reklama

Moja prvá torta

dena07 , 26. 07. 2017 - 23:32

reklama

Dobrý večer, 

 

chcela by som Vás skúsenejšie pekárky poprosiť o pomoc. Sestra bude mať narodeniny a chcela by som jej urobiť tortu. Klasický korpus najlepšie s čokoládovým krémom s banánmi a potiahnuť marcipánom. S koláčmi nemám problém, ani s plnkami, ale čo sa týka torty, nikdy som žiadnu nerobila, preto Vás žiadam o rady. Recept na korpus mám, no neviem ako urobiť krém a dať tam banány. Tak ak by mi niekto vedel poradiť bola by som Vám veľmi vďačná za každú radu :) 

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja robievam parizsku slahacku z tmavej cokolady (bud normalna horka,alebo vyborne su aj ladove gastany),cize slahacka+coko..das varit slahacku,do nej nalames coko (pocas varenia premiesavas),pri prvom znaku vretia slahacky vypnes,nechas niekolko hodin v chladnicke, ja robim tak ze urobim si den dopredu a na noc to dam do chladnicky do druheho dna..potom uz len vyslahas a plnis a prekladam bananmi :-) Urcite ti skusenejsie poradia aj ine varianty..my mame radi tento..alebo potom skus uvarit coko puding+maslo.. Nech sa dari ;-)
Pola, So, 29. 07. 2017 - 15:47

ahoj dena,

píšeš že s koláčmi nemáš problém len s tortami , a to je nejaký veľký rozdiel medzi koláčmi a tortou ? veď aj koláč existuje čokoládovo banánovy - tak ak nemáš problém s koláčmi nemôžeš mať problém s tortou. Skôr by som povedala že s jej ukončením keďže chceš dať aj marcipán atď.Ale veď nech ženy ti tu píšu. Niekedy si myslím že tu niekto napíše iba tak z dlhej chvíle lebo sa mu nechce nielen že prejsť nejaku tu históriu na tejto stránke , ale je pohodlný vôbec nad niečim pouvažovať. Myslím si , že aj z toho dôvodu táto stránka stráca svojich prispievateľov (myslím tých starších ktorý sú tu už niekoľko rokov lebo ich nebaví písať stále dookola úplne banálne veci)

Prepáč netýka sa to iba teba no je to iba môj názor a absolútne s ním nemusí nikto súhlasiť.

mne strasne chuti cokoladovy len s mascarpone....robim ho tak, ze zohrejem smotanu na slahanie, ked je horuca tak ju odstavim a nalamem do nej cokoladu, potom kusocek masla a ked to vychladne, tak to len primiesam k mascarpone a trochu cukru este praskoveho, lebo pouzivam 70 percentne cokolady a tie nie su moc sladke...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama