
Recept na výborný nepečený smotanový zákusok. Ovocie môžete použiť čerstvé, mrazené alebo kompót.
Ingrediencie
200 | gramov | piškóty |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
360 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
Ovocná náplň: | ||
400 | gramov | ovocie |
1 | balík | Zlatý klas |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | čajová lyžička | práškový cukor |
Postup
Dlhé piškóty namočíme do kávy, ovocného sirupu ... a rozložíme na menší plech. Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Mascarpone prešľaháme s vanilkou. Obe hmoty spojíme do hladkého krému a rozotrieme na piškóty. (Ak namiesto mascarpone použijete jemný tvaroh, hmotu je potrebné zahustiť želatínou) Dáme stuhnúť do chladničky.
Mrazené ovocie rozmrazíme, zalejeme vodou necháme zovrieť a zahustíme zlatým klasom, alebo želatínou, pripravenou podľa návodu na obale. Kompót zahustíme podobne, treba si ustrážiť objem tekutín a podľa toho pridať želatinu,a lebo Zlatý klas. Ovocnú hmotu necháme vychladnúť, ale ešte vlažnú nalejeme na smotanovú náplň. Opäť dáme stuhnúť do chladničky.
Navrch môžeme dať ešte šľahačku. všetko necháme stuhnúť zopár hodín, najlepšie cez noc.







- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.