Marlenka

Popis

alebo niečo na ten spôsob, nám to chutí :) Mala som zopár receptov a skúšala som ich. Dopracovala som sa nakoniec k tomuto, kde som si čo to upravila...

Marlenka - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

500gramovmaslo
3kusyvajicka
3polievkové lyžicemedu
300gramovkryšt.cukor
400gramovhladka muka (špeciálka)
1čajová lyžičkasoda bikarbona (necelá čl - len zarovnaná)
1kussalko (uvarené)
1kuskaramelový puding
15gramovprášku do perníka

Inštrukcie

Cesto:

Nad parou si rozpustíme 1 maslo, po roztopení pridáme med a dobre premiešame. Pridáme cukor - prešlaháme a nakoniec vajíčka. Vymiešame do penista. Do tejto zmesi pridáme polovicu múky s PDP a sódou bikarbónou (túto rozmiešame v troške octu) a zamiešame - zatiaľ stále nad parou. Potom odložíme z plameňa. Pridáme zvyšok múky a miešame aby sa ingrediencie dobre spojili. Cesto by malo byť vláčne, nie príliš husté. Nesmie tiecť.

Na papier na pečenie si obkreslíme buď tanier alebo niečo guľaté - ja som robila podľa spodku tortovej formy (cca 24cm) a v tenkej vrstve nanášame cesto, rozotrieme na tenko. Malo by trochu vyčnievať aj za obkreslený kruh.

Vyjde cca 8 - 9x.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 6-8minút. Treba dávať pozor, pečie sa to celkom rýchlo.

Po upečení plátov a vychladnutí si vezmeme opäť ten istý tanier alebo to podľa čoho sme obkresľovali na papier kruhy a obrežeme cesto. Obrezky dáme do misky - budeme ním nakoniec obsypávať boky marlenky.

Krém:

Na krém si vezmeme uvarené salko a vymiešame s druhým maslom. Ja zvyknem uvariť aj jeden karamelový puding s 300ml mlieka, vtedy je krému viac.

No a natierame na cestá. Keď to máme, natrieme aj boky torty a posypeme pomrvenými obrezkami, vrch pokvapkáme čokoládou.

Robila som aj poťahovanú marlenku (krstinovú 11). Nebolo to hrbolaté. Na vyhladenie nerovností som odrezky rozmixovala s k krémom a potrela tortu. Potom potiahla. Tak do pečenia. Ak nie je niečo jasné, pýtajte sa :P

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

mňáááááááám, toto určite skúsim. vyzerá to fantasticky ÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

no skusim aj tvoj recept TlieskamTlieskamTlieskam

Na marlenku sa chystam uz dlho,urcite tento receptik vyskusam,dakujem Zlomené srdceÁnoÁnoÁno

TlieskamTlieskamTlieskam

Ahoj aj ja ju robievam a je velmi dobra,robim ju aj pre znamych ÁnoÁnoTorta

Tiež robím podľa tohto receptu a marlenka je fakt veľmi dobrá, len sa tak po nej zapráši Vyplazený jazykVyplazený jazykChichocem sa

Asi sme si recept rovnako upravili podľa toho čo nám pasuje :) Je fakt dobrá a to ja sladké moc nemusím Veľký úsmev

TlieskamTlieskamTlieskam

skúsila som-bola výborná-vdaka-foto u mna MrkámZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.