tenké pláty piškóty
Pozrite si aj
vyslaham si piskotu zo siestych vajec a roydelim si to na dva .a nozom to roztieram.zabudla som ..na papier.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?3529b0a6243ad191ed16de92ffe,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja vyslaham z 10 vajec a delim na styry plechy je akurat tenka uhladim umelou stierkou alebo dlhým nozom a tiez peciem na papieri ale treba to strazit je to raz dva tak nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá, najjednoduchšie je to robiť na opačnej strane plechu. Ja tiež robím z 10-tich vajec, opačnú stranu plechu pomastím a posypem múkou, rozotriem tenkú vrstvu piškóty a pečiem asi 3-4 minúty. Potom to dlhým cukrárenským nožom podrežem, znovu posypem plech múkou a dávam ďalšiu vrstvu. Takto si urobím 6 plátov z jednej dávky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem si predstavit,že by som z desiatich vajec urobila 6plátov.Podla toho na jeden plát nevychádzaju ani 2vajíčka.Ja na tenký plát použijem vždy aspon 3ks
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takisto aj ja robim 1 plat z 3 vajec a roztiahnem piskotu stierkou na papier.Papier sa po upeceni krasne oddeli.Verim vsak ze sa da aj z 10 vajec upiect 6 piskot.Zalezi od receptu.Jarka ma asi recept na nastavovanu piskotu,alebo ma mensie plechy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím tiež z 3 vajec, na papieri na zošuchovacom plechu, je hrubá alebo tenká akurát
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď sa to robí na opačnej strane plechu, tak sú pláty menšie. Záleží aj od veľkosti vajíčok. Keď sú menšie, dávam ich aj 12-13. Doboška je vždy OK.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam zo 4 vajec na dva plechy a robí sa mi v pohode.... samozrejme na mastnom papieri
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim 15 vajec 270g cukor kr,400g polohr muky,bielka slaham s cukrom nakoniec zltka a muku roztieram na 6 papierov doboska je krastna vysoka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulky,
prezradíte mi, ako sa dajú upiecť tenké pláty piškoty (napr. na klasické dobošové rezy)v klasickej kuchyni. Nemám extra tenké plechy ani neakú extra špachtlu na urovnanie. Zaujímal by ma postup ako to robíte tak po domácky. Ďakujem.