
Obmena na oškvarkové pagáče.
600 | gramov | hladká múka |
trocha | soľ | |
20 | gramov | droždie |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
3 | decilitre | mlieko |
100 | gramov | maslo |
300 | gramov | oškvarky |
1 | kus | vajce |
trocha | tvrdý syr | |
trocha | mleté čierne korenie |
Hladkú múku premiešame s jednou lyžicou soli,pridáme rozmrvene droždie,cukor,vlažné mlieko a pokrájané zmäknute maslo.
Vymiesime hladké a pružné cesto a na teplom mieste necháme 30 minút kysnúť.
Z cesta urobíme dva bochníčky, na pomúčenej doske oba rozvaľkáme do kruhu na hrúbku 3 mm a oba pokrájame ako pizzu na osem dielov. Oškvarky nadrobno posekáme, osolíme, okoreníme, pridáme dve lyžice postrúhaného syra a rozdelíme na diely.
Každý diel zvinieme smerom k špicu, uložíme na vymastený plech, natrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným syrom a v strede vyhriatej rúry upečieme.
Ďalšie recepty