reklama

Krém bez pudingu


reklama

Potrebujem recept na krém vhodný do torty aj pod poťahovú hmotu smartflex. Krém musí byť bez pudingu. Torta bude pre kamarátku ktorá nemá rada puding. Dokonca jej prekáža aj keď je vymiešaný s maslom.


reklama


reklama

dá sa tortička obtrieť čokoládou a vtedy môžete dať krémy na báze šlahačky a tak.. .. alebo potom spraviť čokoládový krém z múky...

Kamila, Ut, 07. 02. 2017 - 21:14

Moj oblubeny krem: slahackovu smotanu cca 180ml uvarim s troma zltkami vo vodnom kupeli  na kasu. Necham vychladnut, staci klasicky prislahat k maslu vyslahanom s praskovym cukrom. Na plnenie, staci vyslahat s mascaspone, a dochutit lyzicou medu.

Bbaker, Pi, 10. 02. 2017 - 12:02

moznosti mas vela, nie kazdy krem musi byt na baze pudingu :) skus dat klasicky vajecny, alebo bielkovy (svajciarsky maslovy krem - moj najoblubenejsi, receptov na nete najdes, ale pomer je skoro vzdy rovnaky vajecne bielka, cukor a maslo v pomere 1:2:3), pokial nechces maslovy tak vyslahanu ganache, pocul som, ze ta moze ist pod potahovku i ked s tym ja skusetnosti nemam, lebo take torty nerobim. 

mohla by som poprosiť presný postup na ten švajčiarsky maslový krém... ja som to skúšala dva krát a dva krát sa mi to celé zgrclo... dakujem.

Bbaker, St, 01. 03. 2017 - 10:40

To sa moze stat, pokial je maslo, ktore pridas do snehu prilis studene. Musi byt zmaknute, izbovej teploty - ale samozrejme nie prilis makke a roztecene - inak by si z kremu mala skor polievku :) ale nie je to ziadna veda, podla mna je to najjednoduchsi maslovy krem na pripravu, to uz skor viac pudingovych kremov sa mi zrazilo ako tento. Ja pouzivam zakladnu formulu vajecne bielka, kystalovy cukor a maslo v pomere 1:2:3 (podla vahy, samozrejme). napr. k 100 g bielkam (co su bielka z priblizne 3 vajec velkosti M) ide 200 g kr cukru a 300 g masla. Postup je jednoduchy - naprv. si v stredne velkej mise vhodnej nad paru zohrejes bielka s cukrom, samozrejme stale miesaj, aby si z toho nemala bielkovu prazenicu. Miesaj dokym sa cukor uplne neroztopi, jednoducho "strc" prst do zmesi a pokial stale ucitis krystaliky cukru, miesaj dalej. pokial je zmes hladka, mas hotovo. Pokial kremom plnis tortu pre niekoho ineho, odporucam zmerat teplotu zmesi, mala by mat 70 C (aby sa zabili pripadne zle veci v bielkach, ale ja to nikdy nerobim a nikdy sme sa neotravili - robim vsak len pre rodinu). Zmes potom vyslahaj na sneh (najlepsie ak mas volne stojaci mixer, ale ja napr. nemam a pouzivam klasicky rucny slahac). Zmes slahas dokym nie je uplne vychladena, trva to tak 5 - 10 min. Maj uz pripravene maslo, ktore je izbovej teploty a zmaknute a nakrajane na kocky. Ked je zmes uz vychladena, otacky mixera zniz na minimum a postupne pridavaj kusky masla, nie vela naraz... zmes sa v urcitom stadiu BUDE zdat zrazena, ale po pridani celeho masla a po dokladnom preslahani vznikne krasne hladky krem. Pokial ho mas ale predsa len zrazeny, ziadny problem.. jednoducho odober lyzicu kremu do hrnceka, kde tuto cast roztopis v mikrovlnke a potom pridaj naspat do zrazeneho kremu. Preslahaj a malo by to byt ok. Pokial ho mas tekuty ako polievku, maslo bolo prilis makke alebo zmes nebola este vychladena - ale moze sa to stat aj v lete, ked je straaaasne teplo. Jednoducho misu s kremom odloz do chladnicky a potom preslahaj. Pokial sa po preslahani zrazi, oprav to tak, ako som pisal vyssie - roztop malu cast kremu v mirkovlnke a pridaj spat do zrazeneho kremu. No a samozrejme krem urcite dochut vanilkou, roztopenou bielou/mliecnou/horkou cokoladou, trochou rumu... ako kto ma rad. Torty alebo cupcakes naplnene kremom skladuj pri izbovej teplote (krem vydrzi 3 - 4 dni bez chladnicky), ale ak je horko, alebo plnis tortu aj ovocim, tak samozrejme v chladnicke. Urcite ju ale vyber pred servirovanim aspon 2 hod vopred, aby sa krem dostal na izbovu teplotu a zmakol, lebo samozrejme v chlade stuhne, kedze je z vacsej casti tvoreny maslom.... tot asi vse, verim, ze si pochopila postup. Ja velmi nie som dobry vo vysvetlovani, ale ak niecomu nerozumies, opytaj sa alebo si pozri nejake vida na YT, aby si videla postup. 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama