reklama

marcipan- plnka pod marcipan

jolly1 , 19. 02. 2010 - 17:42

reklama

Prosim o radu: idem piect narodeninovu tortu a mam s nej strach, pretoze pred tyzdnom som urobila neteri, bola krasna ale ako nahle bola v teplej miestnosti, zacal sa topit marcipan. Ktora z vas ma stymto skusenosti a poradi. Zajtra uz musi byt hotova, ideme blahozelat mamine. Vdaka za kazdu dobru radu

Pozrite si aj


reklama


reklama

daduš, Pi, 19. 02. 2010 - 17:49

aky marcipán si robila? Mliečny? Tam sa potiera čiste maslovou plnkou povrch torty, aby neprišiel poťah do kontaktu ani s ovocím, ani so šlahačkou, či tvarohom. Potom sa topiť nebude. A nesmie byť chladnička príliš na chladno nastavená, lebo po vybratí sa bude topiť z orosovania.

ZuzkaV, Pi, 19. 02. 2010 - 17:48

čím si poťahovala? akým marcipánom? A aký krém bol pod nim?

jolly1, Pi, 19. 02. 2010 - 18:07

plnka bola: puding s mlieka, maslo, cukor a pod marcipan puding s vodou, maslo, cukor. Marcipan som robila: 250 g mlieko polotucne, 500 g cukor, 2 Pl med, aroma, dorobit vodou.
Jedna cukrarka mi povedala, vraj je lepsie mlieko zelene odtucnene tak to teraz skusim, ale neviem kolko tuku (Cera?) a cukru. Este som to nehladala. Ak mate niektora link poprosim.

lia51, Pi, 19. 02. 2010 - 18:45

tortu si potieraj s kremom co davas do plnky,ale cisto iba bielym,bez kakaa a ovocia, ale pomer mlieka a masla=1:1 Kvietok na marcipan sme tiez pouzivali iba mlieko v zelenej krabici,ak das 16dg mlieka,das 16dg cukru,vzdy rovnaky pomer,cery iba ako oriesok a troska bielka a vody pomalicky tiez len podla potreby,ak si spravis redsie,tak pridavas si do toho rovnakym dielom cukor s mliekomSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama