
reklama
Velmi chutne,a hlavne nie mastne a suche.
Ingrediencie
300 | gramov | zemiaky |
200 | gramov | polohrubá múka |
2 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
mlieko |
Postup
Zemiaky uvarené v šupke očistíme a pretlacime alebo postruhame na jemnom struhaku, pridame vajicka, cukor a postupne striedame muku s mlieckom (mlieka toľko, koľko múka poberie).
Miesame na hustejsie cesto ako na palacinky. Vo vymastenej dolkarni alebo v panvice na lievance ich peceme z oboch stran.
Kazdy si ich dochuti podla toho ako luby, lekvar, slahacka, skoricovy cukor... Velmi chutne a hlavne zdravsie a ko normalne premastene dolky. Dobru chut
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
Ahojcek som rada ze chutilo, mam este dost zemiakovych receptov postupne ich sem budem davat. papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Výborný nápad,použiteľný na mnoho spôsobov.Deťom nasladko v rôznych formách,ale chutil aj s dusenou kyslou kapustou/zaprávanou/ a smaženými fašírkami,alebo ako taštičky s sojovými rezančekami na zelenine.Vďaka-
