Píšem SOČ-ku o výrobe torty a potrebujem poradiť
Pozrite si aj
...jééééj to je krásna SOČka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prave som si pozeral vase fotky tort a su uzasne
a vy nahodou neviete odpovedat na taketo otazky typu aky je rozdiel v piskotovom ceste...??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, práve na to by som nevedela odpovedať. Poznám len cestá olejové, základné zo snehu, a nadstavované....(aj tak stále neviem prečo sa tak volá
) ale netrúfla by som si hovoriť do cukrárčiny. Skôr by som vedela tie techniky zdobenia, rozdiely v poťahových hmotách a pod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak vam potom poslem mail s otazkami, a ked chcete mozte sa pridat dole do debaty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak mozno, len este ani poriadne neviem co k tomu pisat, plne sa spolieham na vsetky info a rady ktore tu najdem, ale stale mam k tomu vsetkemu nejake otazky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj poslala som ti mail.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takove to kouzelne slovo Prosim se zde tak maaalo pouziva
a nahrazuje ho slovo potrebujem!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chjo, zial, mas pravdu.a ked poradis, tak nezriedka si za hlupu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prepáčte, že som to nenapísal do príspevku, nabudúce sa posnažím ho tam dopísať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no, potahovky v chuti, v cene, aj sposobe spravania sa hmoty pri potahovani, kazda sa sprava inak pri frbeni)tam su rozne hladiska, skus konkretnejsie napisat, co potrebujes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, prave tieto hladiska by som chcel v praci blizsie rozobrat, tak napríklad to potahovanie, mohli by ste mi napisat, ze s ktorym sa najlepsie potahuje, či potom stvrdnu alebo ostanu mäkke ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak tu narazime na jeden problem.kazda ma svoju oblubenu potahovku, kym jedna ma svoju favoritku, presne tu istu by druha najradsej do horucich pekiel poslala, takze ak chces, posli mail a ja ti tam napisem nieco za seba
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... je to zvláštne ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čo je zvláštne a prečo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
momentálne nič
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Najbližšie stretko, kuk http://tortyodmamy.sme.sk/stretnutie-cukrarok-slovenske-nove-mesto-1, skús sa prihlásiť, uvidíš ako sa torty poťahujú a budeš mať možnosť aj ochutnať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a to sa ešte bude dať prihlásiť ??aj keď už je november?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, Katka je momentálne chorá asi Ti neodpovie na mail hned, ale skús jej napísat, je tam dobré spojenie vlakom, som z KE a pôjde nás určite viac vlakom. Môžeš si objednať obed a strávit tam celý deň. Sadneš si k skúsenej cukrárke a budeš vidieť ako sa poťahujú torty.
Dá Ti to veľa, Katka má najlepšie stretká na východe...
Skús otvoriť maminu kuchársku knihu tam budeš mať rozdelenie ciest podľa druhov určite alebo googli.
Prosím na aký gympel chodíš ? Zaujímavá téma.
Toto ber ako radu :Skús v nadpise upraviť potrebujem za slovko prosím, je to jednoduché.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za rady , budem sa snažiť prisť
chodim na GJAK (Gymnázium J.A.Komenského) to je bilingválne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to bude zaujímavá práca....chcela by som si ju potom prečítať.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak, keď sa mi ju podarí dopísať vám ju poslem, ale nebude to nič moc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem prečo,ale mi pripominaš našho draheho Pierka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bez urážky, ak do predu vieš, že tá práca "nebude nič moc", obdivujem odvahu ju začať vôbec písať. SOČ má byť "odbornou" prácou, teda ten, kto ju píše, má sa vyznať v problematike a nie improvizovať do niečoho, čo mu nie je vôbec blízke.
Ja som takýchto prác so žiakmi urobila už dosť.
Toť môj názor, ešte raz opakujem, nech sa nikto neuráža.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to vcelku ovládam a aj pečenie ma baví, ale problém je v písaní. Nerád píšem hocijaké práce a určite nie ešte, keď ma obmedzujú nejaké pravidlá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A potom skús využiť poznatky, čo ti ochotné dievčatá poskytnú a na prezentáciu dones svoju vlastnoručne upečenú a ozdobenú tortičku, na ženskú časť poroty to isto zapôsobí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale, ked sa tu zacitas, tak aj knihu napises!!! vela zdaru!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Pár týchto prác som kedysi napísala (ale s inou témou) a neviem, aké veľké ambície s ňou máš, ale ak máš v pláne postup ďalej, než len školské, prípadne okresné kolo odporúčala by som Ti osobný kontakt s profesionálom, ktorý Ti ozrejmí fakty a pojmy a možno Ťa aj trošku nasmeruje. Ty by si potreboval do práce vysvetlenie z profesionálneho hľadiska - delenie druhov ciest, kritéria. Upečené cesto musíš naplniť = delenie krémov podľa zloženia, výroby, trvanlivosti... A potom zdobenie-ďalšie množstvo možností. Osobne si myslím, že si si vybral veľmi obsiahlu tému. Pri detailnom vypracovaní vyrobíš skôr diplomovku než len SOČku a pri povrchnom spracovaní riskuješ, že v niektorom kole narazíš v porote na profesionála a ten Ťa potopí. Ja by som si možno vybrala len to záverečné zdobenie. Tam sa dá rozviesť história a vývin zdobenia, módne trendy každej doby a potom rozobrať jednotlivé spôsoby a techniky. Ku každej časti tu nájdeš množstvo krásnych tort ako názorné príklady a ešte aj veľa článkov. A na stretku by si to videl a skúsil.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak môj primárny cieľ je napísať to do začiatku decembra a odovzdať, aby som z toho mal za 1, potom keby náhodou to šlo ďalej máme možnosť ju prerobiť
A vybral som si takúto tému, pretože vždy, keď mám niečo písať sa bojím, že či budem mať o čom písať a tu som si bol istý, že budem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten primárny cieľ je perfektný
.Len si myslím, že keď už máš tomu venovať čas a snahu, prečo nie riadne. Kedysi to pomáhalo aj v papieroch na ďalšiu školu, neviem či to tak ešte je. Ale ak áno, prečo to neskúsiť. A čo sa týka náplne, keď si to riadne naštuduješ, zistíš, že tých, myslím
, 60strán máš na rozobratie zdobenia tort aj málo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na SOČ-ku je potrebných maximálne 25 strán.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, už som si to nepamätala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
za málo :)))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..tu su ochotne kocky,len si tu pekne polistuj, urcite mas cas a napisat budes mat co, je tu toho dost myslim ,ze obhajis aj diplomovku,nech sa ti dari
ked sa ti zda ,ze som odpovedala stroho, tak priviedla ma k tomu otazka ,aky je rozdiel medzi pravym a falosnym marcipanom,to je zly sen ,alebo si strielas z ludi,moj nazor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež si myslím že táto téma je dosť rozsiahla , presne ako radí Trnko , vidieť na vlastné oči a skúsiť je 100 x lepšie ako 30 x čítať . AK nemáš šajnu o tom, ako sa torta pečie, plní, zdobí , tak aj keď dostaneš veľa odpovedí, stále ti veľa vecí môže byť nejasné . Čo sa týka konkrétne rozdelenia , je dobré osloviť odborníka . čo sa týka chutí , je ťažko povedať , čo je dobré a čo nie, aká kombinácia je vhodná , aká nie , 100 ľudí , 100 chutí . Tak isto , čo je dobré na poťahovanie , na zdobenie a podobne . Určite si otvor google a píš otázky . Nájdeš tam skoro všetko .
Taktiež ak pohľadáš tu , tak tu nájdeš strašne veľa odpovedí .
tu sú diskusie na všetky témy o pečení
http://tortyodmamy.sme.sk/forum
tu sú postupy
http://tortyodmamy.sme.sk/foto-postupy
tu sú recepty
http://tortyodmamy.sme.sk/recipe
Držím palce .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... na gymnaziu sa pisu SOC-ky o tortach...asi som tam veeeeeeeeeeelmi davno chodila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež mi je to dosť čudné .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mali sme voľný výber témy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj tak nechápem - podľa tvojich otázok by som do tejto témy vôbec nešla - človek má predsa písať o niečom, čo ho ozaj baví, o čom aspoň čo-to vie. Mám pocit, že sa chceš veľmi spoliehať na iných a nie sám na seba. A ak ozaj chceš písať na túto tému, dievčatá ti dali veľa tipov na "samoštúdium" - už sa do toho len pustiť. Držím palce!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zdravim vsetkych, som student gymnazia v KE a pisem pracu SOC ako sa vyraba torta, a preto hladam nejakeho skuseneho konzultanta, ktory by mi vedel poradit a vysvetlit rozdiely napriklad medzi klasickym marcipanom a falosnym a marcipanom z marshmallow, alebo rozne typy piskotoveho cesta ...