Pri mojej druhej torticke som skusala pracu s marshmellow, zdobila som len narychlo.

Komentáre
Dakujem. Roztopene cukriky sa neskutocne lepia, ale pridavanim cukru sa to lepsi. Hmota nesmie byt velmi elasticka - vtedy je trochu vraskava a ma v sebe jamky a ani velmi tvrda - vtedy sa tazko valka. Na druhej strane na potiahnutie torty je lepsia elastickejsia a na maslicky, stuzky a pod. musi byt pevnejsia. Tolko moje prve skusenosti. Chutovo je to nieco hrozne, vlastne sme ten tortovy "obal" ani nejedli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veľmi pekná,jednoduchá a originálna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi pekná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem :o). Pozerala som fotky torticiek a mne sa zda,ze ta moja (tak ako aj ta prva) je taka trochu capata, resp. nizka. Pouzivam formu s priemerom 26cm, korpus peciem v celku - po upeceni ma vysku cca 3.5 cm
Recept na korpus mam takyto
5 vajec
300g cukru (200g)
10 lyžíc čiernej kávy
200g hrubej muky
100g orechov
1 vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok
Poprosim nazor skusenych, dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...je úplne jedno, akú veľkú máš formu - ak si spokojná s receptom a iba sa ti zdá nízky kotpos, tak si skús dať nabudúce o jedno vajce viac a k tomu si rozrátaj aj ostatné suroviny (o koľko viac ide na jedno vajce). A ešte závisí aj od toho, koľko plnky a v koľkých vrstvách ju dávaš. Napríklad ja robím do 26cm formy tiež z 5 vajec, ale na jednu tortu robím dva korpusy - každý iný. Potom je výška torty okolo 8-10cm.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Korpus môžeš upiecť aký chceš. Ten tvoj podľa receptu vyzerá veľmi chutný
, ale môže byť len jednoduchý piškótový plát alebo nadstavený s vodou . Ja mám recept aj na karamelový , ten nám veľmi chutí
ale môžeš tam dať kakao, čokoládu , kávu , orechy podľa toho akú plnku chceš do torty. Keď sa Ti zdá že torta je nízka , urob to z viac vajec alebo upeč viac korpusov.Mne sa tvoja torta celkom páči
,nezdá sa mi nízka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Edka,
dakujem. Pri tom recepte mi islo skor o rozpis mnozstva, ci z toho mnozstva nepeciete v mensej forme. Na druhej strane korpus prekrojim na 3 casti a zdaju sa mi byt tak akurat hrube. Mozno je to len opticky klam . Mozem sa spytat na Tvoj recept na nejaky korpus (aj dva
) a v akej forme pecies? Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tortička je krásna
,sklamala ma tá hmota z cukríkov.Edka, pridaj prosím recept na karamelové cesto, manžel má totiž rád všetko od karamelu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je veľmi pekná,môžeš byť spokojná.
Ja tiež pečiem korpusy z 5 vajec,ale robím ich bud 2 alebo 3.Podľa toho na aku príležitosť má tortička byť aj podľa toho aký korpus je.Napríklad karamelová je vždy z 15 vajec plus minimálne 6 do krému.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ingridPE,
dakujem :o). 2-3 korpusy? To je 3 poschodova torta ak dobre pocitam
Este mam otazocku - ked robite poschodove torty ake priemery maju najcastejsie jednotlive poschodia? Mate na kazdy priemer formu, alebo peciete napr. v hrnci (ako jedna znama)?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...veruže aj v hrnčekoch - hlavne tie vrchné najmenšie robím v takom maličkom kastróliku, má priemer 10cm.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi sa Ti podarila , je krásna !
Ja som neskúšala ešte tak zdobiľ , nie je to veľmi zložité ?
