Korpus
Pozrite si aj
Každá z nás máme ten svoj vyskúšaný recept. Ja robím vanilkový korpus, podľa tohto receptu:
5 bielkov šľaháme so štipkou soli. Keď bielka začínajú mať bielu farbu, pridáme 150 g krupicového cukru a jeden vanilkový cukor, vyšľaháme do tuha. Po jednom opatrne primiešame žĺtky a 5 lyžíc slnečnicového oleja. Varechou primiešame 150 g preosiatej hladkej múky. Na priemer 26 cm, urobím dva korpusy.
Čokoládový korpus robím podľa receptu:
5 bielkov vyšľahám s 5 lyžicami kryštálového cukru do tuha. Postupne po jednom pridávam žĺtky. Zmiešam 2,5 lyžice hladkej múky a 2,5 lyžice kvalitného kakaa a 1 čajovú lyžičku PDP. Preosejem a jemne vareškou vmiešam do ušľahaných bielkov. Upečiem 2x
Treba vyskúšať viac receptov. Skús pozrieť na tejto stránke. Je tu toľko receptov a skúsenosti, s nimi, že ti to určite v niečom pomôže
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte