Prečo nevyšlahám sneh z bielkov???
Pozrite si aj
Pridaj si trošku soli. Musíš mať suché a čisté náčinie misku aj šľahač.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to robím takto: teplota bielkov by mala byť a teplota miestnosti...teda nie studené. Miska musí byť čistá a odmastená. Do bielkov na začiatok pridám štiku soli a šľahám na nižšej rýchlosti kým sa bielka nenapenia do riedkej peny. Potom postupne prisypávam krupicový cukor a došľahám. Sneh do piškótového cesta nerobím úplne pevný(tzn.zostane v miske,ale nešľahám ho až do špičiek), vtedy ostáva cesto jemné a nadýchané a ani zmiešavaním s múkou sa "nerozseká".
Dúfam,že sa ti bude dariť a budeš spokojná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, myslím že teplotou to nieje, mne to ide, či sú teplejšie, alebo z chladničky, len musí byť všetko čistučké a suché - misa aj metličky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bielka sú veľké potvory, musíš mať čisté metličky aj misku. Veľa robí aj mixér, s mojím starým som bielka vyšľahala za 1 min. Teraz mám nový a s tým šľahám bielka aj 7 min. Ja do bielkov dávam 1 PL cukru (o to menej do žltkov) a začnem pomaly šľahať na najmenšom stupni a pomaly zvyšujem rýchlosť. Držím palce, určite sa ti to podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som sa tu naučila a funguje mi to,že naozaj misa aj metličky musia byť nemastné a preto je dobré ich vytrieť citrónovou šťavou.
A robím ako Aderiarleen, t.j. štipka soli a šľahám na nižšej rýchlosti hodnú chvíľu,a až potom "šľahám na sneh".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby ja na korpusy vobec nerozdelujem žltky od bielkov a sú krásne vysoké korpusy.Len treba šlahat úplne do hustej peny dá sa to.A hlavne tie čo ste spomínali,že máte velké stroje od kenwood na tom to ide hravo.Ale robila som takto aj ked som mala bežný malý mixér.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veva a aký máš recept na tie cestá? ďakujem ušetrí to prácu, skúsila by som
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na jedno vajíčko ide 1PL kr.cukru dobre dohusta vyšlahaj a pridaj 2PL hl.múky s troškou kypridla.
Ked chceš robit napr.kakaový alebo orechový korpus tak odober z múky tolko kolko pridáš inej sypkej zmesi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aha, tak ja mám niečo podobné, ale šľahám osobitne, vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja vsetko poriadne vzdy pred slahanim umyjem a utriem a bielka mavam super naslane
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj jajce, mne sa tiez stalo ked som robila babovku, ze sa mi nevyslahalibielka a potom to tak aj dopadlo...
odvtedy viem, ze vajicka si musim vybrat z chladnicky skor, aby mali teplotu miestnosti, vsetko musi byt iste ako pisu baby a dam este stipku soli.
Nooo a ked fakt nestiham, tak oddelim zltka od bielkov do osobitnych misiek&. Kym pracujem so zltkami, tak bielka ktore mam v miske dam do vacsej misky alebo hrnca s teplou vodou aby sa zohriali vela zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj baby, mam skusenosti s bilekami, pretoze robim aj medovniky a viem, ze bielka sa vobec nemaju radi s tukom, takze ani miska, ani metlicky nemu byt ani trochu mastne!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dá sa sneh vyslahat aj bez elektrického robota? Mám iba metlicku a slaham to uz asi 15 minút. Stracam čas?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikovnice a šikulkovia. Mám na vás jednu veľkú prosbu, pri posledných troch tortách sa mi stalo, že sa mi nepodarilo vyšlahať sneh z bielkov. Keď idem piecť, vyberiem si vyjíčka a idem na to. Pri prvej piškote sa mi sneh krásne vyšľahá a pri ostatných mi to nejde. Zo žltka tam nič nebolo, tak neviem. Čím to môže byť? Teplotou vajíčok??