falošny marcipán na potah

Zienky napište mi vaše recepty v krátkosti na marcipán zo sušeneho mlieka ktorym možem potiahnut tortu, ten nam velmi chuti, ale v tejto miliarde receptov už neviem ani kde je sever...
budem vdačna

Mne sa dobre robí s týmto: 500 g práškového cukru, 250 g suš. mlieka, 2 pol. lyžice medu, cca 6 pol. lyžíc vody, skoro všetky torty mám potiahnuté týmto marcipánom

moja a netrha sa ako sa sni pracuje ? Mrkám

Netrhá, je elastický vďaka medu, len treba odhadnúť správny pomer vody, mám s ním potiahnuté všetky torty okrem snehobielych

a ak sa mozem pridat, je treba kvalitny domaci med - nie z tesca, lidla alebo kauflandu, nie su na to dost kvalitne

Dakujem za recept Sisja, je geniálny, perfektne sa mi s nim potahovalo. Nelepilo, netrhalo no supeeer. Len som si ho malo zarobila a bol tenší.
Na 26ku priemer bude stačiť z 250g sušeneho mlieka?????
Ešte raz vdaka

To som veľmi rada, že sa podaril, na priemer 26 cm bude v pohode 250g mlieka, ešte Ti zvýši aj na ozdoby Slnko

supeeer. si zlata, dakujem

Prosim tie PL pouzivate normovane (odmerkove) alebo proste lyzica aka je poruke? Dakujem.

Značím si........Sisja a nebude sa to lepiť??? je tam raz tolko cukru a k tomu med...ked sa bude mi lepit alebo lamat??? ako si poradiš ty???
ÁnoÁno

Podsypávam solamylom a dá sa v pohode vyvaľkať aj preniesť na tortu, treba dať pozor na pridávanie vody, musí byť taký akurát, ako plastelína, vďaka medu je dosť elastický, robím s ním klasické aj 3D torty, lepí sa keď to preženieš s vodou, keď je veľmi hustý a ťažko sa spracováva, treba si len ruky namočiť a spracovať, alebo aj trošku oleja si môžeš naliať do dlane a domiesiť

Vyskúšaj tento recept:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=4
Pšeničný sirup môžeš nahradiť kukuričným sirupom alebo tekutým medom.
Robila som s ním a je OK, a keby sa ti zdal veľmi suchý tak pridaj trochu vody alebo si ruky pri práci občas namoč. A použi plnotučné suš. mlieko. Slnko

ale ariel tam ma polotučne...plnotučne je moc mastne nie???

Ja som použila plnotučné - červená krabica, a bolo to OK. Môžeš prípadne ubrať z oleja. Slnko

lenka tak tento išiel do koša...robila som. Ale asi ho skusim ešte raz. Neskutočne sa lepil a zo stola zoškrabat len nožom..

mám ho odskúšaný, všetky torty poťahujem iba s ním, modelovať sa však z neho veľmi nedá, ak sa ti lepil na stôl dala si veľa vody, treba ho zmiesiť a potom podsypať solamylom a poriadne vypracovať, musí byť ako plastelína. Namiesto kukuričného sirupu používam med - domáci, sušené mlieko sa mi osvedčilo SABI červené - plnotučné, a cukor dávam z Lidlu. Veľa záleží aj od cukru. Skúšala som aj s odtučneným mliekom....bolo to hrozné, veľmi rýchlo tuhol....takže ten by bol asi vhodný aj na modelovanie :)

upss PrekvapeniePrekvapenie preco mi to naskocilo dvakrat?? Hambím saChichocem sa

Ešte som našla:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=21011
ale nemám ho vyskúšaný, no recept vyzerá dobre... Slnko

apsara...ja som s nim mala len dobru skusenost.......... Bozkávam

Chcela by som sa spytat ci ste potahovali a ci ste z neho aj modelovali ako sa vam s nim robilo dakujem,chcela by som ho vyskusat,ci nieje drobivy alebo lepivy

cim to moze byt ze sa mi marcipan pri prenasani na tortu zacal akokeby rozpadavat alebo trhat

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.