karamelový krém-poraďte
Pozrite si aj
mne velmi chuti iba uvarene a dobre vychladene salko a vymiesane s maslom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pre mňa je jemnejší zo Salka ale robím aj zo skaramelizovaného cukru+šľahačka+puding ale zvykne sa mi seknúť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a zo salka ako robíte? ja som raz skusila uvarené salko s maslom a bol taký nevýrazný...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skús uvarené salko plus maslo plus karamelový puding....skveléééé... a ten puding treba dobrý, myslím že dr.oetker teraz robí taký pravý karamelový, ten je super...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takže salko mám variť dve hodky, uvariť puding s mliekom a potom vmiešať do salka? a koľko masla?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uvariš salko, uvaríš puding (ten taký hustejší, najmä ak to je krém, ktorý ide do spodného poschodia torty)a potom vymiešaš jedno uvarené salko s jedným maslom a keď to bude vyšľahané, postupne zašľaháš puding (ten musí byť vychladený), resp. mal by mať izbovú teplotu, nie horúci...
čiže ide na jedno salko jedno maslo a jeden puding...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..skus kuknut v nejakom hypermarkete,ja som v T.. nasla uz zkaramelizovane salko takze si usetris varenie v plechovke,je to rovnaka velkost tiez ho vyraba Tatra
a s maslom a dr.oetker premium pudingom ako uz pisali kocky je ten krem proste uzasny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím tak že upálim cukor , zalejem mliekom aby sa to dobre rozpustilo a pridám zvyšok mlieka so zlatým klasom a jedným žltkom a chvíľu povarím . za stáleho miešania nechám vychladnúť a pridám rozšľahané maslo. super drží a aj zaťažený nevychádza z pod korpusu. veľa šťastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za rady, dúfam, že sa mi podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež robievam salko uvarené + karamelový puding + maslo.... je výborný
.. nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim tento, pokial ide do torty a je veeelmi chutny. http://www.tortyodmamy.sk/obmeny-falosneho-parizskeho-kremu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moze ist krem salko+maslo+puding aj pod potahovku? ci treba davat maslo s cukrom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neriskovala by som to a radsej dala len to maslo s cukrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
môže uplne v pohode ja dávam aký mi ostane bud čokoládový alebo karamelový a nikdy nebol problém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kočky ak máte tlakový hrniec tak v ňom stačí salko variť 45 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak môžem poradiť, tak mne sa osvedčil vaječný šlahaný nad parou a do toho uvarené salko. Dávam 6 vajec,300 g kryštálového cukru a jedno uvarené salko. Šlahám nad parou približne 17 minút a potom do vychladnutého dávam dve hery. Je super chuťovo a aj dobre drží na torte aj pod poťahovkou.Odpadáva problém, čo dať pod poťahvaciu hmotu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v Tes*u teraz kúpite už hotové skaramelizované Salco (Salko Karamel), nemusíte nič variť, len zmiešať 1 konzerva Salca Karamel a 1x 250g maslo ... fajnučké ... manžel mi vždy zje aspoň 1/4 z nej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milé cukrárky, rada by som po prvý krát pre zmenu vyskúšala karamelový krém, prešla som všetky recepty a príspevky a neviem pre ktorý sa rozhodúť. Upálený cukor so šľahačkou vymiešať s maslom alebo upálený cukor s mliekom a karamelovými pudingami? Bojím sa aby sa mi podaril, ktorý je podľa vašich skúseností jednoduchší a možno i chuťovo lepší? Ďakujem