Jarná súťaž

reklama

karamelový krém-poraďte

plummm , 16. 11. 2011 - 12:54

reklama

Milé cukrárky, rada by som po prvý krát pre zmenu vyskúšala karamelový krém, prešla som všetky recepty a príspevky a neviem pre ktorý sa rozhodúť. Upálený cukor so šľahačkou vymiešať s maslom alebo upálený cukor s mliekom a karamelovými pudingami? Bojím sa aby sa mi podaril, ktorý je podľa vašich skúseností jednoduchší a možno i chuťovo lepší? Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

haluzka, St, 16. 11. 2011 - 12:56

mne velmi chuti iba uvarene a dobre vychladene salko a vymiesane s maslom... Vyplazený jazyk Áno

Pre mňa je jemnejší zo Salka ale robím aj zo skaramelizovaného cukru+šľahačka+puding ale zvykne sa mi seknúťSmútok

plummm, St, 16. 11. 2011 - 13:04

a zo salka ako robíte? ja som raz skusila uvarené salko s maslom a bol taký nevýrazný...

zeronka, St, 16. 11. 2011 - 13:07

skús uvarené salko plus maslo plus karamelový puding....skveléééé... a ten puding treba dobrý, myslím že dr.oetker teraz robí taký pravý karamelový, ten je super...

plummm, St, 16. 11. 2011 - 13:20

takže salko mám variť dve hodky, uvariť puding s mliekom a potom vmiešať do salka? a koľko masla?

zeronka, St, 16. 11. 2011 - 14:07

uvariš salko, uvaríš puding (ten taký hustejší, najmä ak to je krém, ktorý ide do spodného poschodia torty)a potom vymiešaš jedno uvarené salko s jedným maslom a keď to bude vyšľahané, postupne zašľaháš puding (ten musí byť vychladený), resp. mal by mať izbovú teplotu, nie horúci...
čiže ide na jedno salko jedno maslo a jeden puding...

..skus kuknut v nejakom hypermarkete,ja som v T.. nasla uz zkaramelizovane salko takze si usetris varenie v plechovke,je to rovnaka velkost tiez ho vyraba Tatra Mrkám Úsmev a s maslom a dr.oetker premium pudingom ako uz pisali kocky je ten krem proste uzasny Áno

ja robím tak že upálim cukor , zalejem mliekom aby sa to dobre rozpustilo a pridám zvyšok mlieka so zlatým klasom a jedným žltkom a chvíľu povarím . za stáleho miešania nechám vychladnúť a pridám rozšľahané maslo. super drží a aj zaťažený nevychádza z pod korpusu. veľa šťastia Torta Torta Torta

Ivca47, St, 16. 11. 2011 - 13:25

ja tiež robievam salko uvarené + karamelový puding + maslo.... je výborný Áno Áno .. nech sa darí Slnko Torta

moze ist krem salko+maslo+puding aj pod potahovku? Hambím sa ci treba davat maslo s cukrom?

neriskovala by som to a radsej dala len to maslo s cukrom Úsmev

môže uplne v pohode Úsmev ja dávam aký mi ostane bud čokoládový alebo karamelový a nikdy nebol problém

sio, St, 16. 11. 2011 - 19:59

kočky ak máte tlakový hrniec tak v ňom stačí salko variť 45 minút.

Ak môžem poradiť, tak mne sa osvedčil vaječný šlahaný nad parou a do toho uvarené salko. Dávam 6 vajec,300 g kryštálového cukru a jedno uvarené salko. Šlahám nad parou približne 17 minút a potom do vychladnutého dávam dve hery. Je super chuťovo a aj dobre drží na torte aj pod poťahovkou.Odpadáva problém, čo dať pod poťahvaciu hmotu.

zabinka, Št, 17. 11. 2011 - 10:30

v Tes*u teraz kúpite už hotové skaramelizované Salco (Salko Karamel), nemusíte nič variť, len zmiešať 1 konzerva Salca Karamel a 1x 250g maslo ... fajnučké ... manžel mi vždy zje aspoň 1/4 z nej Úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama