reklama

Prosím -bezlepková torta


reklama

Dobrý večer
Prosím VAs, mám robit bezlepkovu tortu,plnku ale nemam ani ponatia ako na to.
Mala by mat priemer-kruh 26cm,biela,svadobna.Prosim ak niekto viete pomozte mi.
Niektore recepty co som nasla vraj sa drobia z bezlepkovej muky alebo padnu po upeceni.
Dakujem Vam za každu radu a Vasu ochotu.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj. Ja často robím bezlepkovú tortu pre známu. Používam hotovú biskvitovú zmes PROMIX, ktorú si ona kupuje myslím v lekárni. Je pravda, že korpusy sú veľmi krehké, ale naučila som sa s tým pracovať.
Nepečiem vo forme, ale len pláty, z ktorých si vykrojím požadovany tvar, ale aj s papierom, na ktorom sa piekli a plnim ich ešte trošku vlažné, lrbo vychladnuté sa veľmi drobia. Pláty na pri plnení dávam na tortu ešte s papierom, ktorý stiahnem, až keď mám plát na mieste. Je to trošku komplikované, ale už to mám natrénované. Budúci týždeň ma to čaká znova.Chichocem sa

martah, Pi, 11. 09. 2009 - 08:25

Ja som do bezlepkovej torty použila len orechy a kakaoMrkám Mrkám Mrkám

Aliss, Pi, 11. 09. 2009 - 09:07

-Piškóta z ryže-
2 vajcia,4 PL cukru,4PLryžovej múky,3 Lmletých orechov,van.cukor,cit.kôra
Vymiešať žĺtky s jemným cukrom,vanilkou a kôrou.Pridať snech z bielkov,múku a orechy.Upiecť.

-Sójová piškóta-
4vajcia,150g cukru,140g hrubej sójovej múky,šťava a kôra z 1/2 citróna
Vymiešať žĺtky s cukrom alebo medom,pridať po častiach šťavu a kôru z citróna,nakoniec tuhý sneh a ľahko vmiešať sójovú múku.Upiecť.

-Torta so sójovej múky-
bielka z 5 vajec,140g cukru,140g mletých orechov,40g sójovej múky,trochu práš.do peč.
Z 5 bielkov vyšľaháme sneh,primiešame 140g jemného cukrua znova šľaháme do zhustnutia.Zľahka primiešame 140g ml.orechov a 40g preosiatej sój.múky s pr.do peč.Vo vymazanej forme pečieme asi 40min,po vychladnutí vyklopíme.Recept možno robiť aj s kakaom.

-Bábovka z pudingu-
4 vajcia,3 pudingy(podľa toho,akú chceš príchuť),1dcl oleja,2dcl pr.cukru,1 van.cukor,1 pr.do peč.(pre zdravých ľudí sa originál recept robí z Be-Be pudingu, z 1 celej krabice)
Všetko zmiešať a dať piecť pri Be-Be,pri bez.pudingoch postup ako hore.

Formy sa musia dobre vymastiť a vysypať sój.múkou.Plnka môže byť klasická pudingová alebo zo šľahaných vajec nad parou.Tak nech ti to vyjdeZlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

adamira, Pi, 11. 09. 2009 - 12:29

Dakujem VAm vsetkym,urcite odskusam, som VAm vdacna a teraz ma napadlo Aliss super je ze aj babovka sa da, mohla by byt z toho aj nevesta.
Hadam budem lepsie spavat....
VELMI VAM DAKUJEM,za ochotu, ste moja zachrana

Ale prosim aky cukor praskovy mozem pouzivat kedze Považsky je naj ale obsahuje lepok?
Ostatne co som skusala su ako piesok a potah nie je dokonaly-MMF dufam mozem potahovat.
Vdaka vopred za odpoved a ochotu

eva.s, Pi, 11. 09. 2009 - 12:40

Pretože mám syna bezlepkára často pečiem pre neho. Ja používam "bezlepkový mix" ale ten si objednávam spolu s chlebom z viedenských pekárni z Modry. Piškótu robím klasicky koľko vajec toľko múky a všetky sú krásne. Moja mama skúšala aj z tzv.JIZERKY čo dostaneš kúpiť v obchode s týmito potravinami a bola pekná piškótka. Z pudingového prášku sú veľmi krehké.Slnko

AnaP, Pi, 11. 09. 2009 - 14:33

Ja som objavila recept na kakaovú bábovku pre bezlep.diétu-možno by ti to pomohlo: Na 1 vajce:50gr.cukru,1 bielok,50gr. zemiakového škrobu/maizena/
1 Pl kakaa,maslo a maizena na formu.
Postup:
Celé vajcia aj s bielkom ušľahať s lyžicou vody na penu,pridať cukor a znova šľahať do peny.Cesto premiešať zľahka s maizenou a kakaom.Upravíme ho do maslom vymazanej a maizenou vysypanej formy a v predhriatej rúre pomaly upečieme.Z formy vyklopíme až po vychladnutí.

Bublanina:1 vajce,2 bielky,40gr.zemiakovej múčky,40 gr.jablka alebo mrkvy,malo a zem.múčka na formu.
Postup:Žľtky ušľahať s lyžicou vriacej vody a cukrom do peny.Potom zľahka zamišame nastrúhané jablko alebo mrkvu,sneh z bielkov a zem.múčku.Cesto upravíme do misky z jenského skla vymazaného maslom a vysypaného zem ,múčkou a pečieme veľmi pomaly.
Oba recepty sú z diétnej kucharky-Avicenum 1981

AnaP, Pi, 11. 09. 2009 - 14:41

zabudla som pripísať,že plnky pri tom neboli,ale píšu tu,že pri pečení pre bezlep.diétu možno používať sójovú ,zemiakovú .kukuričnú a ryžovú múku a škrob ako Zlatý klas je vlastne kukuričná múčka a tak si myslím že klasický puding zo Zl.klsu je možno použiť.

miriams, Pi, 11. 09. 2009 - 17:42

Ja som piekla minule bezlepkovú tortu a dostala som radu: piekla som presne to isté cesto ktoré používam, len namiesto múky som použila PROMIX na jemné koláče (dostať v lekárni, stojí asi 4€, je viac druhov, tak na jemné zákusky), prášok do pečiva Dr.Oetker je bezlepkový a takisto Zlatý klas Dr.Oetker. A piekla som tak ako vždy. Korpus je trošku jemnejší, ale je to to isté.

Ja sama som bezlepkáčka a pečiem ako miriams - všetko tak ako zvyčajne, len to nahradím bezlepkovou múkou-naj je MixB z Talianska, dostať ju v lekárňach i obchodoch. A samozrejme Dr. Oetker práš. do peč. a pudingy. Len pozor, zisti si, či ten, komu to pečieš nemá aj inlaktózu. Ja mám intoleranciu laktózy, tj nestrávi mi mlieko, takže musím používať do plnky i na iné mlieko bez laktózy!!! Vtedy i pozor na maslá - treba použiť rastlinné.

adamira, So, 12. 09. 2009 - 01:01

Dakujem VAm vsetkym za rady a poucenie.S kamoskou som dohodnuta ze vsetko co chcem pouzit v kreme a v korpuse mi musi schvalit inak ju nechcem mat na svedomi.DAKUJEM VAM VSETKYM A VELA SLADKYCH NAPADOV

Majenka, St, 07. 09. 2011 - 20:00

Ahojte šikulky, radíte, že pečiete korpus, tak ako obvykle. Ja pečiem s olejom môžem aj do bezlepkovej torty pridať olej a len múku nahradiť bezlepkovou???
Ďakujem za rady.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama