reklama

recept na bezlepkovy korpus


reklama

ahojte Slnko chcela by som vas poprosit,ci ma niekto recept na korpus z bezlepkovej muky,,,,nemam s tym vobec skusenosti,a dostala som takuto objednavku,,dakujem za vsetky odpovedeSlnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

adamira, So, 05. 12. 2009 - 21:13

Ja som robila tiez vsetko rovnako iba som vymenila muku za ZLATY KLAS, bolo to OK a chutilo to aj tym co nemaju bezlepkovu dietu.
Ked nedavam pap.na pecenie, na vysypanie plechu som dala miesto muky kokos, myslim ze mozu byt aj orechy.

zlatat, Ne, 06. 12. 2009 - 14:26

Ja mám jeden skvelý recept na korpus. Pečiem iba bezlepkové torty, nakoľko mám doma malého celiatika a keď ideme niekde na oslavu, tak upečiem takúto tortu aby aj on mohol maškrtiť.

Takže:
6 PL kryšt. cukru, 3 celé vajcia, 3 PL studenej vody, 6 PL bezlepkovej zmesi MIX C ( dá sa kúpiť v internetových obchodoch, prípadne možno aj v DM ), štipka prášku do pečiva ( naposledy som ho zabudla dať a aj tak bolo dobré ).

Vyšľaháš bielky s vodou, pridáš cukor, potom žĺtky a šľaháš, pokiaľ sa nestratí žltá farba. Potom pridáš múku s práškom do pečiva a opatrne zamiešaš.

Použila som papier na pečenie, prípadne formy, na ktoré sa ťažšie dá papier, tak vymastím a posypem ryžovou múkou ( dostať ju v BILLE - s ňou sa to najlepšie vysypáva )

Chutilo to aj ostatným, ktorí v živote neochutnali niečo bezlepkové. Vyplazený jazyk
Namiesto Mix C môžeš použiť Zlatý klas, no neviem či presne také isté množstvo ... ešte som to neskúšala.

Len pozor na kontamináciu lepkom a neviem ako je to s poťahovacími hmotami ... ja používam iba pravý marcipán, ktorý si vyrobím doma, alebo MMF z JOJO cukríkov ( tuším tie Haribo žlto-ružové nie sú vhodné, lebo na obale nie je napísané, aký druh škrobu použili )

hrdzka, Po, 17. 01. 2011 - 12:19

ahoj zlatat
prosím ta čítala a aj opísala som si tvoj recept a postup na korpus určite ho skúsim lebo tento víkend idem piect prvý krat bezlepkovú tortu.
mám len jednu otázočku na teba prosím ta moze byt aj muka PROMIX PK ktorá je tiež na koláče a kúpisla som ju v Bille je bezlepkova a hodi sa na koláče tak dakujem ti velmi za odpoved Torta Torta Torta s pozdravom
hrdzka

zlatat, Ne, 23. 01. 2011 - 09:52

S touto múkou nemám skúsenosti, lebo obsahuje zložky, ktoré môj malý nemôže. Nájdi si recepty od Bei40 - tam je nejaký korpus s použitím tejto múky.
A dávaj si veľký pozor pri pečení ... počas pečenia bezlepkovej múky nesmieš nič robiť s normálnou múkou a dôkladne poumývaj všetky formy, aby si nekontaminovala bezlepkovú tortu lepkom

lia51, Ne, 06. 12. 2009 - 14:35

aj my pecieme tak ako lalia,iba vymenime muku a je toÁno Áno Áno

jana-pd, Ne, 06. 12. 2009 - 20:57

zlatat..velmi pekne dakujem,zakaznicka mi muku donesie ,takze s tym problem nebude,,,len neviem co znamena kontaminacia lepkom Chichocem sa ,potahovka dufam vadit nebude ziadna ,,alebo ?,,dakujem za odpovede vsetkym Slnko

zlatat, Po, 07. 12. 2009 - 09:03

No kontaminácia znamená to, že ak napr. použiješ ten istý nôž na lepkové aj bezlepkové jedlo bez toho, že by si ho predtým riadne umyla, alebo pri uskladňovaní torty dôjde k tomu, že sa ti torta dotkne niečoho lepkového,... alebo použiješ surovinu, ktorá obsahuje stopy lepku ... teda treba dávať pozor aj na výrobky, kde je napísané: môže obsahovať stopy lepku, príp. vyrába sa v závode, ktorý spracováva pšenicu,... no neviem ti to lepšie vysvetliť. Mlčím

Aj na poťahovku dávaj pozor - poriadne prečítaj zloženie, ak je tam napr. napísané "modifikovaný škrob" tak nepoužívaj, lebo môže to byť aj pšeničný. Ale ak je napísané " kukuričný alebo zemiakový škrob ", tak to je OK. Pozor aj na práškový cukor - niektoré obsahujú ako protihrudkovaciu látku práve pšeničný škrob, karamel sa tiež nemôže,...

Ja ako poťahovku používam domáci mandľový marcipán - totiž som začiatočníčka a nepoznám zloženie K2, WI,... toto budem musieť nejako pozisťovať.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama