reklama

Medová roláda

Pridal/a tiny dňa 26. 11. 2010 - 17:29 - Recepty tiny
Medová roláda, Recepty na koláče, tiny

reklama

Výborná "vianočná"roláda

Ingrediencie
Karamel:
100 gramov cukor
1 deciliter voda
Cesto:
2 kusy vajce
100 gramov cukor
1 čajová lyžička ocot
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
150 gramov hladká múka
Plnka:
4 kusy vajce
150 gramov cukor
2 kusy vanilkový cukor
200 gramov Palmarin
Postup

Na karamel:

100g cukru,1dl vody

Cesto:

2 vajcia,100g cukru,1ČL octu,1ČL sody BB,150g hladkej muky

Plnka:

4 vajcia,150g cukru,2 vanilky,200 g palmarinu

Postup:

Z cukru upalit karamel a postupne doň vliať vodu. Vajcia a cukor vyšľahať,pomaly vliať vychladnutý karamel,znova vyšľahať.Potom postupne primiešavať múku,ocot,sódu. Piecť cca 7 min.,na 200 st.

Vajcia s cukrom vyšľahať nad parou,prišľahať palmarin a nechať vychladnúť. Plát natrieť plnkou a zrolovať do rolády,potrieť aj vrch rolády a posypať orechmi.

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Korona, Pi, 26. 11. 2010 - 18:04

...akosi tu nevidím koľko medu, keď to má byť medová roláda. Asi si zabudla napísať. Úsmev

tiny, So, 27. 11. 2010 - 16:07

Ja ani neviem ako veľké plechy sú to,sú originál k rúre.Teraz sú ale akési veľké tie plechy oproti tým,ktoré boli kedysi.Myslím ale,že by bolo lepšie piecť na velkosti cca 38x28(práve som to zmerala),to je veľkosť toho staršieho plechu.Nech sa Slnko Slnko Slnko darí...

tiny, So, 27. 11. 2010 - 16:09

Už som raz odpovedala,no neviem kam zmizla odpoveď,tak píšem znova.Med do receptu naozaj nejde,medovú chuť napriek tomu má vďaka karamelu,ktorý ide do cesta.Recept a jeho názov som si nevymyslela,takže som ho sem aj dala s pôvodným názvom. Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama