reklama

Poťahovacia hmota


reklama

Chcela by som prvýkrát potiahnuť tortu a neviem ako nato. Chcela by som hlavne odskúšaný recept, s ktorým by sa mi dobre pracovalo a postup ako to robíte. Kto by mi vedel pomôcť, prosím nech mi napíše. Ďakujem!!!

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Ne, 14. 06. 2009 - 22:36

Miska ja potahujem 25dkg cera
25dkgpraskovy cukor najlepsi.v
modrom sacku

15dkg susene mlieko
vypracovat hmotu, nie dlho s nou pracovat,lebo sa moze lepit,ja vygulam na mikrotenovom sacku..
nech sa dariÁno

Ja robim z 150ml vody 70g masla-necham to rozpustit a ked to vrie pridam 150g hl.muky. Spoji sa ti to do takej hmoty taka hrca. Nechas to vychladit a potom to zmiesas postupne s 500g pras.cukru. Mne sa s tym paradne pracovalo je to elasticke a netrha sa to.Hambím sa

martah, Po, 15. 06. 2009 - 11:15

Ja som naposledy poťahovala salkovým marcipánom a bola som s ním spokojná. Recept nájdeš aj tu na stránke. Nech sa Ti daríZlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Mrkám Mrkám Mrkám

Ďakujem vám dievčatá...určite niečo vyskúšam, dúfam, že sa mi to na prvýkrát vydarí...

ak chceš tu hmotu krásnu bielu, resp. pekne zafarbiť, skús želatinovú pastu podľa receptu tu. želatinu, gycerin, aj glukózu kúpiš v lekárni, nie je to drahé. mne sa táto hmota podarila na 1.krát. môžeš ju aj ochutiť arómou, inak je taká neutrálna sladká. to, čo píše dobrusik je veľmi lacné, super, môžeš tam použiť miesto masla aj ceru, taktiež ochutiť arómou /dávam ju do vody/ ale nikdy nebude krásna biela a až taká pružná ako žel.pasta. ja podsypávam VARNU /hmota čo píše dobrusik/ práš.cukrom, žel.pastu škrobom. Najjednoduchšie je zohnať K2, je balená po kile /cena cca 4 eurá/. Možno niektorá baba čo býva blízko ti predá.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama