marcipan
Pozrite si aj
Ahoj sona ja som tieto dve srdiečka potahovala falošným marcipánom http://www.tortyodmamy.sk/?q=user/5218/images&page=9
A marcipán z cery som tiež už farbila,ale nedá sa mi zafarbit na sýte farby a ked dáš vela farby tak potom sa už s ním tak dobre nepracuje.Ale na jemné pastelové farby je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som domácim marcipánom poťahovala túto tortu http://www.tortyodmamy.sk/?q=sportove/fc-liverpool
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pozri sa do môjho katalógu, doteraz som všetko robila z mliečneho marcipánu. Farbu do marcipánu na poťahovanie daj pri miesení. Niečo málo sypkej hmoty odober a potom domies - aby si marcipán nemala príliš mäkký. Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja s nim bezne robim-250g praskoveho cukru,250g cery,220g suseneho mlieka,valkam medzi dvomi foliami a na folii aj prenasam.Boky a vrch osobitne.Da sa krasne vyhladit.Vacsina mojich toriet je potahovana tymto.Na klasicku tortu vyska okolo 10 cm a priemer 28 cm my v pohode vystaci z jednej davky.Farbenie uplne bez problemov,ale skor gelovkami,alebo praskova farba rozpustena v alkohole.Ja zvyknem pridavat aj mandlovu alebo vanilkovu esenciu.doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bojim sa doddy,potrebujem sytu cervenu, ked spravim falosny ,bude stacit pod nim len puncovina alebo mam natriet s kremom,bude vajickovy od Bohusa,kocky potrebujem to vediet do zajtra...diik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robil som raz sytu,ale bolo to uz citi na chuti,dal sa zafarbit dobre,akurat ta chut bola divna.dal by som radsej krem,ja vzdy davam,neviem,co by to urobilo na puncovine,nepokusal som sa to risknut.A "marcipan"by urcite na kreme aj lepsie drzal.doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takáto červená je dosť sýta? http://www.tortyodmamy.sk/?q=sportove/fc-liverpool Marcipán som robila takýto: 270 g práškový cukor, 150 g sušené mlieko, 30 g Cera, 50 g med, 1 ML rum, 2 PL vody. Všetko som dávala krát 3, aby som mala dosť na celú tortu. Teda nepoužila som ten (ja tomu hovorím "mäkký") marcipán, kde ide veľa cery. Tento som normálne rozváľkala a poťahovala ako napr. s MMF, K2. A farbila som práškovou červenou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Sona7 - moja skúsenosť - ten marcipán na poťahovanie torty /cera+práš.cukor+sušené mlieko/ sa ozaj nedá pekne zafarbiť na sýtu farbu - ja som to skúšala pri jednej torte - keď som doň pridávala farbu, tak sa správal veľmi čudne, nedalo sa s ním dobre pracovať /putoval do koša/. Svetlé pastelové farby sú v pohode.
Ja som svoju vyriešila nakoniec tak, že som ju potiahla najprv bielym marcipánom, ktorý som vyvaľkala natenko, natrela veľmi slabulinko bielym krémom a na to som dala ešte ten druhý marcipán, z ktorého sa robia ozdoby - ten som zafarbila na zeleno. Držalo to dobre a aj to vyzeralo pekne - môžeš sa pozrieť v mojich
- so štvorlístkom pre Janku na 30. Tak som robila len ten štvorlístok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi pekne, vam vsetkym dakuje, ste zlati
ja som uz skusala farbit,nepekne to dopadlo,ako pise zuzka,veva,primilka,urobim ten s medom,DIIIK
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim poradte..mozem ,potiahnut tortu s falosnym marcipanom?lebo ja z neho robim len kvety ,ozdoby..
a este ci uz niekto farbil marcipan len z cery ,sus.mlieka a cukru,vopred dakujem za odpoved..