
Oľga Birošová | Medové rezy s piškótami
Výborné medové rezy vhodné na sviatky, oslavy a posedenia.
Medové cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
50 | gramov | Palmarin |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | med |
100 | gramov | práškový cukor |
Plnka 1: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | vaječný likér |
200 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | balík | Smeta-fix |
detské piškóty | ||
práškový cukor |
Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, maslo zmäknuté nakrájane na menšie kúsky, žĺtok, vajíčko, sódu, med. Rukou vypracujeme hladké cesto ktoré rozdelíme na dve časti.
Každú časť rozvaľkáme natenko preložíme pomocou valčeka na plech vymastený maslom a vysypaný múkou 35x25 cm.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 7-8 minút do zlatista viď, foto. Rúru sledujeme aby cesto nezhorelo.
Plnka v mlieku uvaríme vanilkový puding podľa návodu do horúceho vmiešame vaječný koňak, maslo po častiach. Mixérom prešľaháme zakryjeme fóliou na potraviny necháme trocha vychladnúť.
Mierne vychladnutý, nie horúci krém, rovnomerne rozotrieme na medový korpus.
Okrúhle piškóty poukladáme plochou stranou nahor viď, foto.
Smotanu a smetafix vyšľaháme do tuha nanesieme na piškóty. Preložíme druhý medový korpus zľahka pritlačíme.
Dáme do chladničky stuhnúť. Pokrájame na rezy posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
Ďalšie recepty
Orechovo-mandľová roláda
katarinalucanova | Orechovo-mandľová roláda
Orechovo-mandľová roláda
Rýchla a chutná orechová roláda s výborným mandľovým krémom.
Škoricovo-vanilkové srdiečka
sedita321321
Škoricovo-vanilkové srdiečka
Chutné srdiečka z kysnutého cesta s príchuťou škorice a vanilky, ideálne na raňajky, desiatu či ku káve..