reklama

Falošný parížsky krém

Yvonn , 04. 06. 2013 - 20:11

reklama

Zdravím dámy. Dovoľte mi dve otázočky týkajúce sa falošného parížského krému, ktorý som ešte nikdy nerobila. Našla som zopár receptov a všetky sú robené z 33% šľahačky.
Dá (môže) sa robiť aj z rastlinnej šľahačky? Torta
A druhá otázka sa týka receptu na fal. par. krém do ktorého sa pridáva cera. Trošku sa jej obávam. Môže sa použiť pri jej príprave iná alternatíva tuku? Torta
Recepty som našla na tejto stránke. Úsmev Úsmev Úsmev
Ďakujéééém. Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

ahoj, ja ho robím veľmi často
robím ho z 33% šlahačky RAjo, tej cery sa nemusíš báť ja dávam občas o pár gramov menej cery , pekne sa tam rozpustí ale robím ho menej sladký originál je fakt sladký, a ked nechcem veľmi maslový uberiem z masla väčšinou dávam na dve dávky 3 masla . je naozaj mňam

Bežne robievam aj z rastlinnej šľahačky...a cera tam nie je ani cítiť, nemusíš sa je báť, myslím, že je tam kvôli tomu, aby bol krém dobre pevný... Mrkám

erika43, Ut, 04. 06. 2013 - 23:11

ceru už vôbec do krému nepridávam a nechýba tam....a krém robím zväčša z rastl.šľahačky. :)

robim podobne ako timea123 cery sa nemusis bat krem vdaka nej pekne stuhne a drzi suprovo aj pod potahovku a naozaj je dost sladky takze staci troska ubrat z cukru nech sa dari Úsmev

tiež robím presne tak isto ako timea123 a je úžasný, jedným známym robím do každej torty len tento krém, iný nechcú

Babulky, asi som nechápavá. Rastlinný tuk - to je klasická CERA - tá, čo sa dáva na polevy, alebo možno v nej aj vyprážať? Napíšte mi prosím presný popis, najmä gramáž na prípravu takéhoto, napr. parížskeho krému. Mám v tom zmätok. Pretože ja som doposiaľ robila paríž. krém len z 33 % šľahačkovej smotany a dobrej čokolády.
Taktiež v obchode si neviem kúpiť rastlinnú šľahačku - ja to nepoznám. Kde to kúpim?
Veľmi, veľmi za odpoveď vopred ďakujem.

dadika, Št, 06. 06. 2013 - 11:19

ahoj Minimiska, takže Cer.a je podľa výrobcu definovaná takto: Cer.a predstavuje tradičnú značku rastlinného pokrmového tuku. Je vhodná pre využitie v teplej kuchyni na pečenie, vyprážanie či fritovanie. Možno ju použiť aj do niektorých druhov cesta a na polevy. Čokoládová poleva pripravená z Cer.y získa správnu tuhosť, hutnosť, chuť a krásny lesk.
Parížska šľahačka je len smotana na šľahanie + čokoláda - uvariť, rozpustiť, vychladiť a vyšľahať. Falošný parížsky krém je šľahačková smotana, kakao (čoko), cukor, cer.a - uvariť, rozpustiť, vychladiť najlepšie do 2-hého dňa, potom vyšľahať maslo a postupne pridávať do masla vychladnutú šľahačkovú zmes.
presný recept si nájdi tu na stránke od Henrieta24, alebo použi jeho obmenu http://tortyodmamy.sme.sk/obmeny-falosneho-parizskeho-kremu
Rastlinnú šľahačku kúpiš v e-shopoch a bežne v sieti potravín Milk-Agr.o, Coo.p jedn.ota, občas Tresco a pod. Slnko

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama