
Toto je kulinársky zážitok
1 | kilogram | jablká |
1⁄2 | hrnček | kryštálový cukor |
3⁄4 | hrnček | hladká múka špeciál |
60 | gramov | maslo |
Kilo očistených jabĺk si nakrájame na mesiačiky - také tenšie, jadrovník samozrejme odstránime. Vezmeme si uplne obyčajne janske sklo alebo tortovu formu (ja používam 26cm), vytrieme maslom a rozhodime po celej mise nakrájané jablčka.
Z vyššie uvedených surovín (maslo, muka, cukor) si spravíme v miske mrveničku, akoby taku hmotu, ktorú prstami rozmrvíme na jablká - všade, dáme piecť na 180 stupnov asi 1/2 hodinu.
Kým sa koláč pečie, si spravíme obyčajný vanilkový puding ale s vyšším obsahom mlieka, ja dávam na 1 puding asi 7 dcl mlieka aby bol nie husty ani nie moc riedky. Puding treba miešať do vychladnutia, aby sa neurobila šupka.
Upečený koláč odkrajujeme veľkou lyžicou do misiek a polejeme vychladnutým pudingom.
Tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a keď som ho prvýkrát jedla, tak som si myslela, veď toto nemôžu byť iba jablká, ale je to tak, keď ochutnáte je to naozaj kulinársky zážitok.Viem že určite poznáte takéto koláče aj s mrveničkou na vrchu, ale ten puding tam urobí veľa. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam, teším sa, keď ho vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnam ten kolac poznam videla som ho v jednej relacii kde ho ale jedli so zrḿrzlinou a piekli nielen jablka ale aj ine ovocie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som minule robila mrveničkový koláč podľa tohto receptu tvarohový s drobným ovocím. Decká mi z neho ani nenechali. Hneď zmizol. :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty