reklama

Domáci MMF - drobí sa?


reklama

Ahojte šikulky, robila som si hmotu MMF doma , vlastne vyrabala, tak ako je to tu v recepte, všetko bolo ok, mala som to vyšlahane a pridala prašk.cukor . Robila som z dvojitej davky, takže cukru išlo hodne, ide o to že z dvojitej davky vyšlo okolo 400g tej cukrikovej hmoty tak podla toho som davala cukor.Ale teraz ako pozeram doma v sačku , ona sa tak nejak drobí.Prosím dá sa to ešte nejako zachrániť. Cukru som davala asi kilo aj 140gramov.

Pozrite si aj


reklama


reklama

siska11, Ut, 25. 01. 2011 - 14:55

Skús si pridať ešte roztopené cukríky. Neviem, aký máš recept, ale ja pri roztápaní pridávam ceru vo veľkosti orecha (na 1 dávku) a cukor sa píše 750g na 1 balík, ale dávam menej.

ja dávam cukor od oka...tiez sa mi mmf drobila,ked som ho dala podla receptu,jednoducho cukor preosejem a postupne pridavam,potom si dam hmotu z misky na pracovnu dosku posypanu cukrom a dalej miesim az kym sa neprestane lepit,zatial mi to takto vzdy vyslo,perfektne sa s nou pracovalo ci uz na potah alebo na vytvaranie ozdob-a to som zaciatocnik :D a tiez davam ceru....Slnko tak nech sa podari,drzim palce.

súhlasím so siskou11....a ešte ma napadlo...dávala si vodu?....lebo ak robíš s tými jahodovými, ktoré umývaš, tak tam netreba dávať vodu, ale ak si dávala iné, tak na jednu dávku musíš dať cca 1 až 1/2 PL vody.....ja robím...na jeden sáčok tj.175 g, vlašský orech cery, 1 1/2 PL vody a cca 600 g cukru... Kvietok Kvietok Kvietok

dadka1, Ut, 25. 01. 2011 - 15:15

ja som zrovna dokoncila hmotu mmf..robila som bielu...tmavo cervenu..taku bledomodru..potom bledo ruzovu..a cervenu.bledsiu..a su super..a cukru som pridavala podla potreby..niedke som dala len 30 dk..niekde viac..podla toho ako som to videla ..v rukach ..a tu tmavocervenu som si farbila praskovymi farbami davala som do cukrikov..a tiez akoby sa mi trhala..a to preto lebo som dala vela cukru ..potom som este do toho roztopila cukriky..a dost som icjh musela este dat ..a je to v pohode..vodu som vobec nedavala..len citronovu stavu a mandlovu prichut..tak nech sa dari... Slnko Torta jo este som zabudla davam tiez ceru..malicko..potom si ruky aj trosku potieram cerou..

Zakulka, Ut, 25. 01. 2011 - 15:32

dievčence moje ale ja som myslela doma vyrobené cukríky nie kupované!!!má s takym niečim niekto skusenosť, s kupovanymi nemam problem.Prepáčte asi som sa zle vyjadrila.Ja viem že na jedny cukriky ide menej cukru ale tieto cukriky doma vyrobene tych je viac.

Gigi03, Ut, 25. 01. 2011 - 15:46

Zakulka, vyjadrila si sa zrozumiteľne Mrkám , aspoň pre mňa...ja som sa tiež raz pustila do výroby tej hmoty, krásne sa mi to vyšľahalo (bola som celá vytešená, že viac nemusím kupovať cukríky Chichocem sa ), ale keď som začala pridávať cukor, zostala mi z toho strašná gumená hmota, ktorú som nevedela poriadne ani vypracovať...odvtedy som neskúšala. Tak si na tom vlastne lepšie, ako ja, lebo máš aspoň nejaké - aj keď drobivé - cukríky Mrkám . Skús zopár spracovať na hmotu, ako kupované.

MMF sa drobi bud ked sa da moc cukru alebo vela farbi. Syte a tmave farby z MMF su o drzku drobi sa to. Ja tiez davam cukor podla potreby nevazim

siska11, Ut, 25. 01. 2011 - 15:37

Tak s takými nemám skúsenosť a ani som nepočula o tom. Tak ti asi neporadím.

ani ja nevazim a teraz som robila MMF a vzdy robievam zo 4 sackov cukrikov, umyvam ich a pridam velkost orecha cery, to znamena na 4 balicky-4"orechy" Cery a trochu kysel. citronovej a dam do mikrovlnky.Po rozpusteni pridam na 4 baliky cukrikov 1kg a pol povazskeh o praskoveho cukru a je super elasticky. Iba ked sa to prezenie s cukrom a ked sa dava vela farby, vtedy sa droby.

Zakulka, Ut, 25. 01. 2011 - 17:56

no ved ja už to mam spracovane na hmotu a ta hmota sa mi drobi, no neviem skusim tam pridať len čiste roztopene cukriky a zohriať a uvidíme.

A treba si dat pozor na cukor -z povazskym cukrom je to najlepsie a hlavne preosiatym Áno

Zakulka, Ut, 25. 01. 2011 - 19:07

hmotu z domácich roztopených cukríkov mám bielej farby a použila som preosiaty cukor považsky, takže neviem kde je chyba.

no ja som si tu hmotu na cukriky robila už 2 x. recept mam odtialto.po prvý krat sa mi to moc nepozdavalo.zdala sa mi menej elasticka.a ked som prifarbila tak ta sa mi aj drobila,ale spravila som.a druhy raz to už bolo lepsie.dala som o trošku viac želatiny, ale zas som si to nechala aj take mäkkšie, menej cukru.nevažim davam od oka a od ruky aby mi to vyhovovalo aj sa mi to ešte lepilo, ale viac podsipávala pri valkani. takže ja sa k tomu určite vratim bo sa mi nechce umyvat cukriky Váľam sa od smiechu po podlahe a už sa mi aj stalo že som nezohnala cukriky na biely MMF a to moja prva tortička uzrela svetlo sveta v novembri 2010.tak sa mi to lubi, že nemusim nahanatcukriky biele. a ak potrbujem farebne tak robim z cukrikov.

Zakulka, Ut, 25. 01. 2011 - 19:32

no katka1977 ty si ma pochopila (už druhá) Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa , ja mam tu hmotu spravenu v sačku uloženu a potrebujem ju v bielej farbe, preto som si ju aj vyrobila doma, lebo s bielymi je v našom lidli problem.Okey , skusim viac želatiny, a bolo by dobre keby mi svoje skusenosti s tymito po domacky vyrobenymi cukrikmi povedala aj Palmi, ktora recepis vložila.

ja som ju robila na čerstvo a neslahala az na cukriky, len aby bola biela a husta asi ako roztopene cukriky

prepacte holky, ale ja nerozumiem.. ako doma vyrobene cukriky ??? to by som rada skusila.. inak tiez mam taku skusenost, ze MMF sa drobi, ak je vela cukru a vela farby.. hlavne cervenej gelovky Hambím sa

ďakujem Mrkám včera mi to nenačítalo.. tak preto som sa pýtala.. dík ešte raz Tlieskam

ahojte ja som tiež robila domáce cukríky som začiatočníčka a napodiv mi vyšli úplne super chutili ako tie z obchodu MMF sa mi tiež vydarila bola krásne hladká a jemná ale keď som ňou potiahla tortu tak mi na niektorých miestach praskla aj ozdobky mi praskali neviete mi poradiť kvôli čomu môže to byť tým cukrom že ho bolo asi veľa,
ďakujem

Agika, Po, 21. 03. 2011 - 14:02

Dievčence, nerobíte si dvojakú robotu? Aj cukríky vyrábať potom z nich vyrábať hmotu.... ja som začínala len s MMF z cukríkov. Robilo sa mi s tým dobre ale nezafarbíte ju na sýte farby. Z toľkého miesenia ma museli raz odviezť do nemocnice s chrbátom Plačem od vtedy si kupujem hmotu RDI. Vychádza drakšie ale pekne sa dá zafarbiť a hlavne mám o polovicu roboty menej. Ani chrbátik sa tak nenamáha... Takže ja by som vsadila na kupenské cukríky... a máte to bez nervov... veď niesú také drahé.... Úsmev .... to je môj názor a moja skúsenosť ak by vám to teda pomohlo Úsmev
A suzi ano je to z cukru, mala si to už od toľkého množstva vysušené. Ja radšej pridávam cu´kor opatrne najme ku koncu. Radšej menej a keď sa mi zle vaľkalo, znovu premiešať a znovu skúšať ... nech sa darí

Zakulka, Po, 04. 04. 2011 - 14:46

agika ale u nás je problém zohnať cukríky bielej farby, myslíš že keby som nebola donutena, tak vyrabam biele cukriky? Mne to nevadí, celé to množstvo sa aj tak robí časovo tolko čo kupovane mmf aj s prípravou.Ide o to , že potrebujem bielu a dosť často.Úsmev

Hidasz, Ut, 05. 04. 2011 - 09:06

Ak môže Vám poradiť začiatočníčka,čo sa týka poťahovania tort,nie pečenia,tak do tej hmoty s práškovým cukrom zapracujte nejaké maslo,a s cukrom nakonies opatrne ,lebo keď troška oddychne tá konzistenicia trocha zmení a to na tvdší.Ja sama som mala problém zohnať mm cukríky ,som z Komárna a tu nie je toľko obchodov, ako vo veľkých mestách.A keď na chvílu dám do mikrovlnky zohriať vtedy tiež trocha pomastím ruky keď začnem miesiŤ.Dúfam že som pomohla,ja som ešte inými hmotami nerobila,teraz čakam na moju objednávku .

No ak môžem poradiť s tými bielymi cukrikmi.. ak máte v blízkosti caref... tak maju pod svojou značkou 300 g balenie, v ktorom je polovička čisto bielych (ale tie z lidlu su bielšie... ale moje tortičky su robene z tohto z caref... ) a polovička je čisto ružovych, ktore sa daju veľmi pekne zafarbiť.... a stoji to 1,39€... Úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama