Luxusné rezy

Pridal/a Jana Nociarova

Lahodný šľahačkový zákusok, nielen že vyzerá luxusne, ale aj chutí.

Luxusné rezy - recept
Výnos
Porcie
ZdrojOriginálny recept som našla v knihe Čokoláda sladké umeni Jožky Zaukolcovej, ale trochu som si ho pozmenila podľa môjho vkusu.
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

180gramovcukor krystal
70gramovmuka hladka
35gramovmúka hrubá
75gramovoleja
50gramovkakaa
6kusybielka
5kusyžltka
180gramovbielej čokolády (odporúčam kvalitnú belgickú)
150gramovtmavej čokolády (odporúčam 70%)
2kusyželatínový stužovač
800gramovsmotana na šľahanie (musí byť 33%)

Inštrukcie

Cesto:

Najskôr si vyšľaháme sneh, postupne zašľaháme cukor. V inej miske vyšľaháme žĺtka a prilievame olej.Spojíme obe hmoty a pridáme obe múky a kakao. Vylejem na plech a pečieme na 180 asi 15 min. A zopakujeme postup ešte raz, lebo piškótu potrebujeme mať 2x.

Krém:

Krém potrebujeme biely a tmavý a robia sa oba rovnako. V 100 g šľahačky rozpustíme čokoládu, keď čiastočne vychladne zmiešame ju s 300 g vyšľahanou šľahačkou a pridáme stužovač podľa návodu. Krém musí byť hladký a nadýchaný. Jeden plát natrieme bielou potom tmavou plnkou a položíme na to ďalší plát. Necháme poriadne zachladiť, potom narežeme na pláty a obalíme vrch aj boky do čokolády.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.