
Výborné slané pečivo plnené syrovým krémom.
Cesto: | ||
125 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
90 | gramov | maslo |
štipka | soľ | |
90 | gramov | syr |
3 | kusy | žĺtok |
2 | čajové lyžičky | voda |
Krém: | ||
45 | gramov | maslo |
trocha | soľ | |
trocha | korenie | |
45 | gramov | tvrdý syr |
100 | gramov | šunka |
1 | zväzok | pažítka |
Ostatné: | ||
1 | kus | vajce |
rasca | ||
sezam |
1. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme zmäknuté maslo, soľ, nastrúhaný syr, žĺtka a vodu. Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré potom necháme 1/2 hodiny odležať v chladničke.
Vychladnuté cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary (vždy zdvojene na spodný a horný diel), ktoré ukladáme na vymastený plech.
2. Pečivo potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti posypeme korením alebo semienkami.
Dáme piecť do predhriatej rúry:
Elektrická rúra: 170 °C (stredná časť)
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: 2-3 stupeň
Doba pečenia: cca 10-12 minút.
3. Syrový krém: Maslo rozotrieme so soľou a korením, pridáme strúhaný syr a nadrobno nakrájanú šunku a pažítku. Všetko premiešame.
4. Vychladnuté pečivo spájame syrovým krémom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty