Medová roláda

Popis

Výborná "vianočná"roláda

Medová roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Na karamel:

100g cukru,1dl vody

Cesto:

2 vajcia,100g cukru,1ČL octu,1ČL sody BB,150g hladkej muky

Plnka:

4 vajcia,150g cukru,2 vanilky,200 g palmarinu

Postup:

Z cukru upalit karamel a postupne doň vliať vodu. Vajcia a cukor vyšľahať,pomaly vliať vychladnutý karamel,znova vyšľahať.Potom postupne primiešavať múku,ocot,sódu. Piecť cca 7 min.,na 200 st.

Vajcia s cukrom vyšľahať nad parou,prišľahať palmarin a nechať vychladnúť. Plát natrieť plnkou a zrolovať do rolády,potrieť aj vrch rolády a posypať orechmi.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

...akosi tu nevidím koľko medu, keď to má byť medová roláda. Asi si zabudla napísať. Úsmev

Na akom veľkom plechu pečieš roládu? TortaTorta

Ja ani neviem ako veľké plechy sú to,sú originál k rúre.Teraz sú ale akési veľké tie plechy oproti tým,ktoré boli kedysi.Myslím ale,že by bolo lepšie piecť na velkosti cca 38x28(práve som to zmerala),to je veľkosť toho staršieho plechu.Nech sa SlnkoSlnkoSlnko darí...

Už som raz odpovedala,no neviem kam zmizla odpoveď,tak píšem znova.Med do receptu naozaj nejde,medovú chuť napriek tomu má vďaka karamelu,ktorý ide do cesta.Recept a jeho názov som si nevymyslela,takže som ho sem aj dala s pôvodným názvom. Mrkám

Ďakujem za recept Úsmev je naozaj výborná. Áno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.