Popis
Ľahký krém bez masla

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | vajcia |
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | mäkký tvaroh |
250 | millilitrov | 33%smotana na šľahanie |
20 | gramov | želatina v prášku |
štipka | soľ | |
1 | deciliter | studená voda |
150 | gramov | cukor (cukor sa môže ešte pridať,podľa chuti) |
Inštrukcie
Želatínu dáme napučať do 1,5dcl vody,vajcia zo 100gr. cukru (kryštálového) šľaháme nad parou do zhustnutia a potom vychladíme. Mascarpone vyšľaháme s 50 gr.pr.cukru, pridáme tvaroh,vychladnutú vajíčkovú masu a na tuho vyšľahanú šľahačku, nakoniec pridáme želatínu, ktorú sme v mikrovlnke rozpustili do tekuta, pridáme trochu krému aby sme vyrovnali teplotu želatíny,nakoniec zmes želatíny pridáme do ostatného krému a dobre prešľaháme.
Ak niekto nevie robiť s práškovou želatínou môže použiť želatínový stužovač(za studena od DR.Oetker)2 balíky. Môže sa pridať ovocie, nastrúhaná čokoláda... Krém stačí na tortu s priemerom 26cm-2 vrstvy krému.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 33384x
Komentáre
Mozem sa trochu hlupo opytat,ci tam idu cele vajcia alebo len zltky?

dakujem
celé vajcia
Silvi, presne podobne robim, len nedavam vajicka ale len ten tvaroh, mascarpone vanilkovy cukor a zelatinu,...skusim aj ten tvoj mohlo by to byt este lepsie
dakujem,super,vyskusam
ďakujem , vyskúšam, musí byť výborný:)
Ahoj Silvinka, presne podobný robím, ten som si však vymyslela. Urobím obyčajnú piškótu, ktorú potriem lekvárom , na to poukladám odkvapkané jahody poprerezované na pólky a potom navrstvím krém, ktorý robím takto:
500 g tvaroh mäkký /kupujem v Liedli - akciový Vian/, ten vymiešam s 315 g jahodového jogurtu /alebo 2 Zvolenské jogurty smotanové /+ pridám 250 Gram mascarpone, túto pripravenú masu dám nabok a v druhej nádobe vyšľahám 250 ml Šľahačky /kupujem v litrovom balení RAMA v Metre/. Do menšej nádobky si pripravím presne podľa návodu (FIX za studena od DR.Oetker - 2 ks/. Do rozrobeného Fixu pridám dve lyžice vyšľahanej šľahačky, rýchlo premiešam a prelejem cele do šľahačky, premiešam a spojím s tvarohovou zmesou.Ešte prešľahám a natriem na pripravenú piškótu, nechám postáť v chladničke asi 1 hodinu. Na vrch zvyknem urobiť jahodovú želatinu zo sirupu z jahôd, alebo nastrúhať čokoládu.(y)(y)(y)
díky Dani za recept,určite vyskúšam
Szilvi ešte som zabudla dodať, že to môžeš podľa toho aké ovocie máte radi, podľa toho kúpiš aj jogurt, je to veľmi osviežujúce, a robila som už aj čistý jogurt s mascarpone bey tvarohu,plus šľahačka a fix, no však určite si vyberieš čo ti bude chutiť.Tak nech sa darí.:-):-):-)
super,si zlatá



fajn tecept ale ak mozem mam úplne ľahučko dostupnu nahradu - pre tych čo nemusia mať pravé mascarpone :
natierkove maslo musi byt BAnovecke neochutene, slahackovu smotanu vanilku, 1čl cukru, 1 stuzovač do slahacky.
natierkove maslo preslahat mixerom s cukrom a vanilkou. vyslahat slahacku so stuzovacom spojit s natierkovym maslom a mnaaaaaaaaaaaam, aj do tiramisu pouzivam.vzdy je malo tak tobim dvojitu davku....aj tak je vzdy malo.
Ahoj, Lenci, môže bať aj to čo si uviedla, alebo syr Lučina, aj z toho som to robila, samozrejme, že terba ochutiť ako píšeš, a je to tiež fajn.:-P
tento krem je super. uz som ho robila :)
kremiky su naozaj fajne mam odskusané