Piškóta
Pozrite si aj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,
môzes skusit tento recept, dam hlavu na to, ze sa ti podari,korpus je krasne vysoky :je to na 24 cm formu
5 vajec
200 g krys.cukru
150 g polohr. muky
100 g hl. muky
1 PDP
1 van. cukor
50 ml oleja
voda podla potreby
Zvlast vyslahat bielka,zltka vyslahat s cukrami do peny,pridat olej a vodu cca 1 dcl.Pridam muku s PDP a zaslaham na najnizsom stupni.Ak je to nutne pridam vodu tak, aby cesto z metliciek pomaly stekalo.Nesmie byt velmi tuhe ani liat sa rychlo.Ja uz to viem odhadom, tazko sa pise presne mnozstvo,treba vyskusat.Peciem na 180 tiez v elektrickej rure,cca 45 min.,treba skusat.Formu vystielam papierom na pecenie.
Ked trosku vychladne,vyklopim ho dnom hore a je krasne rovny.Prekrajujem na 2 krat.
Tak nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj martinkaa,do nedavna som aj ja toto riešila s piškótou.Záleží veľa aj od múky a koľko dávaš aj kypriaceho prášku.Keď sa píše v recepte celý tak dám vždy od oka menej asi tak 3/4 prášku,pečiem ako ty-2-há priečka odspodu,spodný aj vrchný ohrev naraz,keď tak podľa potreby si stiahnem už len na spodný a dopečiem.Je tu veľa receptov ,len treba poskúšať ,ktorý ti bude najviac vyhovovať aj chuťovo aj vzhľadovo.Nie každý sa dá rozrezať 3x,aby si mala pláty každý vysoký 2,5cm...záleží fakt od receptu ..nech sa darí držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja robievam iba bohusov nastavovany piskot a peciem pri teplote 140-150 stupnov a pekne rovnomerne narastie, je jemny a kazdemu velmi chuti...je vsak pravda, ze ho peciem hodinu, niekedy aj viac...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
martinkaa, ak máš teplovzdušnú rúru, tak peč vždy s ventilátorom, je to super vymoženosť, môžeš piecť dva plechy naraz, ja pečiem torty, piškoty, na 175 st. , a na piškotu zo 6 vajec dávam pol pr.do peč.Dr.Oetker, a ešte dávam už do vyhriatej rúry a je to jedno ,či mám piškotu s olejom alebo bez, upečie sa vždy pekne, pekný večer prajem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja používam obdobný recept ako Daducha a vyjde mi to na formu 26 priemer a pečiem cca 45-50 min. na 180 st. Dávam vždy do vopred vyhriatej rúry, pečiem ako ty vrch-spodok druhá priečka odspodu a vyrastie mi to super, je toho plná forma. Keď pečiem na plechoch a dávam 2 plechy, tak dávam aj s ventilátorom, ale tu som zistila (aspom u mojej rúry je to tak), že sa to upečie skôr, tak za 30 minút. Ten ventilátor akoby vysúšal viac to cesto, takže to treba odsledovať a skúšať už tak po 20 minútach pečenia. Keď pečiem 1 plech, tak bez ventilátora a doba pečenia je cca 45 min. ... u mňa
Treba asi len skúšať, skúšať, skúšať. Každá rúra je iná ... a prášku do pečiva tiež už dávam menej. Na 5 vajec stačí aj polovica.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zatiaľ som nikde nenašla to, čo mám odskúšané ja. Keď sme sa presťahovali, musela som si dosť dlho zvykať na elektrickú rúru, pretože v plynovej to bolo oveľa rýchlejšie, aj keď - každú rúru treba odskúšať. Zdalo sa mi, že v tej elektrickej to dosť dlho trvá, ale hneď som zistila, že to cesto je oveľa lepšie. Ale čuduj sa svete, na plytkom plechu je cesto zo 4 vajec stále max. lcm, Keď to isté cesto dám do hlbokého plechu - narastie na 2-3cm. Vyskúšaj.... Ja robím podľa toho aké vysoké cesto potrebujem, pečiem napr. na rolády v plytkom, na rezy v hlbokom.... Aj čas pečenia si musíš odmerať sama, ja mám cesto upečené za 10 - 15 minút, (pri teplote 160-175)keby som ho nechala pol hodinu, alebo nebodaj ešte dlhšie, tak ho môžem dať do základov namiesto kameňov. Teraz už mám teplovzdušnú rúru, pečiem najčastejšie 2 plechy naraz, pri zapnutom ventilátore, ale už som robila naraz aj 3 a bolo to OK, akurát to vrchné som musela skôr vytiahnuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, ďakujem každému za odpoveď, nič mi neostáva, len skúšať a prísť na finty mojej rúry. Dúfam, že už aj ja upečieme perfektnú piškótu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím, poraďte mi, ako upiecť piškótu v elektrickej rúre? Skúšala som už všetko, ale nikdy mi nevyrastie pekná piškóta.Pečiem na druhej koľajničke zospodu, pečenie zhora a zdola pri 175 stupňoch. Neviem, či mám ubrať stupne, či piecť s ventilátorom... Keď som bývala u našich a piekla som piškótu v plynovej rúre, tak stále mi krásne vyrástla. Teraz, keď pečiem v elektrickej, tak mi vôbec nevyrastie, už neviem, ako ju mám piecť. S ostatnými koláčmi nemám problém, pekne sa mi upečie aj lístkové, aj kysnuté cesto. Ďakujem za rady