Jarná súťaž

reklama

Piškótové cesto

marfra , 04. 07. 2013 - 09:51

reklama

Ahojte torťáčky.Potrebujem poradiť.Keď pečiem na papieri piškótové cesto a papier odlepím zíde mi aj vrchná časť upečeného cesta.Ako na to?Pomastiť či? Vďaka za rady.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja si tortičku otočím vrchom dolu - tým sa mi aj vrch vyrovná a nechám vychladnúť. On sa vie prilepiť, ale to nevadí použiješ do punčoviny Torta . Nenechávam vychladnúť na spodku (ako vyložíš z formy) tak presne Ti neporadím. A keby si skúsila nechať vychladnúť aj s papierom? A potom dať dole? Nech darí.

Kazuso, Št, 04. 07. 2013 - 10:00

Dávam papier na pečenie a mastím ho. Nie olejom ale studeným maslom po ňom pobehám a pekne sa odlepí.

ja si papier na pečenie ešte postriekam olejovým sprejom a po upečení nechám vychladnúť a krásne ide dole bez väčších zbytkov

Ja som doteraz nikdy papier neolejovala. Ja si dám trochu oleja priamo na formu a tam dám papier - to len aby mi papier "neutekal". A s vyklopovaním - ako som písala nemám problém. Nevedno, možno to je aj akú piškótu robíme. Ved´každá má iný recept :)

marfra, Št, 04. 07. 2013 - 13:00

Ďakujem za odpovede.A teda ktoré cesto piškótové sa mi neprilepí?

sona7, Št, 04. 07. 2013 - 18:33

..ja si myslim tak ako Mendi28, najlepsi papier je hnedy z Kau.... najhorsi biely....nech sa dari..

Lorna, Št, 04. 07. 2013 - 18:38

Zrejme to bude asi aj cestom, pretože mne sa papier nikdy neprilepil tak, aby som s ním odtrhla aj kúsok korpusu. A je jedno, či je biely alebo hnedý papier, nemastím ho ničím..

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama