Nepečený smotanovo - ovocný zákusok

Popis

Recept na výborný nepečený smotanový zákusok. Ovocie môžete použiť  čerstvé, mrazené alebo kompót.Úsmev

Nepečený smotanovo - ovocný zákusok - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

200gramovpiškóty
Smotanová náplň
250gramovmascarpone (alebo tvaroh)
360millilitrovslahackovej smotany
1polievková lyžicapraskový cukor
1čajová lyžičkavanilkový extrakt alebo vanilkový cukor
Ovocná náplň
400gramovčerstvého, alebo mrazeného ovocia, kompót
1kusželatína, alebo zlatý klas
250millilitrovslahackovej smotany
1čajová lyžičkapráškového cukru

Inštrukcie

Dlhé piškóty namočíme do kávy, ovocného sirupu ... a rozložíme na menší plech. Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Mascarpone prešľaháme s vanilkou. Obe hmoty spojíme do hladkého krému a rozotrieme na piškóty.  (Ak namiesto mascarpone použijete jemný tvaroh, hmotu je potrebné zahustiť želatínou) Dáme stuhnúť do chladničky.

Mrazené ovocie rozmrazíme, zalejeme vodou necháme zovrieť a zahustíme zlatým klasom, alebo želatínou, pripravenou podľa návodu na obale. Kompót zahustíme podobne, treba si ustrážiť objem tekutín a podľa toho pridať želatinu,a lebo Zlatý klas. Ovocnú hmotu necháme vychladnúť, ale ešte vlažnú nalejeme na smotanovú náplň. Opäť dáme stuhnúť do chladničky.

Navrch môžeme dať ešte šľahačku. všetko necháme stuhnúť zopár hodín, najlepšie cez noc.

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Nepečený smotanovo - ovocný zákusok - recept postup 1
Nepečený smotanovo - ovocný zákusok - recept postup 2
Nepečený smotanovo - ovocný zákusok - recept postup 3
Nepečený smotanovo - ovocný zákusok - recept postup 4
Nepečený smotanovo - ovocný zákusok - recept postup 5
Nepečený smotanovo - ovocný zákusok - recept postup 6
Nepečený smotanovo - ovocný zákusok - recept postup 7

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.