reklama

Prečo nevyšlahám sneh z bielkov???

Anonymný (bez overenia) , 12. 04. 2010 - 07:07

reklama

Ahojte šikovnice a šikulkovia. Mám na vás jednu veľkú prosbu, pri posledných troch tortách sa mi stalo, že sa mi nepodarilo vyšlahať sneh z bielkov. Keď idem piecť, vyberiem si vyjíčka a idem na to. Pri prvej piškote sa mi sneh krásne vyšľahá a pri ostatných mi to nejde. Zo žltka tam nič nebolo, tak neviem. Čím to môže byť? Teplotou vajíčok??

Pozrite si aj


reklama


reklama

Pridaj si trošku soli. Musíš mať suché a čisté náčinie misku aj šľahač.Slnko

Ja to robím takto: teplota bielkov by mala byť a teplota miestnosti...teda nie studené. Miska musí byť čistá a odmastená. Do bielkov na začiatok pridám štiku soli a šľahám na nižšej rýchlosti kým sa bielka nenapenia do riedkej peny. Potom postupne prisypávam krupicový cukor a došľahám. Sneh do piškótového cesta nerobím úplne pevný(tzn.zostane v miske,ale nešľahám ho až do špičiek), vtedy ostáva cesto jemné a nadýchané a ani zmiešavaním s múkou sa "nerozseká".
Dúfam,že sa ti bude dariť a budeš spokojná.

Majka22, Po, 12. 04. 2010 - 08:18

ahoj, myslím že teplotou to nieje, mne to ide, či sú teplejšie, alebo z chladničky, len musí byť všetko čistučké a suché - misa aj metličky Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

stankad, Po, 12. 04. 2010 - 08:19

Bielka sú veľké potvory, musíš mať čisté metličky aj misku. Veľa robí aj mixér, s mojím starým som bielka vyšľahala za 1 min. Teraz mám nový a s tým šľahám bielka aj 7 min. Ja do bielkov dávam 1 PL cukru (o to menej do žltkov) a začnem pomaly šľahať na najmenšom stupni a pomaly zvyšujem rýchlosť. Držím palce, určite sa ti to podarí. Kvietok

Ludika, Po, 12. 04. 2010 - 09:21

Ja som sa tu naučila a funguje mi to,že naozaj misa aj metličky musia byť nemastné a preto je dobré ich vytrieť citrónovou šťavou.
A robím ako Aderiarleen, t.j. štipka soli a šľahám na nižšej rýchlosti hodnú chvíľu,a až potom "šľahám na sneh".

veva, Po, 12. 04. 2010 - 11:22

baby ja na korpusy vobec nerozdelujem žltky od bielkov a sú krásne vysoké korpusy.Len treba šlahat úplne do hustej peny dá sa to.A hlavne tie čo ste spomínali,že máte velké stroje od kenwood na tom to ide hravo.Ale robila som takto aj ked som mala bežný malý mixér.

veva a aký máš recept na tie cestá? ďakujem ušetrí to prácu, skúsila by somKvietok Slnko

veva, Po, 12. 04. 2010 - 14:59

na jedno vajíčko ide 1PL kr.cukru dobre dohusta vyšlahaj a pridaj 2PL hl.múky s troškou kypridla.
Ked chceš robit napr.kakaový alebo orechový korpus tak odober z múky tolko kolko pridáš inej sypkej zmesi.

aha, tak ja mám niečo podobné, ale šľahám osobitne, vďakaKvietok

adamira, Po, 12. 04. 2010 - 12:46

aj ja vsetko poriadne vzdy pred slahanim umyjem a utriem a bielka mavam super naslane

tilli, Po, 12. 04. 2010 - 15:50

ahoj jajce, mne sa tiez stalo ked som robila babovku, ze sa mi nevyslahalibielka a potom to tak aj dopadlo... Smútok Plačem Smútok Plačem
odvtedy viem, ze vajicka si musim vybrat z chladnicky skor, aby mali teplotu miestnosti, vsetko musi byt iste ako pisu baby a dam este stipku soli. Pohoda
Nooo a ked fakt nestiham, tak oddelim zltka od bielkov do osobitnych misiek&. Kym pracujem so zltkami, tak bielka ktore mam v miske dam do vacsej misky alebo hrnca s teplou vodou aby sa zohrialiChichocem sa vela zdaruKvietok Kvietok Kvietok

ercicka, Pi, 30. 04. 2010 - 09:39

ahoj baby, mam skusenosti s bilekami, pretoze robim aj medovniky a viem, ze bielka sa vobec nemaju radi s tukom, takze ani miska, ani metlicky nemu byt ani trochu mastne!

Borisko, Ne, 18. 12. 2011 - 11:21

Dá sa sneh vyslahat aj bez elektrického robota? Mám iba metlicku a slaham to uz asi 15 minút. Stracam čas?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama