
keli62 | Krémeš Holandia
Krémeš z lístkového cesta s orieškami, s ovocnou náplňou, žĺtkovým krémom a šľahačkou.
2 | kusy | lístkové cesto |
1 | kus | žĺtok |
250 | gramov | orechy |
100 | gramov | čokoláda na varenie |
Ovocná plnka: | ||
350 | gramov | mrazená lesná zmes |
2 | balíky | Zlatý klas |
200 | millilitrov | voda |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Žĺtkový krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | kusy | vajce |
250 | gramov | maslo |
Šľahačka: | ||
500 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
Upečieme dva plechy lístkového cesta. Na jeden pred pečením natrieme žĺtok s mliekom, husto posypeme asi 250 g sekaných orechov a kryštálovým cukrom od oka. Dáme piecť. Orechový plát ešte teplý nakrájame na štvorce. Druhý vychladnutý potrieme čokoládou.
Ovocná plnka: 350 g lesná mrazená zmes ovocie (dostať v Lidli), 2 Zlaté klasy k tomu prilejeme asi 2dcl vody a dochutíme, cukrom aj citrónom, varíme do zhustnutia.
Žĺtkový krém: 300 ml mlieka, 2 vanilkové cukre, 20 g kryštálový cukor, 1 Zlatý klas, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 žĺtky, všetko spolu uvaríme na hustý puding. Po uvarení som ešte do horúceho zašľahala vyšľahané dva bielky. Po vychladnutí spojíme s 250 g masla.
Šľahačka: 500 ml rastlinnej šľahačky vyšľaháme.
Skladanie: Na cesto s čokoládou natrieme vychladenú ovocnú masu, na ňu pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame žĺtkový krém a opatrne ho rozotrieme. Na krém rozotrieme šľahačku a na ňu položíme nakrájané štvorce orechového korpusu. Dáme schladiť.
Dobrú chuť vám želám, my sme už za extázou aj vám ju prajem.:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam, vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechovo-mandľová roláda
katarinalucanova | Orechovo-mandľová roláda
Orechovo-mandľová roláda
Rýchla a chutná orechová roláda s výborným mandľovým krémom.
Škoricovo-vanilkové srdiečka
sedita321321
Škoricovo-vanilkové srdiečka
Chutné srdiečka z kysnutého cesta s príchuťou škorice a vanilky, ideálne na raňajky, desiatu či ku káve..