
Ako vyrobiť mascarpone z kyslej smotany.
500 | gramov | kyslá smotana 18% |
Odstránime vrchné viečka z kelímkov, dáme do mikrovlnky na 30 sekúnd zohriať.
Vyberieme lyžičkou premiešame, keď je teplé na ruku (nie horúce) ďalej už nezohrievame.
Pripravíme misku, na ňu položíme sitko, do sitka čistú utierku, alebo plátno.
Na utierku vylejeme teplú smotanu, na vrch spravíme uzol, alebo špagátom zaviažeme. Netreba pritláčať, lebo nadbytočná voda z nej odtečie.
Ešte teplú smotanu dáme na deň do chladničky.
Vznikne nám asi 35 dkg mascarpone.
Chuťovo je jemné, používam do sladkých alebo slaných náplní.
Je lacnejšie ako kúpené.
Dúfam že Vám bude chutiť a prepáčte ak som v písaní urobila nejaké chyby.
Ďalšie recepty
no mascarpone je ako husta sladka smotana, ta jemna kyslost sa stratou tej vody odstrani? kazdopadne vyskusam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čiže na veľkú noc si okrem syrka uvarím aj mascarpone
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za recept, ja mascarpone používam do želatinových zákuskov, určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nebude kyslá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no urcite to vyskusam ked budem mat menej pecenia ...deti uz chcu tiramisu tak skusime
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Si zlatá Hidasz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím ťa, na akom stupni zohriať? Na najvyššej teplote? Veľmi zaujímavý recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam na 750 W tak asi 20 sek,vyberiem lyžicou premiešam,dám naspäť,zase na 20 sek. potom prstom vyskúšam aké je teplé.Má to byť len teplé nie horúce.Ináč keď je už velmi teplé kelímok začne deformovať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no musím sa pekne poďakovať Hidasz, už je urobená tiramisu z domácky vyrobeného mascarpone a nemá to chybičku je to super.......ešte raz VEĽKÉ ĎAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ach skoda ze som si tento recept nevsimla skor prave vcera som robila tiramisu a nikde som nezohnala mascarpone tak som davala banovecku. isto vyskusam aj toto lebo nam velmi chutilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zaujímavé....určite raz vyskúšam....dávam do záložiek....dakujem....
