reklama

Domáce mascaropne

Pridal/a Hidasz dňa 15. 04. 2011 - 12:36 - Recepty Hidasz
obrázok k receptu

reklama

Ako vyrobiť mascarpone z kyslej smotany.

Ingrediencie
500 gramov kyslá smotana 18%
Postup

Odstránime vrchné viečka z kelímkov, dáme do mikrovlnky na 30 sekúnd zohriať.

Vyberieme lyžičkou premiešame, keď je teplé na ruku (nie horúce) ďalej už nezohrievame.

Pripravíme misku, na ňu položíme sitko, do sitka čistú utierku, alebo plátno.

Na utierku vylejeme teplú smotanu, na vrch spravíme uzol, alebo špagátom zaviažeme. Netreba pritláčať, lebo nadbytočná voda z nej odtečie.

Ešte teplú smotanu dáme na deň do chladničky.

Vznikne nám asi 35 dkg mascarpone.

Chuťovo je jemné, používam do sladkých alebo slaných náplní.

Je lacnejšie ako kúpené.

Dúfam že Vám bude chutiť a prepáčte ak som v písaní urobila nejaké chyby.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

zaujímavé....určite raz vyskúšam....dávam do záložiek....dakujem.... Kvietok Kvietok Kvietok

no mascarpone je ako husta sladka smotana, ta jemna kyslost sa stratou tej vody odstrani? kazdopadne vyskusam...

anibas, Pi, 15. 04. 2011 - 15:26

čiže na veľkú noc si okrem syrka uvarím aj mascarpone Mrkám Mrkám

alena60, So, 16. 04. 2011 - 12:28

ďakujem za recept, ja mascarpone používam do želatinových zákuskov, určite vyskúšam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Tlieskam Tlieskam Tlieskam

salenka, Ne, 17. 04. 2011 - 00:25

no urcite to vyskusam ked budem mat menej pecenia ...deti uz chcu tiramisu tak skusime Vyplazený jazyk

Prosím ťa, na akom stupni zohriať? Na najvyššej teplote? Veľmi zaujímavý recept. Áno

Hidasz, So, 23. 04. 2011 - 19:05

Ja robievam na 750 W tak asi 20 sek,vyberiem lyžicou premiešam,dám naspäť,zase na 20 sek. potom prstom vyskúšam aké je teplé.Má to byť len teplé nie horúce.Ináč keď je už velmi teplé kelímok začne deformovať.

alica, Ne, 24. 04. 2011 - 13:23

no musím sa pekne poďakovať Hidasz, už je urobená tiramisu z domácky vyrobeného mascarpone a nemá to chybičku je to super.......ešte raz VEĽKÉ ĎAKUJEM Mrkám

ach skoda ze som si tento recept nevsimla skor prave vcera som robila tiramisu a nikde som nezohnala mascarpone tak som davala banovecku. isto vyskusam aj toto lebo nam velmi chutilo

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama