Je možné vyšlahať parížsky krém a potom pridať maslo - aby vznikla chutná plnka ?
Pozrite si aj
kuk na témy PARÍŽSKY
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jasné, to je ťažký parížsky krém - presne tak je aj v recepte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem babenky aj tak, veľmi ste mi pomohli, našla som jeden vhodný uvidím ako sa vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Falošný parížsky: 1 šľahačku a 250g kryš. cukru spolu variť asi 5 min. na miernom ohni, do teplého (nie horúceho) dať 200g čokol. na varenie a miešať, kým sa nepustí. Vychladnuté dať do chladničky. 1 Heru vyšľahať a spolu ešte vyšlahať. Výborný krém, veľmi si ho chvália.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky, presne toto mi bodne , Nevieš prosím koľko z toho bude? Ja robím poschodovú na 6 piškót /Dve srdcia - menšie a väčšie po tri piškóty/
, Asi musím urobiť dve dávky však ???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi určite 2 dávky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja mámna parížsky tento:300 g čokolády na varenie, 500 ml šlahačkovej smotany, 125 g práškového cukru a 200 g masla-najlepšie 80-či 82 percentné. Čokoládu dám do misky nad parou rozpustím, pridám trochu smotany, potom pridávam ja preosiaty práškový cukor a keď sa cukor rozpustí dolejem zvyšnú šlahačku. nechám to všetko trochu prehriať a dám do chladničky na noc, alebo cez deň. potom na druhý deň vyšlahám krém a zvlášť maslo a po lyžičkách to maslo pridávam do krému a spolu vymiešam, je fakt veeeeelmi dobrý..akurát včera som robila ale z bielej várovej čokolády a dnes ráno ako som predpokladala nebol až taký stuhnutý, dala som malo a naplnila tortu,,dúfam že mi to stuhne viac, lebo sa mi to zatiaľ na tej torte zdá také nie moc stuhnuté, tak uvidím, ale z tej bielej čokolády je lepší...tak nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dandy aj toto je dobrý receptík, hneď si ho zakladám, a verím že sa ti podarí, drž aj mne palce, chcela som sa troška švihnúť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tie recepisy vypadajú super aj ja dakujem obom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja sa chystam upiect svoju prvu tortu pre vnucika ktory bude mat 5 rokov.... nie ze by som torty nerobila ale tentokrat ju chcem aj potiahnut K2 a urobit nejake ozdoby a hladala som dobry krem a tento parizsky sa mi moc paci.... dufam ze je vhodny do piskoty a ze ide aj pod potahovku ked je tam maslo.... tak mi drzte palce - potom hodim foto - dakujem za vase redy napady prispevky je to tu moc prima vela sa ucim pri vas - este raz vam velmi pekne dakujem - a ani nemusim dodat ze ste uzasne ked pozeram tie foto tak mi az oci prechadzaju
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj baby. Ja robim pod potahovku K2 FALOSNY PARIZSKY. Je veeeelmi chutny a super tuhne. Este sa mi nestalo ze by tiekol alebo nestuhol. Recept nan som nasla tu. Iny cokoladovy ani nerobim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte.citam uy dlho prispevky,ale rozhodla som sa zapojit uz.minuly tyzden so robila tento krem.a ked som do vyslahanej slahacky odstatej cez noc davala maslo,uplne mi to ostalo zrazene.sama mala hrudka.no musela som to vyhodit.neviete cim to bude?inak mam super recept na parizsky krem,no ten je dost tuhy.pouziva sa na na tietie male kolaciky co sa vykroji cesto -kruzok a na to dzem a parizsky a kokosova pusinka.a je uuuplne perfektny.ak niekto bude mat zaujem napisem recept.to sa slaha nad parou slahacka aj s vajickami a tak.len ma zaujima,preco sa zrazil ten krem.ak by niekto vedel.dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si myslím Silvika, že to bolo tým, že si nepridávala pomaly maslo do tej vyšľahanej šľahačky, a to maslo ja si ešte zvlášť rozšľahám, musí mať rovnakú teplotu. Mne sa to už stalo a to nedávno, keď som videla, že sa to bude zrážať, prestala som šľahať a uvarila som si jeden puding čokoládový a do toho pudingu vychladeného som pomaly po lyžiciach pridávala tú nepodarenú hmotu, a celkom to vyšlo. Škoda to bolo vyhodiť.Neviem čím to ešte mohlo byť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčence, mala by som takú otázku, robil niekto krém: Deň vopred prevariť šlahačku z čokoládou, vychladenú dobre vyšľahať a potom pridať postupne maslo s cukrom, aby vznikla plnka, dá sa to, má niekto podobný recept ? Predstavujem si nejakú skvelú plnku, ktorá by ale bola vhodná pod poťah. Poraďte ?