Jarná súťaž

reklama

podložka pod tortu


reklama

Ahojte babulky, nie som cukrarka a pečeniu sa venujem tak5-6 mesiacov,samozrejme od vás sa učím , chcela by som vedieť ako to robite alebo ako tu tortičku prenášate na tu bielu papierovu krajočku, neviem to pochopiť, ked je taka 3-4 poschodová torta a ešte poliata punčovinou ako sa to dá preniesť alebo ako to zakryť aby sa to neumastilo od plnky -poradte ,možno to viacere potrebujeme. dik za každu odpoved Úsmev Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

angela1, So, 12. 11. 2011 - 19:22

ahojky, ja robievam tak, že na tu papierovú krajku si dám potravinovú foliu a na nu položím tortičku a potom pokračujem v zdobení, ked mám tortičku hotovu tak tú zvyšnu foliu čo mi vytrča spod tortičky len ostrihnem a papierová krajka ostane pekne čistá, možno šikovnejšie dievčatá poradia niečo lepšie. nech sa darí :) :) :)

Sausen, So, 12. 11. 2011 - 19:23

no neviem ako ostatne,ale krajku das na dosku a na krajku su nastrihas papier na pecenie tak,aby presahoval krajku a normalne plnis a zdobis tortu,po dokonceni a stuhnuti papiere jednoducho vytiahnes a krajkovy papier je na mieste cisty neumasteny..no uvidime,ci na to maju baby este nejaky iny sposob,okrem este jednej moznosti po naplneni stuhnuti a ozdobeni podbrat velkym nozom,alebo speci podberakom na torty a jednoducho presunut,so stuhnutoiu tortou sa dobre pracuje Úsmev nech sa dari Kvietok

ema-15, So, 12. 11. 2011 - 19:36

ahoj ja som skusala robit oboma sposobmy teda aj pomocou folie aj pomocou papiera na pecenie a mne osobne sa robi lepsie s papierom Úsmev

Ja si spravím z kartónu podložku veľkosti torty, obalím do potravinárskej zmršťovacej fólie a na ňu si dám prvý plát, plnku a vlastne na tom kartóne spravím celú tortu, kartón potiahnem spolu s tortou poťahovkou a hotovú tortu preložím aj s kartónom pomocou veľkých nožov na podnos alebo obalený polystirén. Nakoniec, ak treba zamaskovať naspodu chybičky krásy, tak okolo spodku nalepím na tortu už na podložke krajku, vrkoč a pod. Zákazníka upozorním, že pod tortou je kartón. Kedysi som tak videla 3 - poschodovú svadobnú tortu, kde každá tortička bola na kartóne a po rozobratí boli 3 torty na podložkách.

emkabenka, to je perfišné ,toto má vobec nenapadlo -(blondina), Ale všetky tri ste mi pomohli ,veeeelmi dakujem .

Moja skusenost s foliou bola taka,ze pri odovzdavani torty zakaznicke sa mi zosuchla na zem a do rana som robila druhu.Ale ten papier je bezpecnejsi.

ANGELA, a nerobi problem ta folia čo ostane pod tortou galibu ked sa krája (neviem dať otáznik , ja som amater aj na PC), Váľam sa od smiechu po podlahe

angela1, So, 12. 11. 2011 - 19:59

maria285 zatiaľ som s tým nemala problém a ani nikto sa zatial nestažoval,žeby mal na tanieri okrem torty niečo navyše :) ale piekla som len pre rodinu, nemala som problém pri krajaní, ale nabudúce skúsim vyskúšať ten papier ako ho tu spomínala Sausen. skús vyskúšať najlepšie tak uvidíš čo sa ti viac pozdáva :) nech sa darí .....)

Marjed, So, 12. 11. 2011 - 20:38

Ja nepoužívam tie krajkové podložky pod torty. Ja si obaľujem kartón do darčekového papiera, ale takého celofanového nie papierového, ten sa mi nerozmočí. A pekne si to poutieram servítkou. Možno som pomohla. Mrkám

niekto si žiada s tou krajkou, no ale ešte so nemala takeho zakaznika ,ale niektore tortičky vypadaju take noblesnejšie . Mrkám Mrkám

Marjed, So, 12. 11. 2011 - 21:20

Mne sa pravdupovediac nepáčia, prídu mi staromódne...ale to je asi vec názoru. Papier si kupujem strieborný alebo zlatý s jemným vzorom a pod okrúhle si kupujem zlaté kartónové podložky, majú ich v rôznych veľkostiach. Torta

ja pouzivam tiez papier na pecenie, kamoska pouziva mikrotenovy sacok, ktory nakoniec vytiahne, ale mne to neslo dobre s nim, papier mi je lepsi

Ja pouzivam tiez papier strieborny,alebo zlaty a na ten dam este potravinovu foliu,pretoze taketo papiere nie su urcene na styk s potravinami.Ma to este jeden prakticky vyznam a to ten,ze sa vam neprilepi hmota o papier.Myslim ze tie krajkove podlozky sa hodia skor pod cokoladove torty.

Ja si obalujem karton do baliaceho papiera, vzor papiera davam taky aby sa mi hodil ku torticke ktoru peciem a obalim ho cely potr. foliou ked si torticku naplnim a pomazem aj z vrchu necham zatuhnut v chladnicke a pred potahovanim si foliu obrezem po celom obvode torty a je to fain, zatial som s tym nemala problem, predtym ma stale stvalo ze si zamezem papier a teraz je pekny cistucky a folia pod tortickou vobec nevadi, ved to sa da pekne pri servirovani odlepit a zaho Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam dit

kde kupim zlate kartonove podlozky, prosim? a su aj ine farby? dakujem.

Ahojte, ked obalujete karton do baliaceho papiera, ten obalite potr.foliou, urobite nan tortu a potom tu foliu odstrihnete, potom samotna torta ostane na kartone obalenom baliacim papierom, rozumiem tomu spravne? Zatial som to takto nerobila, robila som len na kraj.podlozky.Dakujem

lucia, baby tak radili, skúšala som to ,ale zle sa mi odstrihavala ta folia- bud mi trčala ked som presne neodstrihla.Teraz si obalim dekor. papierom , zospodu páskou a navrch dám celofan, tiež zospodu prelepim.Niekedy ked opatrne režu ,tak použijem aj 2-krát.dobre sa poutiera-faj.skus-prajem krásne Torta Torta Torta Torta Torta Torta

Sausen, So, 25. 02. 2012 - 10:44

este ma napadlo,ze najlepsie je kupot hotove podlozky,ktore su vode odolne a daju sa dobre poumyvat aj od kremu,alebo papier zlaty a strieborny ktory maju pri tych podlozkach v takych rolkach ma nekolko metrov,speci urceny pod torty a ma take iste vlastnosti,ja to kupujem a netrapim sa s dekoracnymi papiermi ani celofanmi Úsmev na niektortych tortach v mojom albume je ten papier strieborny..mrknite,nech sa dari Kvietok

Sausen, So, 25. 02. 2012 - 15:38

juj ja niesom na sk...pohladaj po internetovych obchodoch podla mna by to mali mat..ja kupujme v obchode s peciacimi potrebami..vela stastia Kvietok

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama