Jarná súťaž

reklama

krém z múky a mlieka


reklama

Ahojte kočky..idem k vám trošku s banálnou otázkou ale naozaj si neviem poradiť.Chcem vyskúšať nový krém..základ tvorí mlieko a polohrubá múka..lenže..Ja som to ešte nikdy nerobila a v postupe to nieje..ako sa tá múka pridáva do mlieka??rozmieša sa ešte v studenom a privedie sa to k varu??alebo sa nasype do vriaceho??alebo tak ako puding??rozmieša sa v troche mlieka a prileje ku vriacemu??Túto tému som nikde nenašla..Ak sa už opakuje tak ju vymažem.Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

bobrík, Po, 30. 07. 2012 - 07:43

Tak ja túto plnku robím už roky rokúce.....robím ako puding, rozmiešam v troche mlieka a prilejem k vriacemu Slnko

Robím ho pod poťah na každú tortu. Mne sa lepšie páči ako s pudingom, nikdy sa mi nezrazil. Tak ako pri pudingu, rozrob v studenom mlieku a zavar do vriaceho. Nič sa neboj, je OK.

nanaa, Po, 30. 07. 2012 - 10:41

Katka, prosim Ta a v akom pomere davas mlieko a muku? To musim vyskusat, lebo ja pod potahovku davam pri slahackovych plnkach maslo s cukrom a toto mi pride ako lacnejsia varianta velmi vhod Chichocem sa Chichocem sa . Vopred Ti dakujem Zlomené srdce .

Nech sa páči:
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
50 g Omegy
moučkový cukr dle chuti
250 g másla

Samozrejme sa dá dať aj do celého množstva, to je to isté.Mne sa nechce celý čas miešať Vyplazený jazyk

MariaK, Po, 30. 07. 2012 - 07:55

ja dávam priamo do studeného a tak privediem do varu.

Jéééj ďakujem Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam nečakala som takú rýchlu odpoveď..Takže sa môžem pustiť do krému ,,Alžírska káva". Kvôli múke je to celkom lacný krém..Ešte raz ďakujem Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

queen, Po, 30. 07. 2012 - 12:19

ja aj taketo kremy aj puding robim vzdy tak, ze dam studene mlieko do hrnca, priamo do toho vsypem muku alebo pudingovy prasok, premiesam a uvarim, ziadne rozmiesavanie v inom pohariku a prilievanie do vriaceho Pohoda

zou, Po, 30. 07. 2012 - 13:36

cililing, nemozes sem hodit recept, krem alziska kava este nepoznam, alebo poznam a nema taky honosny nazov, mozno.... Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

zou, Po, 30. 07. 2012 - 13:38

...a uz som ho nasla na nete...

250 ml mlieka
2 PL polhrubej múky
50 g Cery
2 PL instantnej kávy
1 KL mletej kávy
375 g masla (Hera)
práškový cukor podľa chuti
1dcl vaječného likéru

Z mlieka, múky, instantnej a metej kávy uvaríme kašu, ešte do horúcej pridáme Ceru, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo alebo Heru rozmiešame s cukrom, po lyžičkách pri dávame vychladnutú kašu. Nakoniec primiešame potroche vaječný likér.

Do bodky..Presne tento mám a chystám sa ho vyskúšať Úsmev Som zvedavá ako bude chutiť..pripadá mi to že by to mohlo byť dosť jemné oproti iným krémom Tlieskam Tlieskam Tlieskam

zuzu80, Po, 30. 07. 2012 - 21:32

Vyskúšajte aj tento krém z múky a mlieka - je výborný chuťovo, a dávam ho aj pod poťah, zo začiatku je redší ale v chlade pekne stuhne:
50g hery, 50g kryštál. cukor, 50g hladká múka, 400 ml mlieka, 1 a 1/2 čokolády (dobrá kombinácia je 1 varová a 1/2 mliečnej), 1 maslo 250g
Postup: kryštál. cukor roztopiť v masle, pridať múku, teplé mlieko (trošku ho zohrejem) a uvariť na kašu. Odstaviť z ohna, hned do horúceho nalámať čokoládu a rozmiešať a potom v studenom kúpeli nechať vychladnúť. Vymiešať si maslo (cukor už nedávam, je to dosť sladké, ale môže sa pridať) a postupne do toho zašlahať čokoládovú masu.
Ešte nikdy sa mi nezrazil a je naozaj chuťovo dobrý, taký lahodný a jemný. Toto je množstvo na jednu plnku do cca 24-26cm priemer a ešte mi zostane aj pod poťah- vtedy pridávam k tomu omrvinky z korpusu, nanovo vymiešam a natriem celú tortu dokola. Kvietok

Jééj no ten vyzerá super.určite vyskúšam..a prosím koľkogramová je tá čokoláda??lebo ja kupujem a pracujem len so 400g čoko.kupujem si ju v práci v zahraničí a je omnoho lepšia ako tie naše.. Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

zuzu80, Ut, 31. 07. 2012 - 21:30

to je klasická 100g čoko , robím bud z orion alebo figaro, čiže dohromady 150g Keby si robila z dvojitej dávky tak to vychádza na 300g. Ja ozaj dávam len tú jednu celú varovú a polovicu mliečnej a chutí výborne Mrkám

mirccco, St, 21. 12. 2016 - 17:54

no opravte si ten recept kryst cukor rozpustit v here nie v masle lebo neviem potom na co je tam napisana ta hera

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama