čokoplastelína - moja skúsenosť
Pozrite si aj
no myslím, že to závisí aj od kvality čokolády, jamám zase skúsenosť, že som ešte pridávala sirup, lebo on sa na lyžicu trochu nalepil , hlavne, že s apodarila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ketrin, a teraz mam ako s nou pracovat? tak ako s marcipanom? valkat na solamyle?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som dnes robila s čokoplastelínou. Robila som ako tu radili dievčatá- aj s cukrovým rozvarom. Podarila sa mi. Vaľkala som ju na mikroténe, ale kým som ju dovaľkala, tak mi mierne zatuhla a kým prišlo na tvarovanie rohov, tak to som už nevedela urobiť. Zostali mi faldíky. Poraďte, ako na to?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba ju dat na chvilku do mikrovlnky, ale naozaj len na chvilu lebo sa to hreje od stredu a ked to preženieš, bude strááááášne horúca...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vetvička, ja som čokoplastelínu bez väčších problémov vyvaľkala. Mám problém až keď je na torte. Tam mi nejako rýchlo zatvrdne a potom mám hrboľaté rohy. Dám fotku čo som robila tortu,tam je to vidieť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no zatvrdne preto, lebo torta je vychladená, takže základ je pracovať rýchlo, prípadne si opatrne pomôcť fénom, ak už je na torte. Sanulka, vaľkám na mikroténe aj cez neho, alebo na tej plastovej podložke, ale treba ju trošku namazať tukom, solamylom nepodsýpať, stratila by lesk, nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ketrin, tam bola chyba. Poťahovala som ju vychladenú. Ďakujem aj ja za radu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no a ja som valkala na solamyle a zostali mi fliaciky. a veru strasne rychlo tuhla a bola hrbolata, ale ked som si to odmyslela bola som s nou spokojna. potom pridam foto. a vsetkym dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
našla som tu recept na čokoplastelínu (2x100g čokolády, 2 pl kukuričného sirupu). O polovicu z každého som si zväčšila dávku a riadne som sa potrápila. Aj pred tým, aj potom to bolo riedke. Skúsila som pridávať čokoládu a podarila sa. Tak som minula 5x100g čokolády.