reklama

Srdieckova

Pridal/a Spagi dňa 23. 03. 2008 - 19:19

Pri mojej druhej torticke som skusala pracu s marshmellow, zdobila som len narychlo.

Srdieckova, torta, Spagi, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

Edka, Ne, 23. 03. 2008 - 19:21

Veľmi sa Ti podarila , je krásna ! Tlieskam Áno Ja som neskúšala ešte tak zdobiľ , nie je to veľmi zložité ?Prekvapenie Chichocem sa

Spagi, Ne, 23. 03. 2008 - 19:51

Dakujem. Úsmev Roztopene cukriky sa neskutocne lepia, ale pridavanim cukru sa to lepsi. Hmota nesmie byt velmi elasticka - vtedy je trochu vraskava a ma v sebe jamky a ani velmi tvrda - vtedy sa tazko valka. Na druhej strane na potiahnutie torty je lepsia elastickejsia a na maslicky, stuzky a pod. musi byt pevnejsia. Tolko moje prve skusenosti. Chutovo je to nieco hrozne, vlastne sme ten tortovy "obal" ani nejedli. Váľam sa od smiechu po podlahe

Spagi, Po, 24. 03. 2008 - 10:35

Dakujem :o). Pozerala som fotky torticiek a mne sa zda,ze ta moja (tak ako aj ta prva) je taka trochu capata, resp. nizka. Pouzivam formu s priemerom 26cm, korpus peciem v celku - po upeceni ma vysku cca 3.5 cm

Recept na korpus mam takyto
5 vajec
300g cukru (200g)
10 lyžíc čiernej kávy
200g hrubej muky
100g orechov
1 vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok

Poprosim nazor skusenych, dakujem. Zlomené srdce

JankaT, Po, 24. 03. 2008 - 15:06

...je úplne jedno, akú veľkú máš formu - ak si spokojná s receptom a iba sa ti zdá nízky kotpos, tak si skús dať nabudúce o jedno vajce viac a k tomu si rozrátaj aj ostatné suroviny (o koľko viac ide na jedno vajce). A ešte závisí aj od toho, koľko plnky a v koľkých vrstvách ju dávaš. Napríklad ja robím do 26cm formy tiež z 5 vajec, ale na jednu tortu robím dva korpusy - každý iný. Potom je výška torty okolo 8-10cm.Slnko

Edka, Po, 24. 03. 2008 - 13:50

Korpus môžeš upiecť aký chceš.Vyplazený jazyk Ten tvoj podľa receptu vyzerá veľmi chutný Vyplazený jazyk , ale môže byť len jednoduchý piškótový plát alebo nadstavený s vodou . Ja mám recept aj na karamelový , ten nám veľmi chutíVyplazený jazyk ale môžeš tam dať kakao, čokoládu , kávu , orechy podľa toho akú plnku chceš do torty. Keď sa Ti zdá že torta je nízka , urob to z viac vajec alebo upeč viac korpusov.Mne sa tvoja torta celkom páči Tlieskam ,nezdá sa mi nízka.Zlomené srdce Kvietok Slnko

Spagi, Po, 24. 03. 2008 - 13:56

Edka,
dakujem. Pri tom recepte mi islo skor o rozpis mnozstva, ci z toho mnozstva nepeciete v mensej forme. Na druhej strane korpus prekrojim na 3 casti a zdaju sa mi byt tak akurat hrube. Mozno je to len opticky klam Chichocem sa . Mozem sa spytat na Tvoj recept na nejaky korpus (aj dva Mrkám ) a v akej forme pecies? Dakujem

evina9, Po, 24. 03. 2008 - 16:54

Tortička je krásna Tlieskam Áno ,sklamala ma tá hmota z cukríkov.Edka, pridaj prosím recept na karamelové cesto, manžel má totiž rád všetko od karamelu Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Je veľmi pekná,môžeš byť spokojná.Áno Tlieskam Áno Ja tiež pečiem korpusy z 5 vajec,ale robím ich bud 2 alebo 3.Podľa toho na aku príležitosť má tortička byť aj podľa toho aký korpus je.Napríklad karamelová je vždy z 15 vajec plus minimálne 6 do krému.Úsmev

Spagi, Po, 24. 03. 2008 - 19:23

ingridPE,
dakujem :o). 2-3 korpusy? To je 3 poschodova torta ak dobre pocitam Prekvapenie Úsmev

Este mam otazocku - ked robite poschodove torty ake priemery maju najcastejsie jednotlive poschodia? Mate na kazdy priemer formu, alebo peciete napr. v hrnci (ako jedna znama)?

JankaT, Po, 24. 03. 2008 - 20:00

...veruže aj v hrnčekoch - hlavne tie vrchné najmenšie robím v takom maličkom kastróliku, má priemer 10cm.Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama