Popis
Recept na výborný nepečený smotanový zákusok. Ovocie môžete použiť čerstvé, mrazené alebo kompót.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
200 | gramov | piškóty |
Smotanová náplň | ||
250 | gramov | mascarpone (alebo tvaroh) |
360 | millilitrov | slahackovej smotany |
1 | polievková lyžica | praskový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor |
Ovocná náplň | ||
400 | gramov | čerstvého, alebo mrazeného ovocia, kompót |
1 | kus | želatína, alebo zlatý klas |
250 | millilitrov | slahackovej smotany |
1 | čajová lyžička | práškového cukru |
Inštrukcie
Dlhé piškóty namočíme do kávy, ovocného sirupu ... a rozložíme na menší plech. Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Mascarpone prešľaháme s vanilkou. Obe hmoty spojíme do hladkého krému a rozotrieme na piškóty. (Ak namiesto mascarpone použijete jemný tvaroh, hmotu je potrebné zahustiť želatínou) Dáme stuhnúť do chladničky.
Mrazené ovocie rozmrazíme, zalejeme vodou necháme zovrieť a zahustíme zlatým klasom, alebo želatínou, pripravenou podľa návodu na obale. Kompót zahustíme podobne, treba si ustrážiť objem tekutín a podľa toho pridať želatinu,a lebo Zlatý klas. Ovocnú hmotu necháme vychladnúť, ale ešte vlažnú nalejeme na smotanovú náplň. Opäť dáme stuhnúť do chladničky.
Navrch môžeme dať ešte šľahačku. všetko necháme stuhnúť zopár hodín, najlepšie cez noc.







Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 22654x