
:-) :-) Výborne plnené chrumkavé kúsky
250 | gramov | polohrubá múka |
130 | gramov | Hera |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
100 | millilitrov | mlieko |
1 | čajová lyžička | soľ |
Plnka: | ||
200 | gramov | šunka |
150 | gramov | Eidam syr |
2 | polievkové lyžice | grilovacie korenie |
50 | gramov | Hera |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Múku, Heru, prášok do pečiva, mlieko a soľ zmiešame a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Rozdelíme do 3 bochníčkov a prikryté dáme do chladničky kým si pripravíme plnku. Šunku dáme do mixéra a posekáme na NIE príliž jemno, na menšie kúsky.
Syr postrúhame na stredných dierkach na strúhadle. Heru necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Porcie rozdelíme na 3/3.
Na podsypanej doske vyvaľkame prvý bochník na obdlžnik cca 35x15 cm, 1/3 Hery rozotrieme na tú časť odkiaľ začneme rolovať cesto. Na to rozsypeme 1/3 syra a 1/3 šunky ktoré rozložíme na 4/5 cesta.
Z pravej a ľavej strany cesto založíme cca 1 cm (tým zpevníme konce) a začneme cesto s plnkou od seba PEVNO rolovať. Kým ho úplne stočíme, neposypanú časť potrieme rozšlahaným vajíčkom aby sa rolka neotvárala a dotočíme.
Pripravíme si dosku, dáme na ňu celofánovy papier a na to uložíme rolku. Podobne si pripravíme aj ostatné rolky a uložíme vedľa seba tak aby sa jedna druhej dotýkali len cez celofán. Teraz to celé zabalíme do celofánu. ULOŽÍME DO MRAZÁKU !!! Na 3 hodiny, 1 deň, 2 dni ..... rolka totiž musí zostať tak tuhá (polozamrznutá) aby sa mohla rezať ale aby nebola mäkká. Ja ho jeden deň urobím a na druhý pečiem.
Rolky si vyberám (1+1/2 rolky je jeden plech) pól hodinu pred pečením. Režem ostrým nožom cca 6-7 mm hrubé kúsky/krúžky (keď je cesto ešte zamrznuté tak sa drobý pri rezaní a keď je veľmi rozmrazené tak sa lepí) a ukladám ležato na plech vyložený papierom na pečenie. Potriem rozšľahaným vajíčkom a dám piecť do dobre vyhriatej rúry na cca 12-15 min. aby boli pekne ružové.
určite vyskúšam,vdaka