odlepujúca sa poleva na žĺtkových rezoch
Pozrite si aj
A kde ho davaš vychladnut,nebude problem tam ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
normalne chladne pri izbovej teplote, nemám ani špajz ani balkón. Ale myslím, ze raz som to skušala aj "prisušiť" v rúre ale výsledok bol rovnaký
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A neodlupuje sa ti tá poleva náhodou s tou vrchnou časťou /takou tou hladkou kôročkou/ na piškóte? Možno to nie je tým, ale napríklad pri tortách som zistila, že ak tú vrchnú kôrku nezlúpnem tak pri krájaní torty sa porcia ľahšie rozlomí a jedna čast zostane s holým korpusom na vrchu a na druhej časti na plnke zase zostane táká tenučká vrtva piškóty a to je tá kôrka. Ja preto tortové korpusy položím vrchnou stranou nadol na utierku a prilepí sa to tam a plnka dobre drží.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
viem presne na čo myslíš, z piškotového cesta to aj ja dávam dole, ale na tomto sa mi to nerobí, lebo tam nejdu žltka do cesta. odlupne sa len tá poleva. Z minima reakcií vidím, že mám iba ja taký problém. fakt neviem kde robím chybu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neprecitala som cely clanok, zopakovala som,ze na horuci
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba vrch koláča potrieť trocha krému a naozaj len tenúčko a už sa nebude odlepovať.Potom na 5 minút do chladničky.Polevy a cesto,ked nemajú rovnakú teplotu aj to je jedna z píčin!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aký krém by som mala dať na žltkové rezy? a taký horúci ho mám dať do chladničky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj mne sa to často stáva a neviem čo s tým....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aspoň že nie som sama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam na úplne horúci ihneď po vybratí z rúry a ešte sa mi to nestalo aby sa odlúplo,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tento koláčik robím veľmi často a ešte sa mi to nestalo. Polevu dávam ihneď po vytiahnutí z rúry, kým je ešte horúci.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskúšaj na to isté cesto inú, napr. citronovú polevu a uvidíš, či ti to bude robiť. Potom bude chyba v ceste a nie v poleve. Šľaháš tú žĺtkovú polevu šľahačom alebo ručne vareškou? Aj šľahačom šľahaná poleva sa zvykne mrviť alebo lúpať, lebo je tam veľa vzduchu. A môže to byť aj pr. cukor- skús vyskúšať nejaký iný ako používaš, prípadne pridaj pol KL solamylu, chuť sa nezmení a poleva je pevnejšia - tak sa to robí aj na medovníky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
šľahám len šľahačom, ale vyskúšam to s tou citronovou polevou. Aj s tým solamylom to skusim, ďakujem za rady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús vysľahať ručne....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pre úplnosť.... keďže ja rukou šľahať nemôžem, tak som ich vymiešala hákmi, nie metlami. pridala som trošku solamylu a trošku oleja.... s čuduj sa svete... PODARILO SA. drží ako prilepená lepidlom, neláme sa pri krájaní a na chuti to nepoznať. Super. Ďakujem za radu Sigetka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Po dvojdňovom hľadaní, zrelom zvážení a prečítaní všetkých príspevkov na tému polevy na žĺtkových rezoch Vás prosím o radu. Vyskúšala som rozne spôsoby, dávala som polevu na horúci, z rúry vytiahnutý koláč, na trošku schladený, na úplne studený ale zakaždým mám ten istý problém. Nie že by sa mi poleva lámala ale odlupuje sa od koláča. Poraďte mi kde robím chybu. jedno čo som ešte neskúsila je otočiť koláč hore dnom a dať polevu tam. Robí to azda niekto takto?