reklama

Mascarpone krém

Pridal/a sio dňa 01. 03. 2011 - 09:45 - Recepty sio
Mascarpone krém, Recepty na krémy, sio

reklama

Ľahký krém bez masla

Ingrediencie
2 kusy vajce
250 gramov mascarpone
250 gramov mäkký tvaroh
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
20 gramov prášková želatína
  štipka soľ
1 deciliter voda
150 gramov cukor
Postup

Želatínu dáme napučať do 1,5dcl vody,vajcia zo 100gr. cukru (kryštálového) šľaháme nad parou do zhustnutia a potom vychladíme. Mascarpone vyšľaháme s 50 gr.pr.cukru, pridáme tvaroh,vychladnutú vajíčkovú masu a na tuho vyšľahanú šľahačku, nakoniec pridáme želatínu, ktorú sme v mikrovlnke rozpustili do tekuta, pridáme trochu krému aby sme vyrovnali teplotu želatíny,nakoniec zmes želatíny pridáme do ostatného krému a dobre prešľaháme.

Ak niekto nevie robiť s práškovou želatínou môže použiť želatínový stužovač(za studena od DR.Oetker)2 balíky. Môže sa pridať ovocie, nastrúhaná čokoláda... Krém stačí na tortu s priemerom 26cm-2 vrstvy krému.

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

henulka, Ut, 01. 03. 2011 - 12:21

Mozem sa trochu hlupo opytat,ci tam idu cele vajcia alebo len zltky? Hambím sa Chichocem sa
dakujem

Silvi, presne podobne robim, len nedavam vajicka ale len ten tvaroh, mascarpone vanilkovy cukor a zelatinu,...skusim aj ten tvoj mohlo by to byt este lepsie Mrkám

Kadanka, St, 02. 03. 2011 - 12:22

Ahoj Silvinka, presne podobný robím, ten som si však vymyslela. Urobím obyčajnú piškótu, ktorú potriem lekvárom , na to poukladám odkvapkané jahody poprerezované na pólky a potom navrstvím krém, ktorý robím takto:
500 g tvaroh mäkký /kupujem v Liedli - akciový Vian/, ten vymiešam s 315 g jahodového jogurtu /alebo 2 Zvolenské jogurty smotanové /+ pridám 250 Gram mascarpone, túto pripravenú masu dám nabok a v druhej nádobe vyšľahám 250 ml Šľahačky /kupujem v litrovom balení RAMA v Metre/. Do menšej nádobky si pripravím presne podľa návodu (FIX za studena od DR.Oetker - 2 ks/. Do rozrobeného Fixu pridám dve lyžice vyšľahanej šľahačky, rýchlo premiešam a prelejem cele do šľahačky, premiešam a spojím s tvarohovou zmesou.Ešte prešľahám a natriem na pripravenú piškótu, nechám postáť v chladničke asi 1 hodinu. Na vrch zvyknem urobiť jahodovú želatinu zo sirupu z jahôd, alebo nastrúhať čokoládu.ÁnoÁnoÁno

Kadanka, St, 02. 03. 2011 - 18:10

Szilvi ešte som zabudla dodať, že to môžeš podľa toho aké ovocie máte radi, podľa toho kúpiš aj jogurt, je to veľmi osviežujúce, a robila som už aj čistý jogurt s mascarpone bey tvarohu,plus šľahačka a fix, no však určite si vyberieš čo ti bude chutiť.Tak nech sa darí.ÚsmevÚsmevÚsmev

fajn tecept ale ak mozem mam úplne ľahučko dostupnu nahradu - pre tych čo nemusia mať pravé mascarpone :
natierkove maslo musi byt BAnovecke neochutene, slahackovu smotanu vanilku, 1čl cukru, 1 stuzovač do slahacky.
natierkove maslo preslahat mixerom s cukrom a vanilkou. vyslahat slahacku so stuzovacom spojit s natierkovym maslom a mnaaaaaaaaaaaam, aj do tiramisu pouzivam.vzdy je malo tak tobim dvojitu davku....aj tak je vzdy malo. Chichocem sa

Kadanka, Pi, 04. 03. 2011 - 08:29

Ahoj, Lenci, môže bať aj to čo si uviedla, alebo syr Lučina, aj z toho som to robila, samozrejme, že terba ochutiť ako píšeš, a je to tiež fajn.Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama