
...
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | kryštálový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
7 | polievkové lyžice | voda |
Plnka: | ||
500 | gramov | kyslá smotana |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | piškóty |
kompót | ||
Želatína: | ||
1 | liter | kompótová šťava |
2 | balíky | Zlatý klas |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Cesto: vajcia s cukrom vymiešame do penista, pridáme zvyšné ingrediencie a upečieme.
Plnka: smotany si vymiešame s vanilkovým cukrom, asi 1/3 si rozotrieme na upečené a vychladené piškótové cesto, na vrch poukladáme piškóty a na piškóty rozotrieme zvyšnú smotanu s vanilkou.
Scedené ovocie poukladáme na smotanovú plnku.
Želatína: Liter ovocnej šťavy si zmiešame v hrnci so Zlatým klasom a cukrom podľa chuti (ja dávam asi 5 lyžíc, ale niekto má rád sladšiu želatínu, niekto kyslejšiu).
Uvaríme za stáleho miešania hustú masu, ktorú necháme chvíľočku vychladiť, ale len troška.
Vylejeme postupne na ovocie a rozotrieme. Najlepší je keď troška postojí, asi 12 hod, potom má ta smotana úžasnú chuť.
Tak nech vám chutí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnamiii,to si musim urobit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka
