reklama

Zahybate marcipan pod tortu?


reklama

Ahojte sikulky a sikulkovia, prosim poradte mi. Robila so zatial len tri torty s WI a jednu s K2 vzdy ked som ich potiahla, tak som ho dolu popri torte natesno orezala a popritlacala a potom obviazala stuhou aby neboli vidno nerovnosti. Lenze na druhy den, hoci bola torta v chlade, mi zacala vytekat zospodu akoby husta cukrova voda. Pod WI davam bud pudingovu plnku- hustu, alebo cukor s maslom a pri vsetkom to robi. Myslite ze mam ten WI zapravit pod tortu a nebude to vytekat? Ako to vy robite, a kolko asi nasirsie obrezat? Prosim poradte mi, nemam este take skusenosti. A este nieco, potiahnutu tortu mozem dat do chladnicky? Neorosi sa mi? Lebo raz sa mi to stalo pri K2. Znizujete teplotu, alebo ju davate na silnejsie? Dakujem vamÚsmev)))

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja nerobim s WI,s K2 som robila iba jedenkrat,ale mne nic nevytecie.Robim s MMF a s falosnym marcipanom.Hmotu si okolo torty orezem a potom pridam ozdobnu listu.Pod potah davam maslovy krem.

AnaP, So, 14. 11. 2009 - 00:13

Ja pudingové krémy nerobím,lebo sa mi raz stalo to čo Tebe.MMF dať do chladničky môžeš,s K2 WI skúsenosti nemám.CHcela som si objednať u pána Stana,ale sa mu neviem dovolať.

prave sa mi chladi bonboniera-prvykrat s WI este nemam okolo ziadnu stuhu-na spodku dam ti vediet ci vytieklo-ja som potierala vanilkovo-coko pudingom zmiesanym s maslom-ale vraj tecie aj ked puding robis s mliekom-povrch aspon je potrebne vzdy robit len varenym s vodou...melisi sa to chutou podla mna-maslo robi svoje...

Tamik, So, 14. 11. 2009 - 00:37

Ja robím s WI a tiež varím puding z mliekom a nevyteká mi.Vytekala mi iba punčovina keď bola velmi mokrá.Aj teraz robím prsia na 45-ku a dala som suchšiu punčovinu.

eva.s, So, 14. 11. 2009 - 05:26

Ja pracujem len s mliečnym marcipánom a väčšinou robím pudingové plnky s mliekom a ovocím.Predtým sa mi stalo že mi občas vytekala šťava ale odkedy dobre schladenú naplnenú tortu obalím s palmarínom, ktorý vymiešam s cukrom a dám znova schladiť aspoň na 2 hodiny po obalovaní mi nevyteká nič.Ja aj tak nechávam aspoň pol centimetra marcipánu a zahýbam do vnútra.Mrkám Úsmev

sio, So, 14. 11. 2009 - 07:34

ja potieram krémom vareným nad parou od Bohuša,nezahýbam a je to O.K.

daduš, So, 14. 11. 2009 - 07:36

ak Ti vyteka aj keď si dala len cukor s maslom, tak máš asi príliš na tenko vyvalkaný poťah.
Toto sa mi stalo jedinky krát, keď som potiahla s MMF. Poťah som zoškrabala, dala hrubší a už to nerobilo. Ale je pravda, že puding variť s vodou je bezpečnejšie ako s mliekom.Keď som to prvý raz robila, pomyslela som si- fuuj, aku to bude mať chuť?
Keď bola plnka vymiešaná už aj s maslom, nebol žiadny rozdiel v chuti.

No tak bonboniera nevytiekla Úsmev a nemala som Wi ani velmi nahrubo asi tak 2-3mm potah a este som aj margaretky vtLACALA CIZE MIESTAMI TO NEMALO ANI 1MMM a v pohodicke...

Mne to urobílo len raz na pravom marcipáne, ale to som mala šľahačkový trasený krém, našťastie to bolo pre švagrinku. Spoň som sa poučila. Ale ja pod všetky poťahy dávam teraz falošný parížsky krém a nič sa mi netopí, ani WI ani pravý marcipán, ani MMF.Slnko Slnko Slnko

milenka, So, 14. 11. 2009 - 17:44

Dakujem van babenky, tak vyskusam asi s tou vodou, inac to pocujem prvykrat, este ze existuje tato stranka. Ste zlate, nech sa vam dariÚsmev

DášaL, So, 14. 11. 2009 - 18:51

Moja rada a skúsenosť - ked potieraš boky torty nedaj krém až na spodok piškóty, ale asi 1/2 cm od spodu. To čo ti vyteká je krém s ktorým si potrela boky torty. Odkedy to tak robím nemám problém.SkúsTorta

zaleži aky maš pomer pudingu a masla ked som davala na 1l mlieka 3 masla a nemala som tortu dost stuhnutu tak mi to trochu tieklo ale teraz davam na 1l mlieka masiel pol kg cukru a je to superr nič netečie

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama