolady)
mliecna - 1:2,5 (100ml slahacky, 250 g mliecnej cokolady)
biela - 1:3 (100ml slahacky, 300g bielej cokolady)
a necham vsetky vzdy vychladnut tak, aby mali konzistenciu nieco ako trebars nutela, to na prvykrat a ked davam dalsiu vrstvu, tak si ju trosku viac rozpustim, aby sa lepsie rozotierala...
takze to su moje postrehy, ale snad este poradia aj skusenejsie cukrarky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vy ste úúúúúúžaná. Takto po lopate som to potrebovala ďakujem veľmi moc. Ja som si stále myslela, že pomer stekance a poleva je presne opačný čiže skúsim to takto :) Ihneď ukladám a moc si to vážim. Ďakujeeeeeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemate za co...ale ako som nizsie citala, asi si to kazda robime po svojom....ja stekance robim, tak ako som pisala a pri ganache, ktora sa natiera a nie polieva, tak pouzivam tento postup:
https://tortyodmamy.sme.sk/vsetko-ostatne/ganache
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poleva z horkej čokolády - pomer 1:1, na 100 ml 33% šľah.smotany 100 g 52% čokolády, nechávavam vychladnúť na cca 30-33 C, ...na plech, tácku alebo veľký tanier dám mriežku, na to dobre zachladenú tortu a lejem zvrchu,.. Polevy musí byť veľa, aby pretiekla aj cez boky torty.... Zvyšná poleva sa dá aj zamraziť a opakovane použiť...
Z mliečnej a bielej čokolády polevu nerobievam, z horkej je najlepšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem moooc a z pomeru 1:1 robíte polevu aj stekance či iba polevu? hore sa píše opačne tak zas som zmätená trošku heh
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj poleva aj stekance 1:1
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zalezi aj od toho ake stekance chcete, resp. ci polevu nechate vychladnut a priebezne si sledujete aka je husta. Ak date pomer 1:2 (slahacka:cokolada) mozete pouzit relativne teplu cokoladu a stekance mozu byt kratsie a sirsie - lebo poleva je hustejsia.
Ak date pomer 1:1 a nenechate vychladnut, budete mat dlhe a tenke stekance.
Ja robim 1:2 a nenechavam vychladnut.
Takto robim z horkej cokolady.
S bielou nemam dobre skusenosti - hoci som dala pomer 1:2 a aj menej - od oka - stekance boli tenke a takpovediac priesvitne. Na druhej strane poleva rychlo tuhla..... cele zle :) Tiez v tomto smere uvitam radu ako na to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem velmi pekne :) tak už asi len skúsiť a risknúť to a potom to :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, spravila som 1:1 a stekance vyzerajú úžasne akurat ráno pozerám a štvrťka torty pukli tak neviem prečo nie na celej ked tak :D nemate skúsenosť? dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Prosím Vás o možno banalitu, ale ja sa už strácam :/ Nájde sa nejaká, ktorá mi ozaj poradí v ganache. Tie články nejak nechápem to čo chcem. Potrebujem vedieť pomer na:
Stekance z horkej čokolady kolko čoko kolko smotany?
Stekance z bielej čokolady?
Stekance z mliečnej čokolády?
Poleva na celú tortu z horkej, bielej, mliečnej tiež pomery.
Pred polievaním kolko musia chladnuť stekance a aj cela poleva.?
Bola by som velmi vdačná, keby mi na to niektorá odpíšete. dakujem mooooooc
Všetko o ganache. Ganache, čokoládová poleva aj krém